Το ντεμπούτο και το σπάσιμο των αποδυτηρίων: Δύο εκπληκτικές ιστορίες για τον Μπουφόν

Επιβεβαιώνει τις επαφές με Μπουφόν η Μπόκα Τζούνιορς
Photo Credits: INTIME

Κλείνει σήμερα τα 43 του χρόνια ο Μπουφόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κλείνει σήμερα τα 43 του χρόνια, όμως δεν έχει σκοπό να κρεμάσει τα γάντια του. Μπορείς να γράφεις επί εβδομάδες – τουλάχιστον – για τα όσα έχει πετύχει σε αυτή την απίστευτη καριέρα ο Τζίτζι Μπουφόν.

Με την Πάρμα, την Γιουβέντους, την Εθνική Ιταλίας. Νο1 σε συμμετοχές με την Squadra Azzurra, Νο1 σε εμφανίσεις στην Serie A, Νο1 σε λεπτά συμμετοχής με την Μεγάλη Κυρία, ίσως ο μοναδικός που σε ομάδα που κατέκτησε Mundial και δέχθηκε μόλις ένα… αυτογκόλ από open-play σε ολόκληρη τη διοργάνωση και φυσικά, κάτοχος του ρεκόρ απαραβίαστου εστίας στο Campionato, για κοντά στα 1.000 λεπτά. Είναι ίσως από τις φορές που όντως οι αριθμοί δεν αρκούν για να πεις τι ήταν ο μυθικός πορτιέρε.

«Ηταν Σάββατο βράδυ, την προηγούμενη του αγώνα. Την Κυριακή παίζαμε με την Μίλαν και δεν μπορούσα να κοιμηθώ». Ο Νέβιο Σκάλα [photo] όμως το ένιωθε. «Νομίζω ότι η απόφαση βγήκε από μέσα μου. Θα παίξει, ο Τζίτζι θα παίξει». Οπως αφηγείται ο άνθρωπος που χάρισε στον Μπουφόν το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 1995, ο ίδιος και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Πάρμα, Εντζο Ντι Πάλμα, παρακολουθούσαν στενά τον πιτσιρικά κάθε μέρα στις προπονήσεις. «Βλέπαμε ότι κανένας δεν μπορούσε να του βάλει γκολ. Κανένας. Πήγα στον Εντζο το Σάββατο μετά την προπόνηση. ‘Είδες ό,τι είδα;’. ‘Δεν χρειάζεται καν να το πεις’ μου απάντησε». Ο Σκάλα φοβόταν πιθανή αντίδραση της διοίκησης, όμως γνώριζε τι παίκτη έχει στα χέρια του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X