Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε την Εθνική Πινακοθήκη (VIDEO)

Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε την Εθνική Πινακοθήκη (VIDEO)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ολοκαίνουργιο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης λίγα 24ωρα πριν το επίσημο άνοιγμα της στους ξένους ηγέτες που θα βρεθούν στη χώρα μας για την 25η Μαρτίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον πλήρως αναβαθμισμένο χώρο που έχει πλέον υπερδιπλάσιο εμβαδόν σε σχέση με το παλιό κτίριο, ξεπερνώντας τα 20.700 τετραγωνικά μέτρα.

Στη μεγάλη αίθουσα της εισόδου, η οποία εμπλουτίζεται με διαδραστικές υποδομές, δεσπόζει η «Λαϊκή αγορά» του Τέτση. Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης την πτέρυγα όπου εκτίθενται έργα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, όπως ο πίνακας «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» του Βρυζάκη, αλλά και τις αίθουσες όπου φιλοξενούνται νεότερα έργα ελληνικής τέχνης.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καταπληκτικό αποτέλεσμα», το οποίο «αποτυπώνει την αγάπη για ένα μουσείο το οποίο ουσιαστικά συμβολίζει την Ιστορία του νεοελληνικού κράτους» και αντανακλά τη συνένωση των επιδράσεων της Δύσης με τις τοπικές παραδόσεις.

Τα επίσημα εγκαίνια για το κοινό θα γίνουν μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X