Champions League: Οι μεγαλύτερες ανατροπές των «16» (VIDEO)

Champions League: Οι μεγαλύτερες ανατροπές των «16» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν γίνει στη φάση των «16» του Champions League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Champions League επιστρέφει σήμερα, καθώς έχουμε τις ρεβάνς για τη φάση των «16».

Η Λειψία αναζητά την ανατροπή του 2-0 επί της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, η Μπαρτσελόνα κάτι αντίστοιχο με εκείνο που είχε κάνει το 2016-17, ενώ τα πράγματα στα ζευγάρια Πόρτο-Γιουβέντους και Ντόρτμουντ – Σεβίλλη μοιάζουν περισσότερο ισορροπημένα.

Το σεντόνι του Champions League κουνιέται ξανά με τους επαναληπτικούς αγώνες της φάσης των «16» και εμείς θυμηθήκαμε πέντε ανατροπές που δείχνουν ότι μια πρόκριση δεν πρέπει να θεωρείται ποτέ εξασφαλισμένη.

5) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός 3-0 | 2012/13

Σε μια ονειρική βραδιά του Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός είχε κάνει τους οπαδούς του να παραληρούν, επικρατώντας 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποτελούσε μεν παρελθόν, ωστόσο οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν στο ρόστερ τους πολλά
μεγάλα ονόματα και η νίκη ήταν τεράστιας σημασίας. Στη ρεβάνς, όμως, η ομάδα του Μίτσελ δεν άντεξε, παρότι μπήκε δυνατά στη αναμέτρηση και έχασε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αποφάσισε να το… πάρει πάνω του και με χατ-τρικ οδήγησε τη Γιουνάιτεντ στο 3-0 και στην πρόκριση της επόμενης φάσης του Champions League!

4) Μπαρτσελόνα – Μίλαν 4-0 | 2012/13

Στο πρώτο ματς, η Μίλαν με τα γκολ του Μπόατενγκ και του Μουντάρι είχε πάρει «καθαρό» προβάδισμα πρόκρισης, καθώς είχε διατηρήσει και την εστία της ανέπαφη. Όμως η ρεβάνς ήταν κάτι το διαφορετικό, ήταν μια από εκείνες τις νύχτες που το Καμπ Νόου έμοιαζε να έχει… κατηφόρα προς την περιοχή του φιλοξενούμενου. Οι μπλαουγκράνα του αείμνηστου Τίτο Βιλανόβα είχαν τον Λιονέλ Μέσι σε καταπληκτικό φεγγάρι και ο Αργεντινός χρειάστηκε 40 λεπτά για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Βίγια πήρε τη σκυτάλη στο 55’, δίνοντας σκορ πρόκρισης στη Μπάρτσα και ο Ζόρντι Άλμπα στα καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης, σφραγίζοντας μια ιστορική στιγμή για την ομάδα του.

3) Τσέλσι – Νάπολι 4-1 | 2011/12

Χρειάστηκε παράταση, όμως το γεγονός αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το τεράστιο επίτευγμά της Τσέλσι. Η Νάπολι είχε νικήσει 3-1 στο πρώτο ματς τους Λονδρέζους και φιλοδοξούσε για πρώτη φορά στην ιστορία της να προκριθεί στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αλλά οι παίκτες του Ντι Ματέο κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος. Ντρογκμπά και Τέρι έκαναν τους πάντες να πιστέψουν στην ανατροπή κι όταν στο 55’ ο Ινλέρ έφερε ξανά τη Νάπολι σε θέση οδηγού, ο Λάμπαρντ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να ισοφαρίσει το σκορ του Σαν Πάολο. Στις καθυστερήσεις, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έγινε ο ήρωας του Stanford Bridge, με ένα γκολ που οδήγησε την ομάδα του στους «4» και της έδωσε τα ψυχικά αποθέματα για να φτάσει μέχρι την κατάκτηση!

2) Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 | 2018/19

Έχοντας να διαχειριστεί την ήττα με 0-2 μέσα στο Old Trafford και μια σειρά από τραυματισμούς, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ «κατέβασε» μια Γιουνάιτεντ… ειδικών συνθηκών στο Παρίσι και δικαιώθηκε. Ο Λουκάκου άνοιξε νωρίς στο σκορ, αλλά η Παρί κατάφερε γρήγορα να ισοφαρίσει και κάπου εκεί μάλλον θεώρησε ότι η πρόκριση έχει τελειώσει. Η Γιουνάιτεντ ωστόσο προηγήθηκε εκ νέου με τον Λουκάκου στο 30’ και στις καθυστερήσεις ο 21χρονος Μάρκους Ράσφορντ ήταν απόλυτα ψύχραιμος από την άσπρη βούλα απέναντι στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, δίνοντας στην ομάδα του το σκορ πρόκρισης!

1) Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 6-1 | 2016/17

Μάλλον το κορυφαίο παιχνίδι που απολαύσαμε ποτέ στην ιστορία των «16» του Champions League, μια ανατροπή που όμοιά της δεν είχε συμβεί ποτέ. Η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε συνετρίβη με 4-0 στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν και πολλοί ξεκίνησαν να μιλούν για μια νέα δύναμη που ανατέλλει και μια παλιά που δύει. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν άλλη άποψη. Επικράτησαν στον επαναληπτικό 6-1 και έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει να ανατρέψει παθητικό τεσσάρων τερμάτων και να προκριθεί. Η αναμέτρηση έμεινε στην ιστορία ως La Remontada, η Ανατροπή και ο Σέρχι Ρομπέρτο έγινε ο ήρωας του αγώνα, σκοράροντας στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων το γκολ της νίκης. «Του είπα: “Πήγαινε στην περιοχή, θα σκοράρεις”», έλεγε αργότερα ο Νεϊμάρ, ο οποίος είχε πετύχει δύο τέρματα κατά της μετέπειτα ομάδας του. «Δεν ήξερα αν ονειρεύομαι. Δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά τέτοιο θόρυβο», έλεγε από την πλευρά του ο Σέρχι.

Πηγή: Gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X