Χιμένεθ: Οι διαφορές από την προηγούμενη φορά

Χιμένεθ: Οι διαφορές από την προηγούμενη φορά
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει πως υπάρχουν κάποια στοιχεία που συνθέτουν ένα άλλο σκηνικό, σε σχέση με την περίοδο που ο Ισπανός διαδέχθηκε τον Ουζουνίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Με υγεία.

Αυτό το τελευταίο 48ωρο, ήταν χρήσιμο για να ηρεμήσουμε λίγο, κάπου να βγάλουμε και την ΑΕΚ λίγο στην άκρη, για να νιώσουμε και πιο ευχάριστα μέρες που είναι. Και τέλος πάντων, για να σκεφτόμαστε τα της ΑΕΚ λίγο πιο ήρεμα, όποτε τα σκεφτόμαστε.

Νομίζω πως οι περισσότεροι ΑΕΚτζήδες δεν είναι τόσο ξενερωμένοι επειδή έρχεται ειδικά ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά επειδή έρχεται ένας προπονητής για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια μέσα. Είναι ξενερωμένοι γι’ αυτό που δείχνει αυτή η εξέλιξη, σε σχέση με το που βρίσκεται αυτή την περίοδο η ΑΕΚ.

Είθισται όταν προέρχεσαι από φάσεις σαν αυτή που βρέθηκε η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, να προσπαθείς να δώσεις μια απάντηση, μια διέξοδο που να προκαλέσει κάποια αίσθηση. Να δώσει μαζί και ένα κύμα αισιοδοξίας. Πέρσι, στα τέλη του 2019 αυτό έγινε με τον Καρέρα, ένα νέο πρόσωπο και δύο μεγάλες μεταγραφές. Σιμάνσκι και Αραούχο. Φέτος …;

Θα πει κάποιος, ουσία έχει το τι θα δείξεις προς τα έξω ή τι γίνεται στην πραγματικότητα; Και τα δύο είναι η απάντηση, αλλά σαφώς το δεύτερο μακροπρόθεσμα είναι πιο σημαντικό.

Από αυτή την άποψη, κοιτώντας την επιστροφή του Χιμένεθ, σε σχέση με την αντίστοιχη πριν από περίπου δύο χρόνια, πρέπει να πούμε πως υπάρχουν κάποιες διαφορές.

Πέρασε και δεν ακούμπησε μετά τον Ουζουνίδη

Ο Χιμένεθ τα πήγε χάλια, δεν βελτίωσε οτιδήποτε σε σχέση με τον Ουζουνίδη, αλλά το θέμα είναι πως όταν ήρθε η ομάδα δεν ήταν και στο χειρότερο δυνατό σημείο από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης. Είχε ξεκινήσει με νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και ο Ουζουνίδης αποχώρησε, μετά από μια ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Ο Μανόλο είχε το 1-4 στο Φάληρο με τον ΟΣΦΠ, είχε μια τραγική εμφάνιση στου Χαριλάου και μια ήττα από τον Άρη, είχε κι άλλες κακές εμφανίσεις. Ουσιαστικά τα highlights εκείνου του διαστήματος με τον Μανόλο, ήταν τα ματς με τον Ατρόμητο στο κύπελλο, αλλά και στο πρωτάθλημα. Πέρασε και δεν ακούμπησε στην κυριολεξία.

Αλλά …Η επιστροφή του έγινε σε μια ομάδα που οι μεταγραφικές επιλογές του καλοκαιριού του 2018, την είχαν φέρει πλέον μέσα στην σεζόν σε πολύ άσχημο σημείο. Για να λέμε την αλήθεια, ο Χιμένεθ για μεγάλο διάστημα έπρεπε να φτιάχνει άμυνα με στόπερ τον υπό κατάρρευση Τσόσιτς και τον Μάριο Οικονόμου. Που ήταν το δίδυμο και με τον ΟΣΦΠ στον Φάληρο. Ο Τσιγκρίνσκι έκανε πολύ καιρό να συνέλθει από την επιβάρυνση που είχε τον Γενάρη, όταν ο Ουζουνίδης τον χρησιμοποιούσε συνέχεια.

Στα χαφ, είχε έρθει ο Κρίστιτσιτς, αλλά δεν ήταν σε καλή κατάσταση τους πρώτους μήνες, οπότε γύρναγες το βλέμμα να δεις τους υπόλοιπους κι έβλεπες τον Σιμόες, μετά από 2,5 μήνες που είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας, τον Γαλανόπουλο και τον Άλεφ …

Μιλάω για την ραχοκοκαλιά της ομάδας τώρα, στόπερ και κεντρικά χαφ. Από αυτό είναι δύσκολο να ξεφύγει οποιοσδήποτε προπονητής, ειδικά ο Χιμένεθ, που βασίζεται πολύ σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε αυτές τις θέσεις.

Ήταν χαμένο το στοίχημα βάσει ποδοσφαιρικής λογικής, από την αρχή.

Τελείως διαφορετικές οι προϋποθέσεις τώρα

Τώρα; Τώρα σίγουρα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει δύο μεγάλες «τρύπες» που η εικόνα των παικτών εκεί ως τώρα στην σεζόν, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Κάτω από το τέρμα και στο δεξί άκρο της άμυνας. Σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις, οι επιλογές είναι πολλές και με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Είναι δεδομένο πως υπάρχουν παίκτες που μετά από κάποια φάση, πήρε τον κατήφορο χωρίς σταματημό όσο δεν άλλαζε η κατάσταση και πως με τον Χιμένεθ, κάποιοι από αυτούς σίγουρα θα σταθούν καλύτερα. Την προηγούμενη φορά δεν υπήρχαν και πολλοί τέτοιοι.

Ο ίδιος ο προπονητής έχει χαρακτηρίσει σε ανύποπτο χρόνο το ρόστερ αυτό, ρόστερ πρωταθλητισμού, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για δομικές αδυναμίες. Τουλάχιστον ο ίδιος έτσι πιστεύει.

Το γεγονός πως η συνταγή της επαναφοράς Χιμένεθ δεν λειτούργησε την προηγούμενη φορά, δεν σημαίνει πως δεν θα λειτουργήσει τώρα. Είναι τελείως διαφορετικές οι προϋποθέσεις.

Ωστόσο, ο Γενάρης είναι κλειδί. Και σίγουρα, υπάρχει ένα ματς μπροστά μας, στις 3 του μήνα, που είναι …όλη η ζωή για φέτος.

Προσέξτε. Κανονικά …όλη η ζωή για φέτος ήταν τα ματς που η ΑΕΚ με Καρέρα έχασε όλους τους καθοριστικούς βαθμούς. Στο τελευταίο διάστημα, Παναθηναϊκός και Βόλος. Αυτό πάει, δεν αλλάζει. Και κατά πάσα πιθανότητα ορίζει μέχρι που φτάνουμε και φέτος.

Όμως το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ όπως και να το κάνουμε, έχει τρεις βαθμούς διεκδικούμενους, που αν τους πάρεις, η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμιά σχέση με την προηγούμενη.

Δεν υπήρχε τέτοιο ματς στο πρωτάθλημα, όταν ήρθε ο Χιμένεθ, ούτε το 2017, ούτε το 2019. Αυτό από μόνο του κάνει μια διαφορά σημαντική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X