Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης το παίζει...Τεχνικός Διευθυντής και προσπαθεί να βρει λύσεις ενόψει «Αγιά Σοφιάς», αλλά και τους παίκτες της ΑΕΚ που πρέπει να μπουν εκεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν ξεκινήσουμε αυτό το blog θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Και από τον κόσμο που το διαβάζει και από κάποιους ιθύνοντες που παραείναι μυγιάγγιχτοι. Το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν το θεωρώ κακό. Ίσα ίσα που πίστευα από το καλοκαίρι ότι είναι ικανό να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα. Το ότι οι παίκτες κυρίως έχουν φροντίσει να αδικήσουν τον εαυτό τους σε αστεία ματς, το ότι με τον Καρέρα τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα έπρεπε και το ότι καλούς παίκτες έχουμε, αλλά δεν είναι ομάδα, όπως είπε και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, είναι γεγονότα που δεν αμφισβητούνται.

Η ΑΕΚ το στο ξεκίνημα της χρονιάς έκανε συγκεκριμένα λάθη. Το μεγαλύτερο από όλα είναι ότι δεν πήρε τερματοφύλακα. Το πλήρωσε και το πληρώνει. Το δεύτερο ότι άργησε να κάνει μεταγραφές με αποτέλεσμα να αργήσει και η προσαρμογή των παικτών στην ομάδα.

Τον Γκαρσία η ΑΕΚ τον ανακοίνωσε μετά την ήττα σοκ από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Σαν… απάντηση έδειχνε αυτό. Σαν… ρεβάνς, αλλά βγήκε σε καλό και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Οι φετινές «υποχρεώσεις» της ΑΕΚ ξεκίνησαν στις 19 Σεπτέμβρη στο ματς με τον Παναιτωλικό. Εκείνη τη μέρα λοιπόν η «Ένωση» ανακοίνωσε τον Σάκχοφ. Τον Νεντελτσιάρου η ΑΕΚ τον απέκτησε στις 5 Οκτωβρίου και την απόκτηση του Τάνκοβιτς την έκανε μετά το φιάσκο με κάποιον Ενομπακάρε, που ήταν χατίρι σε προπονητή και μάνατζερ.

Σε τρεις θέσεις αριστερού μπακ, στόπερ και επιθετικού η ΑΕΚ κινήθηκε γρήγορα. Το ότι ο Ινσούα που είχε γνώση του πρωταθλήματος δεν έπιασε συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Ο Χνιντ ήταν διεθνής Τυνήσιος που ήρθε στην ηλικία των Σισέ και Μπα, από μία ομάδα που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη χώρα του. Δεν βγήκε και μάλλον απογοήτευσε. Όσο για τον Καρίμ που ήρθε τέλη Αυγούστου κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι ευχαριστημένος.

Η επόμενη σεζόν

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Ωστόσο με τις αλλαγές που έγιναν και τις επικείμενες αποχωρήσεις, το καλοκαίρι η ΑΕΚ θα χρειαστεί να κάνει πάλι 7-8 μεταγραφές. Γιατί; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Τερματοφύλακας: Παναγιώτης Τσιντώτας και Γιώργος Αθανασιάδης «ζυγίστηκαν» και έδειξαν πως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του βασικού γκολκίπερ. Αμφότεροι 27 ετών με συμβόλαιο μέχρι το 2023. Η ΑΕΚ όμως χρειάζεται έναν Σορεντίνο, έναν Ατματσίδη, για να αποτελεί εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ και να «καθαρίζει» τις δύο τρεις φάσεις που θα χρειάζεται… Μεταγραφή No1 λοιπόν.

Κεντρικός αμυντικός: Ιονούτς Νεντελτσιάρου (24), Ζίγκα Λάτσι (18), Στράτος Σβάρνας (23), αξίζουν μία θέση στο ρόστερ. Ο Ρουμάνος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, ο Σλοβένος μέχρι το 2023 και ο Έλληνας μέχρι το 2025. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι 35αρίζει και το συμβόλαιό του (περί τις 300.000) λήγει το καλοκαίρι. Ο Νασίμ Χνιντ (23) με συμβόλαιο μέχρι το 2024 που αποκτήθηκε με 600 χιλιάρικα και με συμβόλαιο 250 χιλιάρικα το χρόνο, δεν πείθει. Δεν ανανεώνεις τον Ουκρανό, παραχωρείς τον Τυνήσιο έστω και δανεικό για να γλιτώσεις το συμβόλαιό του και φέρνεις ένα στόπερ από το… πάνω ράφι δημιουργώντας μία πολύ καλή τετράδα. Πέμπτο αν δεν έχεις θέματα τραυματισμών δεν χρειάζεσαι… Στο έχει δείξει ο Ολυμπιακός την τελευταία 2ετία. Μεταγραφή No2 λοιπόν.

Δεξί μπακ: Ο 30χρονος Μιχάλης Μπακάκης έχει πιάσει ταβάνι. Πολλοί είναι υπέρμαχοι της αλλαγής του με κάποιον καλύτερο. Το συμβόλαιό του 350.000 ευρώ το χρόνο. Ο 26χρονος Όλεγκ Νταντσένκο, επιλογή του Παναγιώτη Κονέ δικαιούται χρόνο προσαρμογής και αγώνων για να κριθεί. Η δική μου άποψη είναι ήδη αρνητική, το ίδιο και του Μανόλο Χιμένεθ, αλλά υποτίθεται ότι ο Κονέ ξέρει καλύτερα. Ο 19χρονος Βένταντ Ραντόνια θέλει πολλή δουλειά και να παίξει για να ψηθεί. Μεταγραφή No3 λοιπόν.

Αριστερό μπακ: Ο Εμάνουελ Ινσούα απογοήτευσε. Θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλδοσίβι και όλοι εύχονται να τα πάει εξαιρετικά προκειμένου να ενεργοποιηθεί η οψιόν το καλοκαίρι και να γλιτώσει η ΑΕΚ και τα 450 χιλιάρικα του συμβολαίου του. Ο Έλντερ Λόπες είναι πλέον 32 και το συμβόλαιό του εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος αμείβεται με 330.000 ευρώ ετησίως. Ο Μάριο Μιτάι είναι το μέλλον, αλλά χρειάζεσαι κάποιον καλύτερο από τους δύο πρώτους. Μεταγραφή No4 λοιπόν.

Κεντρικά χαφ: Ο 31χρονος Αντρέ Σιμόες έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022. Ο 23χρονος Κώστας Γαλανόπουλος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του. Ο 25χρονος Νταμιάν Σιμάνσκι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025. Και από τους τρεις ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις. Αυτός που δεν πείθει εδώ και πολύ καιρό είναι ο Νέναντ Κρστίτσιτς. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 και κοστίζει περισσότερα από 400 χιλιάρικα το χρόνο. Ο Σαμπανάτζοβιτς δεν έχει πείσει κανέναν μέχρι σήμερα. Τον έχουν καταντήσει γλάστρα. Δίνεις δανεικό τον Προσπαθείς να μην έχεις κόστος ζημιάς από τον πρώην χαφ του Ερυθρού Αστέρα, και φέρνεις κάποιον που να κάνει τη διαφορά. Δίνεις δανεικό και τον 21χρονο Βόσνιο να παίξει κάπου για να δεις αν αξίζει να τον περιμένεις…

Ο Γιεβγέν Σάκχοφ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 και είναι ένας παίκτης που έλειπε από τα χαφ της ΑΕΚ. Ο Πέτρος Μάνταλος είναι ο αρχηγός της ομάδας, έχει συμβόλαιο γύρω στις 600.000 ευρώ αλλά υπάρχουν ματς που περιμένεις να κάνει τη διαφορά και δεν το κάνει. Ίσως να έχει «κουραστεί» ή να μη μπορεί. Σίγουρα η ΑΕΚ χρειάζεται ένα ακόμα δημιουργικό μέσο που θα δίνει στην ομάδα λύσεις στην ανάπτυξη. Αν πάρεις ένα 8άρι με δημιουργικές ικανότητες και κάθετο παιχνίδι, και αν έχει και ηγετικά χαρακτηριστικά δε θα χρειαστείς πολλές μεταγραφές, μόνο μία. Μεταγραφή No5 λοιπόν.

Εξτρέμ: Ο Μάρκο Λιβάια των 700 χιλιάδων ευρώ το χρόνο είναι ήδη παρελθόν. Ως βασικές επιλογές υπάρχουν ο Λιβάι Γκαρσία (23) και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς (25). Ο 26χρονος Χρήστος Αλμπάνης δεν έχει πείσει κανέναν και περισσότερο προβληματίζει. Βεβαίως η ΑΕΚ τον ανανέωσε, άγνωστο γιατί και μένει να δούμε τι θα πάρει από αυτόν. Ο 20χρονος Θεοδόσης Μαχαίρας είναι ένας παίκτης με προοπτική. Η ΑΕΚ θα χρειαστεί ένα εξτρέμ ακόμα και να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί το υπάρχουν υλικό της στα άκρα. Μεταγραφή No6 λοιπόν.

Σέντερ φορ: Ο 30χρονος Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023. Αντίθετα ο Νέλσον Ολιβέιρα του 1,2 εκατ. ευρώ μένει ελεύθερος. Δεδομένα η ΑΕΚ θα χρειαστεί ένα σέντερ φορ που θα έρθει για να πάρει φανέλα βασικού, ή θα συμπληρώνει και θα μπορεί να παίξει μαζί με τον Ιρανό. Ως τρίτη επιλογή μπορεί να υπάρχει είτε ο (δανεικός) Ιατρούδης, είτε ο νεαρός Κοσίδης. Μεταγραφή No7 λοιπόν.

Η… οικονομική ουσία της υπόθεσης

Λογιστής δεν είμαι και δεν πρόκειται να γίνω. Δεν με απασχολεί πως θα φύγουν οι παίκτες και πόσα θα δώσει η ΑΕΚ για να φέρει τους επόμενους. Αν για παράδειγμα η ΑΕΚ απαλλαγεί από τα συμβόλαιο που προαναφέραμε μπορεί να βρει εξαιρετικούς παίκτες διαθέσιμους στην καλοκαιρινή αγορά που να είναι ελεύθεροι και δε θα χρειαστεί να προχωρήσει σε μία πολιτική την οποία απεχθάνεται.

Αν ξεφορτωθεί το συμβόλαιο των 450 χιλιάδων του Σιμάο και των 600 χιλιάδων του Βέρντε τότε θα έχει τη δυνατότητα με αυτά τα χρήματα να αποκτήσει δύο παίκτες να κινηθεί ακόμα πιο άνετα. Δε θέλει κόπο. Τρόπο θέλει. Και αποφάσεις. Ακόμα όμως και αν χρειαστεί να δοθούν κάποιες αποζημιώσεις υπάρχει τρόπος. Γιατί δεν μπορείς να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι και να έχεις κέρδος από παίκτες που εσύ θεωρείς πως δεν κάνουν. Απλά ελαχιστοποιείς τη ζημιά. Όπως πάει να γίνει με τον Ινσούα. Εκτός αν πέσεις σε ένα παίκτη όπως τον Σιμάο, οπότε τραβάς τα μαλλιά σου.

Επίσης θα είναι όλα διαφορετικά αν πουλήσει κάποιον παίκτη. Τον… Μάνταλο ας πούμε. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποφασίσει πως θα προχωρήσει. Και εντός και εκτός Σπάτων. Ή τον Σβάρνα. Αν και σε αυτή την περίπτωση ξέρουμε ήδη τον διάδοχό του που εκτός απροόπτου θα είναι ο Γούτας.

ΥΓ: Στη Λάρισα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Όχι μόνο για ένα λόγο αλλά για πολλούς. Το ότι φτάσαμε όμως στο σημείο να ασχολούμαστε με το παιχνίδι κόντρα στην ουραγό του πρωταθλήματος, η οποία έχει μία νίκη στο πρωτάθλημα και αυτή στις 4 Νοεμβρίου του 2020 και μετράει 15 ματς χωρίς νίκη όπου έχει πάρει μόλις τέσσερις ισοπαλίες, το λες και ΚΑΤΑΝΤΙΑ για τους παίκτες και τον οργανισμό της ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X