ΑΕΚ: Σαν να μην πέρασε μία μέρα -Xαμόγελα στα Σπάτα, αλλά και ζητήματα που πρέπει να λυθούν

ΑΕΚ: Σαν να μην πέρασε μία μέρα -Xαμόγελα στα Σπάτα, αλλά και ζητήματα που πρέπει να λυθούν
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr καταγράφει όλα όσα έγιναν στα Σπάτα και όσα... πρέπει να γίνουν άμεσα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η χθεσινή επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στα Σπάτα ήταν ευχάριστη για όλους στην ΑΕΚ.

Πρωτίστως για τον ίδιο, μετά για πολλούς στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Σίγουρα για την πλειοψηφία των παικτών που τους αρέσει ο τρόπος που δουλεύει ο Μανόλο Χιμένεθ και το τιμ του και ο τρόπος που τους προσεγγίζει πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και στις προπονήσεις. Ο Ισπανός προπονητής λοιπόν μπήκε με το χαμόγελο και έφυγε με το χαμόγελο από τα Σπάτα. Οπως συνηθίζει. Μαζί του ο πάντα πιο σοβαρός Χέσους Καλδερόν από τον οποίο δεν έχουν πολλές παραστάσεις οι παίκτες της ΑΕΚ που τον πρόλαβαν το πρώτο 6μηνο του 2017.

Η παρουσία και η δουλειά Μπασκόν

Ομως μετά τον Χιμένεθ που φέρνει άλλον… αέρα στην ΑΕΚ και στα αποδυτήρια της, μεγάλη υπόθεση για την ομάδα είναι ο γυμναστής Σεμπάστιαν Μπασκόν. Πάντα στο πλάι του Μανόλο, πρωτεργάτης των όσων πέτυχε η Ενωση την πρωταθληματική σεζόν. Είχε επαφές με παίκτες της ΑΕΚ από εκείνη την σεζόν και δεν της διέκοψε ποτέ. Είτε έφυγαν από την Ενωση, είτε όχι. Εξαιρετικός στη δουλειά του, ξέρει το ποδόσφαιρο και την εκγύμναση του διότι το έχει σπουδάσει και το έχει δουλέψει πολύ και ξέρει πως να συμπεριφέρεται στους παίκτες ανά πάσα ώρα και στιγμή. Και σίγουρα όταν περάσει ο χρόνος με τα τρεξίματα της δουλειάς του Μπασκόν, η ΑΕΚ στο τελευταίο κομμάτι των αγώνων θα είναι πολύ πιο δυνατή. Οπως ήταν και το 2017/18.

Και στην σύγκριση των σχέσεων του Καρέρα και του τιμ του με αυτό του Χιμένεθ υπάρχει χαώδης διαφορά. Αλλά και στο επίπεδο δουλειάς. Και στις ασκήσεις στην προπόνηση και στην συμπεριφορά, ενώ το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο συμπαθής γυμναστής Ουρμπάνο δεν είχε ποτέ ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και η εκγύμναση του είχε άλλες στοχεύσεις. Ομως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν για το κλαμπ.

Και μία πρώτη εισαγωγή σε όσα… γνωρίζαμε έγινε χθες. Με προπόνηση που είχε πολλή ένταση και πολλά μικρά παιχνίδια στα Σπάτα για να είναι οι παίκτες πάντα σε εγρήγορση, πριν γίνει η στοχευμένη δουλειά με τακτική και συστήματα.

Η νοοτροπία που την ταλανίζει

Με Χιμένεθ και Κονέ η ΑΕΚ πάει σε άλλη λογική και νοοτροπία. Σίγουρα ο Κονέ θέλει να αλλάξει και άλλα πράγματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Και κυρίως τη νοοτροπία πολλών και ειδικότερα ότι δεν εργάζονται και δεν προσφέρουν στο επίπεδο της ΑΕΚ, ενώ δεν εξελίσσονται όπως πρέπει για το ποδόσφαιρο όπως προχωρά πια.

Επίσης, άσχημη εντύπωση δημιούργησε ότι οι Πορτογάλοι και ο Λιβάγια δεν ήταν χθες στα Σπάτα. Προφανώς και δεν έχουν σημασία τα ονόματα, αλλά η νοοτροπία. Ενώ θα μπορούσαν (και έπρεπε) να είναι μία ημέρα νωρίτερα στην Ελλάδα με τις πτήσεις λόγω κορωνοϊού να είναι πάντα μπέρδεμα και πολύ παράξενες πια, δεν το έκαναν. Όπως και το να μην φύγουν για το εξωτερικό για να μην ρισκάρουν νέες επαφές και μόλυνση. Αν και η ΑΕΚ έχει πολύ σημαντική ευθύνη για το γεγονός ότι οι παίκτες πήραν τόσο μεγάλη άδεια (Δευτέρα-Σάββατο) και επέστρεψαν χθες Κυριακή, ενώ με νέο προπονητή έχουν σε μία εβδομάδα αγώνα και δη ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Και αυτά είναι ζητήματα που καλείται να λύσει ο ίδιος ο Παναγιώτης Κονέ, με την συμβολή του Χιμένεθ και την εποπτεία του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Οπως πχ και η κατάσταση στα δύο γήπεδα με τους αγωνιστικούς χώρους. Κάτι που παραμένει πρόβλημα για την καθημερινή δουλειά των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στα Σπάτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X