Μια πολύ όμορφη ιστορία κι ένα ζήτημα τιμής!

Μια πολύ όμορφη ιστορία κι ένα ζήτημα τιμής!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τον Μιχάλη Κοσίδη, αλλά και με μια… προειδοποίηση ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Η μνήμη είναι η δύναμή μας… Τα όνειρα δεν ξεχνιούνται ποτές… Η ιστορία μας, όταν παίζουμε, θα λέμε την ιστορία μας», λέει ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ενσαρκώνοντας τον αείμνηστο ιδρυτή της ΑΕΚ, Κωνσταντίνο Σπανούδη, στη μυθική ταινία «1968».

«Γι’ αυτό παίζουμε παιδιά, γιατί ανάμεσα στη νίκη και στην ήττα, κρύβονται στιγμές που πρέπει να ειπωθούν», συμπληρώνει στο τέλος της ταινίας, ο σπουδαίος Βασίλης Γεωργίου.

Μια τέτοια ιστορία ενός ονείρου που δεν ξεχάστηκε ποτές, είναι και αυτή του πιτσιρικά, Μιχάλη Κοσίδη, που στα 18 του χρόνια, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα, όταν την Τρίτη, τον έκανα με τόση χαρά πρώτο θέμα στην «ΩΡΑ», ότι πριν από 17 χρόνια, οι γονείς του Μιχάλη, προσκαλούσαν τους συγγενείς και τους φίλους τους, στη βάφτιση του παιδιού τους, με προσκλητήριο-πρωτοσέλιδο της «ΩΡΑΣ», που έγραφε: «Πρώτη επίσημη παρουσίαση του μελλοντικού επιθετικού της ΑΕΚ!!!».

«Είδαν» το ταλέντο του από το… μαιευτήριο!

Πραγματικά εντυπωσιακό, πραγματικά συγκινητικό! Τι να πεις; Μόνο μπράβο στον Μιχάλη, που πραγματοποίησε το όνειρό του! Να είναι πάντα γερός και δυνατός, για να συνεχίσει να πετυχαίνει όλα αυτά που ονειρεύεται!

Και μπράβο και στους γονείς του, βέβαια, που είχαν «δει» το ταλέντο του από το… μαιευτήριο! Να είναι κι αυτοί, πάντα γεροί και δυνατοί, για να καμαρώνουν τη σεντερφοράρα τους, με την κιτρινόμαυρη φανέλα! Και μπράβο και στο νονό του για το λάδι!

Κάτι τέτοιες ιστορίες, έρχονται να επιβεβαιώνουν τη ρήση του Μπιλ Σάνκλι, που έλεγε: «κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτή τη στάση. Σας διαβεβαιώ ότι είναι, πολύ, πολύ περισσότερο σημαντικό από ζήτημα ζωής και θανάτου».

Θέλει προσοχή ο σοβαρός Απόλλωνας

Βράδυ Πέμπτης και η ΑΕΚ παίζει με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, τη ρεβάνς του 2-0 στο ΟΑΚΑ. Νομίζω ότι όλοι πλέον έχουν εμπεδώσει ότι ο Απόλλωνας είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα φέτος. Προφανώς και δεν μπορούμε ούτε να διανοηθούμε ότι η «Ένωση» δεν έχει περάσει… ήδη στους «8», αλλά στην πράξη, πρέπει όσοι παίξουν, να είναι σοβαροί και να το αποδείξουν.

Ο Ατρόμητος αποκλείστηκε στο Περιστέρι, επειδή όταν το ρολόι έδειχνε το 13ο λεπτό, ο ΠΑΣ του είχε κάνει το… 0-3! Εντάξει, δεν υπάρχει ο (φετινός) Καρέρα στον πάγκο για να τρέμουμε και τη… σκιά μας, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος σε κάτι τέτοια ματς, το μυαλό να χαλαρώσει λίγο, να μην προσέξεις ένα δύο λεπτά και να την… πατήσεις από εκεί που δεν το περιμένεις.

Να κυλήσουν, λοιπόν, όλα ομαλά το βράδυ της Πέμπτης, να προκριθεί η ομάδα στους «8» και να βάλει μετά στο μυαλό της, τη νίκη επί του Άρη την Κυριακή. Και κάτι ακόμα. Που είναι βέβαια νωρίς να ειπωθεί, γιατί και να πράξει η ΑΕΚ το καθήκον της το βράδυ της Πέμπτης και να περάσει, θα έχει μπροστά της, προημιτελικά και ημιτελικά ως τον (πρώτα ο Θεός) τελικό.

Είναι όμως κάτι που μας… βασανίζει όλους και έχει πληγώσει πολύ τον κόσμο της ΑΕΚ. Εκτός από το προφανές, ότι πρόκειται δηλαδή για τρόπαιο και στην ΑΕΚ, δεν μας… περισσεύουν, είναι και ζήτημα τιμής να τα καταφέρει η ομάδα φέτος και να πάρει το Κύπελλο, ύστερα από τέσσερις σερί χαμένους τελικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X