Οχι ρε ΑΕΚ, ισοπαλία-δώρο (2-2) στον ΠΑΟΚ!

Οχι ρε ΑΕΚ, ισοπαλία-δώρο (2-2) στον ΠΑΟΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν τον κέρδισε επειδή έκαναν φτηνά λάθη η άμυνα και ο Αθανασιάδης και στα δύο γκολ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεγάλη ευκαιρία να πάρει μια τεράστια νίκη που θα έδινε ακόμα μεγαλύτερο αέρα στην ομάδα έχασε η ΑΕΚ στην Τούμπα. Σε ματς που έκανε άνω κάτω τον ΠΑΟΚ, που είχε έναν Λιβάι που δεν μπορούσαν να τον ανακόψουν ούτε με…λάσο, η Ενωση έμεινε τελικά στο 2-2, πληρώνοντας ακριβά λάθη της άμυνας και κάκιστες επιλογές σε καίριες στιγμές. Η ΑΕΚ κράτησε το αήττητο των τελευταίων αναμετρήσεων, έδειξε πως είναι καλύτερη ομάδα, αλλά δεν πήρε το τρίποντο όπως θα ήθελε.

Όπως είχε δείξει και τις προηγούμενες ημέρες, ο Χιμένεθ επέλεξε να πάει στην Τούμπα με ενισχυμένη τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Ετσι, παρέταξε την Ενωση με τριάδα μέσων κόντρα στον ΠΑΟΚ, που αποτελούσαν οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και η έκπληξη Σάκχοφ. Ο Ισπανός έριξε τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μάνταλο αριστερά και τον Λιβάι στη δεξιά πλευρά. Εκεί, όπου η ΑΕΚ έκανε όλο το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.

Μαγεία από Λιβάι

Ο Λιβάι έκανε τον Περέιρα να βλέπει εφιάλτες και να παθαίνει…ναυτία κάθε φορά που είχε επαφές με την μπάλα και ξεκινούσε προσπάθειες. Το τρυκ του Μανόλο ήταν με τον Μάνταλο να πηγαίνει κοντά στον Λιβάγια, ο Κροάτης να πηγαίνει συχνά δεξιά και να ανεβαίνει ο Γαλανόπουλος από αριστερά. Ο Λιβάι έκανε πράγματα και θαύματα, προκαλούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ και δεν άργησε να έρθει το γκολ.

Σε φάση που ο Γκαρσία έκανε τον Περέιρα να πέσει κάτω αφού δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει – και είχε ξεκινήσει από φοβερή κίνηση και πάσα του Λιβάγια – ο Λιβάι μπήκε στην περιοχή και σέρβιρε το γκολ για τον Σάκχοφ που δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη (18’). Η ΑΕΚ φαινόταν μέχρι εκείνο το σημείο να ελέγχει το ματς, αλλά όταν ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση του, είχε πρόβλημα στον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας.

Εχασε το κέντρο και πιέστηκε

Με τη συγκεκριμένη τριάδα η ΑΕΚ δεν είχε άνεση στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που δημιουργούσε περισσότερη πίεση για την άμυνα της Ενωσης. Το μεγάλο ζήτημα για την ΑΕΚ προέκυπτε από από τις άμεσες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε λύσεις σε σετ παιχνίδι, αλλά προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Κάπως έτσι πάντως, ήρθε και το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ, σε φάση που η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Κρέσπο ισοφάρισε (40’).

Η ΑΕΚ είχε χάσει ευκαιρία, καθώς θα μπορούσε να πάει με μηδέν στο ημίχρονο, αλλά παράλληλα θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ με τη δαιμονισμένη κατάσταση του Λιβάι που δεν σταματιόταν με κανένα τρόπο. Φάνηκε ξανά να έχει πρόβλημα στις στατικές φάσεις, με τον Αθανασιάδη να μη βγαίνει να καθαρίσει τη φάση στο φάουλ του Βιεϊρίνια και την υπόλοιπη άμυνα να μην προλαβαίνει να αντιδράσει.

Με φόρα και ξανά προβάδισμα

Ο ΠΑΟΚ πήρε ρίσκο στο δεύτερο ημίχρονο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αντικαθιστώντας τον αρνητικό Περέιρα με τον Ροντρίγκο. Ωστόσο, κράτησε τον Πορτογάλο στη δεξιά πλευρά και έβαλε τον Ροντρίγκο πάνω στον φοβερό Λιβάι. Η ΑΕΚ μπήκε ξανά φουριόζα, ανέβηκε και από αριστερά ο Γαλανόπουλος και δεν άργησε να γίνει ξανά αφεντικό στο παιχνίδι. Ο διεθνής χαφ πίεσε τον Ινγκασον και εκμαίευσε ακόμα ένα λάθος του Ισλανδού και αυτήν τη φορά το εκμεταλλεύθηκε.

Στο 50’ ο Γαλανόπουλος βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς. Η ΑΕΚ είχε πάρει ξανά προβάδισμα και κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε δεδξιέ στον Λιβάι, προκαλούσε πανικό στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Το ζήτημα ήταν πως η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα η πίεση του ΠΑΟΚ να αυξάνεται όσο περνούσε η ώρα.

Αβίαστο λάθος και ισοφάριση

Πάντως, η ΑΕΚ διαχειριζόταν με μεγαλύτερη άνεση την κατάσταση. Μέχρι να έρθει ένα αβίαστο λάθος σε κακό γύρισμα του Λάτσι και λανθασμένη εκτίμηση του Αθανασιάδη, που αντί να απομακρύνει την μπάλα μπλόκαρε και έδωσε στον ΠΑΟΚ έμμεσο και ευκαιρία για χτύπημα μέσα από την περιοχή. Ευκαιρία που δεν άφησε ανεκμετάλλευτη ο ΠΑΟΚ, που κατάφερε με δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια να ισοφαρίσει ξανά το παιχνίδι (2-2).

Ο Χιμένεθ αντέδρασε με την ταυτόχρονη είσοδο των Καρίμ και Σιμάνσκι. Βέβαια, με αυτό το σχηματισμό η ΑΕΚ είχε γεμίσει υπερβολικά τον άξονα και βάραινε μονόπαντα από τη δεξιά πλευρά, όπου είχε πέσει όλος ο ΠΑΟΚ προκειμένου να κλείσει τους χώρους στον Λιβάι. Αν σε αυτό προσθέσει κάποιος πως ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρόταν και ζητούσε πέναλτι σε κάθε ευκαιρία, έχετε την εικόνα ενός ματς δίχως φάσεις, με σκληρές διεκδικήσεις, που φαινόταν να είναι μπλοκαρισμένο.

Στα τελευταία λεπτά, ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Τάνκοβιτς για να βρει ισορροπία στην επιθετική γραμμή. Ωστόσο, δεν υπήρχε πλέον ρυθμός στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πιέσει και να δημιουργήσει ζήτημα σε κάποια αναμπουμπούλα, αλλά εκεί τουλάχιστον η άμυνα της ΑΕΚ έβγαλε αντανακλαστικά και με την είσοδο του Τσιγκρίνσκι είχε την ηγετική παρουσία που έδωσε σημαντικές λύσεις σε κάθε ζήτημα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία, 4-2-3-1): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο (83’ Βαρέλα), Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (73’ Αουγκούστο), Ουάρντα (86’ Μουργκ), Τζόλης, Κρμέντσικ (83’ Σφιντέρσκι)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι (86’ Τσιγκρίνσκι), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ (87’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία (90’+ Ινσούα), Μάνταλος (71’ Σιμάνσκι), Λιβάγια (71’ Ανσαριφάρντ)

Ο Βίντσιντς χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ινγκασον (13’), Τζόλη (57’), Ουάρντα (78’) – Λιβάγια (38’), Μπακάκη (40’), Λόπες (78’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X