Καιρός-Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Κίνδυνος για χιόνια ή πλημμύρες το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου

Καιρός-Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Κίνδυνος για χιόνια ή πλημμύρες το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα κάνει την εμφάνισή του το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου, θα έχουμε είτε βαρύ χιονιά και πολικό ψύχος είτε σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Όπως εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, το ανοιξιάτικο διάλειμμα του καιρού θα είναι σύντομο «μιας και οι δεξαμενές της ατμόσφαιρας πάνω από την Γηραιά ήπειρο έχουν γεμίσει με αρκετό ψύχος το οποίο σε κάθε περίπτωση καραδοκεί και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να ξεχυθεί και να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης για άλλη μια φορά τη φετινή χρονιά. Αυτό φαίνεται να λαμβάνει χώρα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου με τη χώρα μας να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να γίνει ξανά αποδέκτης αυτού του ισχυρού ψυχρού κύματος».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναλύει τα τρία πιθανά σενάρια, σύμφωνα με τα Μετεωρολογικά μοντέλα.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, θα έχουμε βαρυχειμωνιά «με τα χιόνια για άλλη μία φορά να επηρεάζουν ακόμη και πεδινές περιοχές και τον υδράργυρο να προσεγγίζει ακόμη και πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν ιδιαίτερα προς τα βόρεια που σημαίνει ισχυρός παγετός πιθανόν και ολικός».

Το δεύτερο σενάριο φέρνει «αφρικανική σκόνη και βροχές ικανές να δημιουργήσουν ακόμη και προβλήματα» και το τρίτο σενάριο «ξηρό κρύο και με σύντομη διάρκεια χωρίς κάτι το ανησυχητικό».

«Μέχρι στιγμής όπως διαμορφώνονται τα προγνωστικά από το παγκόσμιο μοντέλο μας τα δύο πρώτα σενάρια εμφανίζουν τις περισσότερες πιθανότητες και γενικά μοιρασμένες με το τρίτο σενάριο να εμφανίζει τις πιο χαμηλές πιθανότητες επαλήθευσης. Έτσι λοιπόν είναι πιθανό στο πρώτο μισό του Μαρτίου είτε να ταλαιπωρηθούμε από χιόνια και πολικό ψύχος, είτε από επικίνδυνες βροχές με κίνδυνο για πλημμύρες.» καταλήγει ο κ. Μαρουσάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X