Το ζαχαροπλαστείο- θρύλος που χάθηκε από μια φήμη για τον διαβόητο Δράκο του Σέιχ Σου

Το ζαχαροπλαστείο- θρύλος που χάθηκε από μια φήμη για τον διαβόητο Δράκο του Σέιχ Σου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια οικογένεια με καταγωγή από την Ήπειρο κατακτά τη Θεσσαλονίκη και κυριεύει -γευστικά πάντα- την Αθήνα, χάρις στα γαλλικής προέλευσης υπερόπλα της και το μεράκι για την δουλειά της.

Ήταν η οικογένεια Φλόκα, η οποία στην κυριολεξία άλλαξε τα πάντα στην αντίληψη των Ελλήνων για την ζαχαροπλαστική και όχι μόνο. Στην πραγματικότητα έφερε στην Ελλάδα νέους τρόπους διασκέδασης και συνέδεσε μια έτσι κι αλλιώς λατρεμένη συνήθεια, όπως είναι η κατανάλωση γλυκισμάτων, με την ψυχαγωγία.

Η αυτοκρατορία Φλόκα έκανε τα πρώτα βήματά της στην Θεσσαλονίκη. Εκεί τα μέλη της μετέφεραν τις γνώσεις τους για την γαλακτοκομία από την Ήπειρο, κουβαλώντας την κληρονομιά στην συμπρωτεύουσα όπου τα καταστήματά της μετατράπηκαν στο πέρασμα του χρόνου στο απόλυτο στέκι και μέρη στα οποία μπορούσε κανείς να συναντήσει το… αφάν γκατέ της τοπικής κοινωνίας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X