Χατζηδάκης: «Θα πληρώνονται οι υπερωρίες και θα ελέγχονται οι εργοδότες» (VIDEO)

Χατζηδάκης: «Θα πληρώνονται οι υπερωρίες και θα ελέγχονται οι εργοδότες» (VIDEO)

Τι είπε ο Υπουργός για το εργασιακό νομοσχέδιο, τις εκκρεμείς συντάξεις, τα επιδόματα και τα μέτρα στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για το θέμα του επιδόματος στους δικηγόρους και άλλους επιστήμονες καθώς και τις για τις αναστολές εργασίας, τον επιπλέον χρόνο στα εργασιακά, τις εκκρεμείς συντάξεις και τα επιδόματα για ανέργους, μίλησε το πρωί της Κυριακής ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι».

Οπως είπε, θα πληρωθούν και τον Απρίλιο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας. «Τα μέτρα υπάρχουν για να καλύψουν τα προβλήματα της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «τα λεφτά δεν είναι ατελείωτα», υπενθυμίζοντας πως έχουν δοθεί ήδη 35 δισεκατομμύρια ευρώ και θα φτάσουν τα 37 δις.

Εξήγησε πως θα υπάρξει μία προτεραιοποίηση αναφορικά με τους κλάδους που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα στην περίοδο της πανδημίας, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο. Ειδικότερα για τον τουρισμό, τόνισε πως ετοιμάζεται πακέτο ενίσχυσης για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπρόσληψη.

Οσον αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως εκκρεμούν περίπου 150 χιλιάδες. Προχωρήσαμε, είπε, με το μέτρο των προσωρινών συντάξεων, των προκαταβολών με αναδρομικά, που θα δοθούν μέχρι το τέλος Απριλίου, πριν από το Πάσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X