Με παυσίπονα δεν ξεπερνάς ανίατη ασθένεια

Με παυσίπονα δεν ξεπερνάς ανίατη ασθένεια
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ χρειάζεται πολλή δουλειά, πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και νοοτροπία και γενναίες αποφάσεις. Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να πω, ότι το περίμενα; Θα πω ψέματα. Πίστευα, πώς το ταρακούνημα των τελευταίων ημερών, οι αλλαγές που υπήρξαν στην ΑΕΚ θα μπορούσαν να βελτιώσουν αρκετά την κατάσταση. Οχι να φτιάξουν τα πράγματα και να λυθούν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα, αλλά να υπάρξει βελτίωση σε κάποιους τομείς. Να υπάρχει νεύρο, να υπάρχει πίστη, να υπάρχει καλύτερη νοοτροπία, στη λογική με την οποία μπαίνει η ΑΕΚ στο παιχνίδι.

Νομίζω, πως η ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» μπήκε απλά για να χάσει. Δεν πίστεψε ποτέ, ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι ουσιαστικό από αυτό το παιχνίδι. Ηταν φανερό σε όλη τη διάρκεια του ματς, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, ότι οι παίκτες της είχαν μία μοιρολατρική αντιμετώπιση στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός μυρίστηκε…αίμα και δίχως να φορτσάρει, δίχως καν να πιέσει την κατάσταση, κατάφερε να πάρει προβάδισμα και να διαχειρίζεται εύκολα το παιχνίδι.

Μέσα στην ΑΕΚ υπάρχει φόβος

Ο Χιμένεθ έλεγε μετά το τέλος του ματς, ότι στο δεύτερο ημίχρονο είδε την ομάδα του να βελτιώνεται και άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού με τα νέα πρόσωπα και την αλλαγή του σχηματισμού που έκανε. Δεν έχει άδικο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ΑΕΚ ανέβηκε κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο, πίεσε τον Ολυμπιακό, αλλά στις μεγάλες ευκαιρίες, στις μεγάλες στιγμές οι παίκτες της κρίθηκαν για ακόμα μία φορά ανεπαρκείς. Ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και κρίθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Δεν έχει σημασία εκτιμώ σημασία να καθίσουμε να εστιάσουμε σε ένα πρόσωπο και σε μία φάση. Προφανώς και πολλά θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, αν ήταν άλλοι παίκτες. Αλλά αυτή η σειρά λαθών προέρχεται από την θλιβερή νοοτροπία που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Μέσα στην ΑΕΚ φαίνεται πως έχει φωλιάσει ο φόβος. Μέσα στην ΑΕΚ δεν υπάρχει πια ο ψυχικός δεσμός και η πίστη, πως αυτή η ομάδα μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ετοιμοι να χάσουν

Είναι τραγικό, ότι δυόμιση χρόνια πριν η ΑΕΚ έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό όπου τον έβρισκε, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, εντός και εκτός έδρας. Και έκτοτε θαρρείς και κάτι άλλαξε μαγικά και η ΑΕΚ χάνει από τον Ολυμπιακό δίχως καν να μπαίνει ο αντίπαλος στο γήπεδο. Το ίδιο συνέβη στον τελικό του κυπέλλου, το ίδιο σκηνικό είδαμε και χθες. Ο Ολυμπιακός με…τρεισήμισι φάσεις κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ με 3-0.

Είναι απίστευτο και θλιβερό, αλλά απόλυτα ενδεικτικό της κατάστασης που βρίσκεται η ΑΕΚ. Μία ομάδα που δεν πιστεύει στα πόδια της, που δεν μπορεί να αντέξει στην πίεση των απαιτήσεων. Χάνεται η γη κάτω από τα πόδια στην πρώτη δυσκολία. Χρειάζεται ψυχολογία, χρειάζεται να αντιμετωπίζεις με πάθος, με θέληση, με πίστη στον εαυτό σου τον κάθε αντίπαλο. Οταν μπαίνεις έτοιμος να χάσεις είναι δεδομένο πως θα χάσεις τα πάντα.

Με πασαλείμματα δεν υπάρχει γιατρειά

Η ΑΕΚ για ακόμα μία φορά πάει σε μία αποτυχημένη χρόνια και πρέπει να βρεθούν λύσεις γιατί πλέον η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει. Νομίζω πως έπειτα από τη χθεσινή εικόνα στο «Καραϊσκάκης» άπαντες θα πρέπει να συνειδητοποίησαν, ότι με παυσίπονα δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μία ανίατη ασθένεια. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ, αλλά είναι ξεκάθαρο, ότι με την παρούσα κατάσταση και με πασαλείμματα δεν μπορεί να βρεθεί λύση.

Η ΑΕΚ χρειάζεται να δουλέψει πολύ, να δουλέψει μεθοδικά, να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές προσώπων και να εμπιστευθεί αυτούς που πραγματικά κρίνονται, ότι μπορούν να την ξαναφέρουν εκεί που πρέπει. Και κυρίως να αναλάβει να πάρει γενναίες αποφάσεις. Να μη λειτουργεί συναισθηματικά, αλλά ξεκάθαρα και ψυχρά, σύμφωνα με όσα η επιτάσσει ποδοσφαιρική λογική και όσα θέλει μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, που του χρόνου – εάν όλα πάνε καλά – τέτοια μέρα θα είναι στο γήπεδο της.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X