Η ΑΕΚ κέρδισε και ανάσανε όπως… ξέρει ο Μανόλο, 1-0 τον Παναιτωλικό

Η ΑΕΚ κέρδισε και ανάσανε όπως… ξέρει ο Μανόλο, 1-0 τον Παναιτωλικό
Photo Credits: INTIME

Με…συνταγή Χιμένεθ η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και κέρδισε ηρεμία – Κλείδωσε την άμυνα, μετρημένες φάσεις στην επίθεση, καθάρισε ο Γαλανόπουλος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ. Με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον ο Χιμένεθ, η Ενωση επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού, κερδίζοντας πέραν των βαθμών της νίκης, χρόνο και ηρεμία.

Η ΑΕΚ δεν ενθουσίασε με την εικόνα της, έκανε ελάχιστες φάσεις και διαχειρίστηκε το προβάδισμα της, αλλά κατάφερε – επιτέλους – να ασφαλίσει την άμυνα της. Η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας, το κομμάτι που δεχόταν γκολ από κάθε αντίπαλο και λύγιζε στην παραμικρή πίεση, είχε μόνο μία τελική και κανέναν ουσιαστικό κίνδυνο.

Είναι και αυτό πρόοδος. Είναι μια αρχή για να μπορέσει η ΑΕΚ να βρει κάπου για να πιαστεί και να προχωρήσει στη συνέχεια της σεζόν, που περιλαμβάνει ακόμα σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο γύρο, τα πλέι οφ, αλλά και το κύπελλο. Η ΑΕΚ έμεινε με απαραβίαστη την εστία έπειτα από το ματς στα Γιάννινα και επέστρεψε στις νίκες με κυνικό τρόπο. Αλλά τουλάχιστον νίκησε και αυτό είναι που μετρά περισσότερο σε αυτήν τη φάση.

Νέα πρόσωπα και λύτρωση

Ο Χιμένεθ έκανε δραστικές αλλαγές στην 11άδα της ΑΕΚ συγκριτικά με εκείνη που παρέταξε τρεις ημέρες πριν στο «Καραϊσκάκης». Αλλαξε τη μισή και πλέον ομάδα, ρίχνοντας στο αρχικό σχήμα Αθανασιάδη, Μιτάι, Σάκχοφ, Γαλανόπουλο, Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα, αντί των Τσιντώτα, Λόπες (που έμεινε μάλιστα εκτός 20άδας), Σιμόες, Κρίστισιτς, Λιβάγια και Ανσαριφάρντ. Μένει να φανεί βέβαια, πόσες από αυτές είναι μόνιμες και εντάσσονται σε γενικό σχέδιο αλλαγών και πόσες αφορούν απλά το φρεσκάρισμα της ομάδας.

Γεγονός είναι πάντως, πως η ΑΕΚ μπήκε με δυναμισμό στο παιχνίδι. Είχε διάθεση, ήταν φουριόζα και κατάφερε στα πρώτα 10’ να δημιουργήσει 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Παναιτωλικού. Με κινητήριο άξονα τον Τάνκοβιτς από τα αριστερά, η Ενωση έψαχνε τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, έπειτα από τον αρχικό ενθουσιασμό, η ΑΕΚ έδειξε να εγκλωβίζεται και να μην έχει λύσεις.

Οι φάσεις γίνονταν με το…σταγονόμετρο. Το θετικό σε αυτό το διάστημα ήταν πως η ΑΕΚ κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή και δεν δεχόταν την παραμικρή πίεση στην άμυνα της, που με τον Τσιγκρίνσκι κυριαρχικό δεν είχε κανένα πρόβλημα. Σταδιακά, η Ενωση άρχισε να βάζει πιο πολύ στο ματς τη δεξιά πλευρά (Γκαρσία και Μπακάκη) και κάπως έτσι, έφτασε στο γκολ. Ο Μπακάκης έμεινε για ώρα στην αντίπαλη περιοχή, ο Μάνταλος αντέδρασε σωστά στη σέντρα σουτ και γύρισε ψύχραιμα με τη μία για τον επερχόμενο Γαλανόπουλο, που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ (41’).

Το…κλείδωσε

Ανάλογη εικόνα υπήρξε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Λιβάι με τον Λιβάγια, που έπαιξε στη δεξιά πλευρά και ήταν πολύ ορεξάτος. Ο Κροάτης συνδυάστηκε με τον Μάνταλο και έβγαλε 1-2 πολύ όμορφες φάσεις, που ωστόσο δεν οδήγησαν στο δεύτερο γκολ. Σταδιακά μάλιστα, η ΑΕΚ έχασε μάχες στη μεσαία γραμμή, έκανε λάθη στην άμυνα και αυτό έδωσε στον Παναιτωλικό και την πρώτη τελική του προσπάθεια με το σουτ του Ντάλσιο (53’).

Ο Χιμένεθ δεν δίστασε να αφαιρέσει έναν δημιουργικό παίκτη για να βάλει τον Σιμόες στο γήπεδο και να δώσει δύναμη και τρεξίματα στη μεσαία γραμμή. Πράγματι, η ΑΕΚ κατάφερε να σφίξει ξανά την αμυντική λειτουργία της. Παρά τις κινήσεις του Δέλλα για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, η ΑΕΚ είχε κλείσει τους διαδρόμους. Για παραγωγή φάσεων πάντως, ούτε…λόγος. Λίγες οι εμπνεύσεις, αλλά το ζητούμενο ήταν οι βαθμοί της νίκης που τελικά ήρθαν.

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης (67’ Σβάρνας), Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (79’ Ινσούα), Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γκαρσία (50’ Λιβάγια), Μάνταλος (79’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (67’ Σιμόες), Ολιβέιρα

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας, 4-3-3): Κνετ, Τζανακάκης (69’ Αριγίμπι), Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα (63’ Μάζουρεκ), Λιάβας, Ταχάρ (76’ Γιάκολις), Τσιγγάρας, Μανθάτης (69’ Μεντίνα), Ντάλσιο, Βέργος (64’ Αζάντι)

Ο Μανούχος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σάκχοφ (36’), Ινσούα (86’) – Μαλλή (39’), Λιάβα (43’), Μεντίνα (89’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X