ΑΕΚ: Ο Θ(ε)ωμάς το έκανε και αυτό: Μαύρος - Αιγάλεω 5-2 (VIDEO)

Μια από τις μεγάλες μέρες του Θωμά Μαύρου στην ΑΕΚ, αφού πέτυχε όλα τα γκολ της ομάδας του!

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο Ελληνα κανονιέρη. Τον παίκτη που έγινε συνώνυμο του γκολ, που έδωσε απίστευτες στιγμές στον κόσμο της ΑΕΚ. Είναι ο ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης εποχής και τα επιτεύγματα του μένουν μέχρι και σήμερα ακατάρριπτα. Όπως αυτό που συνέβη μια μέρα σαν σήμερα του 1985, όταν ο Θ(ε)ωμάς της ΑΕΚ αντιμετώπισε και διέλυσε το Αιγάλεω. Με πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι, έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Απόλυτα δικαιολογημένα, οι εφημερίδες την επόμενη μέρα είχαν βγει με τίτλο: Μαύρος- Αιγάλεω 5-2.

Το άμοιρο Αιγάλεω έκανε το λάθος να προηγηθεί. Ο Θ(ε)ωμάς έκανε την ανατροπή προσωπική υπόθεση. Ισοφάρισε πριν λήξει το ημίχρονο και με την έναρξη του δεύτερου, έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ακολούθησαν ακόμα δύο γκολ και ένα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, με τους φίλους της Ενωσης να παραληρούν στην εξέδρα και να φωνάζουν ρυθμικά: «Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός». Το τελικό 5-2, τα πέντε γκολ από έναν ποδοσφαιριστή, είναι μέχρι και τις μέρες μας υπόθεση μόνο πολύ μεγάλων σκόρερ.

Το πιο τρομερό είναι το περιστατικό που διηγήθηκε ο ίδιος ο Θωμάς μετά το ματς. Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, οι φίλοι της ΑΕΚ τον αποθέωναν. Ο πατέρας του, Μιχάλης Μαύρος τον περίμενε σκεφτικός: «Είσαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση σου;» ρώτησε τον Θωμά. «Εσύ θα μου πεις», απάντησε ο κορυφαίος άσος, που είχε δει τη…παγίδα. «Χάλια ήσουν. Επρεπε να είχες βάλει τουλάχιστον οκτώ γκολ!», του είπε ο αείμνηστος Μιχάλης Μαύρος. Αλλά ο Θωμάς δεν σταματούσε πουθενά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X