Η ΑΕΚ αντέδρασε και κέρδισε (0-2) ΟΦΗ και Ζαχαριάδη!

Η ΑΕΚ αντέδρασε και κέρδισε (0-2) ΟΦΗ και Ζαχαριάδη!
Photo Credits: INTIME

Εβγαλε νεύρο και ένταση η ΑΕΚ, έβαλε στα δίχτυα τον προκλητικό Ζαχαριάδη και τον ΟΦΗ και επέστρεψε στις νίκες μέσα στο Ηράκλειο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ!

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε πάθος και αντίδραση, είχε νεύρο και ένταση στο παιχνίδι της και πήρε σπουδαία νίκη μέσα στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 2-0. Ωστόσο, πιο σημαντικός αντίπαλος για την Ενωση αποδείχθηκε ο απίστευτος Ζαχαριάδης, που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μπλοκάρει την ΑΕΚ και να της δημιουργήσει προβλήματα. Στο πρώτο 45λεπτο ειδικά, επιχείρησε να κάνει τεράστια ζημιά με το ανύπαρκτο φάουλ, για το οποίο φόρτωσε και κίτρινη τον Λάτσι, ενώ η κίτρινη στον Γκαρσία για επίσης ανύπαρκτο φάουλ, συνιστά πρόκληση.

Επειτα από το στραπάτσο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά άλλαξε αρκετά πρόσωπα. Ετσι, η ΑΕΚ εμφανίστηκε εκ νέου με ενισχυμένο κέντρο, σε διάταξη 4-3-3, δείγμα της ανησυχίας του για το παιχνίδι. Προτίμησε τον Σιμάνσκι σε ρόλο κόφτη, με τους Γαλανόπουλο και Σάκχοφ εσωτερικούς χαφ, έβαλε τον Αλμπάνη στην αριστερή πλευρά και επανέφερε τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο έλεγχος στην ΑΕΚ

Η εικόνα του ματς αναμενόμενη. Η ΑΕΚ είχε πολλά τρεξίματα και νεύρο στη μεσαία γραμμή. Κατάφερε να κερδίσει μπάλες, να πιέσει ψηλά τον ΟΦΗ, να βγάλει ένταση και αγωνιστικότητα μέσα στο γήπεδο. Υπήρχε έλλειμμα στη δημιουργία – αναμενόμενο, δεδομένου πως δεν υπήρχε χαφ με δημιουργικές ικανότητες. Ωστόσο, είχε κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία του Αθανασιάδη. Είναι ενδεικτικό, πως η μοναδική τελική του ΟΦΗ στο πρώτο 45λεπτο, οι Κρητικοί απείλησαν μόνο με το μακρινό σουτ του Στάικου που απέκρουσε ο Αθανασιάδης (12’).

Ο μεγάλος αντίπαλος της ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα ήταν ο διαιτητής Ζαχαριάδης. Προκλητικές αποφάσεις, που επιχειρούσαν ετσιθελικά να βάλουν τον ΟΦΗ στο παιχνίδι και να γεμίσουν με κάρτες τους παίκτες της ΑΕΚ. Επιθετικό φάουλ του Σαρδινέρο το μετέτρεψε σε φάουλ και κάρτα για τον Λάτσι, χρέωσε με ανύπαρκτη κίτρινη τον Λιβάι, ήταν εντελώς εκτός ματς κάτι που αποδείχθηκε και στα φάουλ, που ήταν 5-14 στο πρώτο 45λεπτο!

Γκολ από στημένο!

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει λύσεις από τα άκρα, αλλά ο Λιβάι ήταν απομονωμένος και δεν είχε λύσεις. Ο ΟΦΗ είχε γεμίσει τα άκρα με παίκτες, προσπαθούσε να κλείσει κάθε χώρο και να μην αφήσει στην Ενωση να βρει ανοιχτό πεδίο. Ετσι, παίχτηκε παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, που φαινόταν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως είναι πάντα οι στατικές μπάλες. Και σε αυτές, η ΑΕΚ έχει πλέον ικανότητα, ανοίγοντας το σκορ με τον Σάκχοφ στο 43’.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση στη μεσαία γραμμή και να ψάχνει πλέον τρόπο να εκμεταλλευθεί τους ανοιχτούς χώρους που υπήρχαν πλέον αρκετοί, στην προσπάθεια του ΟΦΗ να ισοφαρίσει. Η Ενωση πίεζε ψηλά, δεν επέτρεπε στους Κρητικούς να ξεκινούν παιχνίδι από την άμυνα. Ο Χιμένεθ προφύλαξε έγκαιρα τον Λάτσι που είχε κάρτα και ήταν σημαδεμένος.

Πήρε το ματς ο Μανόλο

Φαινόταν πως τα πράγματα ήταν στον απόλυτο έλεγχο της ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ δεν έβλεπε καν την περιοχή του Αθανασιάδη, η Ενωση ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Ο Χιμένεθ χειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι και έριξε γρήγορα στο ματς Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς για να φρεσκάρει την επίθεση του. Με τους δύο πρωταγωνιστές, βρήκε το δεύτερο γκολ από ασίστ του Ολιβέιρα και υπέροχο πλασέ του Τάνκοβιτς που δεν μπορούσε να αποκρούσει ο Βάτερμαν.

Η αναγκαστική αποχώρηση του Μπακάκη λόγω τραυματισμού, ανάγκασε τον Χιμένεθ να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Με δεδομένη την έλλειψη άλλου δεξιού μπακ ωσότου είναι έτοιμος ο Νταντσένκο, ο Ισπανός έβαλε πειραματικά τον Γαλανόπουλο δεξί μπακ και μπροστά του τον νεαρό Χριστόπουλο, ώστε να υπάρχει πίεση και τρεξίματα προς τους αντιπάλους. Στο διάστημα που απέμεινε ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να κάνει ούτε φάση, η ΑΕΚ πέρασε επιβλητικά από το Ηράκλειο.

ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΟΦΗ (Γ. Σίμος, 4-3-3): Βάτερμαν, Βούρος (59’ Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάικος (69’ Ντε Γκουζμάν), Νέιρα, Ουές, Στάρτζεον, Σαρντινέρο (82’ Καστάνιος)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Μπακάκης (74’ Σιμόες), Σβάρνας, Λάτσι (56’ Νεντελτσεάρου), Λόπες, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γκαρσία (74’ Χριστόπουλος), Αλμπάνης (67’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (66’ Ολιβέιρα)

Ο Ζαχαριάδης χρέωσε με κάρτα τους Σιμάνσκι (20’), Λάτσι (39’), Γκαρσία (45’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X