Στα ερείπια του βόρειου Ιράκ ο Πάπας Φραγκίσκος (VIDEO)

Στα ερείπια του βόρειου Ιράκ ο Πάπας Φραγκίσκος (VIDEO)

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρέθηκε σε Μοσούλη και Καρακός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έκκληση στους χριστιανούς του Ιράκ να συγχωρήσουν τις αδικίες που διαπράχθηκαν εναντίον τους από μουσουλμάνους εξτρεμιστές απηύθυνε από το Καρακός ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η χριστιανική κοινότητα του Καρακός επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος μίλησε στο ναό της Αμώμου Συλλήψεως.

Η πόλη σχεδόν ισοπεδώθηκε από τους τζιχαντιστές το 2014 και έκτοτε πολύ λίγες οικογένειες έχουν επιστρέψει.

Στην πολύπαθη Μοσούλη, ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τα θύματα του πολέμου με φόντο τα ερείπια τεσσάρων εκκλησιών.

«Η τραγική μείωση των μαθητών του Χριστού εδώ και σε όλη τη Μέση Ανατολή είναι μια ανυπολόγιστη ζημιά, όχι μόνο για τα εμπλεκόμενα άτομα και κοινότητες αλλά και για την κοινωνία που αφήνουν πίσω τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Πόσο σκληρό είναι ότι αυτή η χώρα, το λίκνο του πολιτισμού, επλήγη από ένα τόσο βαρβαρό χτύπημα. Καταστράφηκαν αρχαίοι χώροι λατρείας και πολλές χιλιάδες άνθρωποι – Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Γιαζίντι και άλλοι – εκτοπίστηκαν ή σκοτώθηκαν βίαια.

Σήμερα, όμως, επιβεβαιώνουμε την πεποίθησή μας ότι η αδελφότητα είναι πιο ανθεκτική από την αδελφοκτονία, ότι η ελπίδα είναι πιο ισχυρή από το μίσος, ότι η ειρήνη είναι πιο ισχυρή από τον πόλεμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X