Γκέκος για Ραμπίδη: «Άλλη κλάση, αγαπάει την ΑΕΚ»

Γκέκος για Ραμπίδη: «Άλλη κλάση, αγαπάει την ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο εμβληματικός αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε για τον Κυριάκο Ραμπίδη

Σαν σήμερα πριν από 40 ολόκληρα χρόνια ο Κυριάκος Ραμπίδης, κατά κόσμο Κερτ Ράμπις, φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ και ο Μηνάς Γκέκος θυμήθηκε την συνύπαρξή τους και εξήγησε τι το ξεχωριστό είχε με την παρουσία του.

Ο Γκέκος μίλησε στο aekbc.gr με αφορμή το μίνι-αφιέρωμα στον διοπτροφόρο σέντερ, για ‘κείνο το ιδιαίτερο απόγευμα, που έδειχνε μετά από 11 χρόνια δίχως τίτλο ν’ αλλάζει το μέλλον της «Βασίλισσας».

«Το μέλλον της ομάδας μας δεν άλλαξε ακριβώς, αλλά η πορεία μας στο Πρωτάθλημα με την άφιξη του Ραμπίδη, και κυρίως η εξαιρετική πορεία μας στο Κύπελλο, έδειχνε, ότι κάτι καινούριο γεννιέται», δήλωσε ο Γκέκος.

Και εξηγεί: «Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1981 μόνο τυχαία δεν ήταν. Σας θυμίζω, ότι στον προημιτελικό είχαμε αποκλείσει σε διπλούς αγώνες τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε τρεις ψηλούς, τους Στεργάκο, Κοκολάκη, Κάππο. Τον είχαμε νικήσει 101-73 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είχαμε γίνει χάρη στο Ραμπίδη όλο αυτό. Αν έμενε και την επόμενη περίοδο ο Ραμπίδης, η ομάδα μας θα είχε ανέβει επίπεδο. Θα ήμασταν «άλλη κατηγορία». Και ήταν να μείνει, ξέρετε… Όταν έφυγε για ΗΠΑ, μιλάγαμε στο τηλέφωνο. Δεν υπήρχε διαδίκτυο τότε… Δεν ήταν εύκολη η επικοινωνία. Ήθελε να γυρίσει. Υπήρχε σχετική συμφωνία. Είχε πάει, όμως, στο training camp των Λέικερς. Τραυματίστηκαν οι Μιτς Κάπτσακ και Μαρκ Λάντσεμπεργκερ. Στάθηκε τυχερός, στην ατυχία εκείνων και τον πήραν τελικά στους Λέικερς. Μου το ανακοίνωσε διά τηλεφώνου ο Κερτ. Του είπα «συγχαρητήρια». Τέλος».

Για το ντεμπούτο του Ραμπίδη στη νίκη με Πανελλήνιο: «Ξέραμε, ότι θα έρθει. Τον περιμέναμε πώς και πώς στην ομάδα. Δεν χωρά αμφιβολία. Επιβλητική φυσιογνωμία. Μπήκε στο ματς με Πανελλήνιο λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ερχόμενος απευθείας από το αεροδρόμιο. Έδωσε στην ομάδα μας με το που ήρθε σιγουριά, αυτοπεποίθηση. Ψηλώσαμε όλοι μαζί του. Κι αν είχε έρθει και νωρίτερα, θα κάναμε άλλα πράγματα και στο Πρωτάθλημα. Η πορεία του στο ΝΒΑ άλλωστε αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Άλλη κλάση. Ήταν χαρά μας, που ήρθε το 2018 στην Αθήνα, ξαναείδε την ομάδα του και ομάδα μας, και πανηγύρισε μαζί μας την κατάκτηση του BCL, σ’ εκείνη την εξαιρετική διοργάνωση της ΑΕΚ και της FIBA».

Και κατέληξε ο Γκέκος: «Εγώ διατήρησα επαφή μαζί του από τότε, που έφυγε για πρώτη φορά από την Ελλάδα. Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο αγαπάει την ΑΕΚ και τη χώρα μας. Μιλάει πάντα με τα καλύτερα. Είναι πάντα ευγνώμων, στην ευκαιρία που του δόθηκε τότε. Τεράστια προσωπικότητα, αλλά και χαμηλών τόνων ταυτόχρονα. Αυτά για να γνωρίζουμε την ιστορία. Και είναι πολύ σημαντικό, που η ΑΕΚ εξακολουθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και μέσω άλλων τρόπων να προσπαθεί να «καταγράφει» την ένδοξη ιστορία μας και σε τέτοιες δύσκολες περιόδους. Με την ευκαιρία, να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο και υπομονή μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να ξαναπάρουμε τις ζωές στα χέρια μας».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X