Ο δρόμος των σωστών αποφάσεων
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το πως πρέπει να κινηθεί η ΑΕΚ για το β' γύρο, την «Αγιά Σοφιά», το παιχνίδι με το Βόλο και τη φαρσοκωμωδία των δηλώσεων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κλείνει την αγωνιστική κόντρα στο Βόλο και όλοι θέλουμε να ελπίζουμε ότι δε θα ζήσουμε ότι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δηλαδή να ξενερώσουμε ακόμα περισσότερο. Ο Άρης πέρασε αέρα από το Ηράκλειο, ο Ολυμπιακός συνέτριψε το θηρίο που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού και αμέσως μετά ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό με την ψυχή στο στόμα.

Στο ματς με το Βόλο η νίκη είναι μονόδρομος. Όποιος και αν παίξει. Ακόμα και αν η ΑΕΚ κατέβει με τους Ραντόνια, Μιτάι, Λάτσι και… Μαχαίρα μαζί. Η χρονιά πρέπει να τη βρει στο -6, -3 και -1. Και στο «Γ. Καραϊσκάκης» όταν θα πάει με το καλό με το νέο χρόνο το «Χ» δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα. Φτάνει να μην την πατήσει στα άλλα ματς. Φτάνει να δουλέψει ο Καρέρα τώρα που δεν έχει μεσοβδόμαδα ματς και να παρουσιάσει αυτό που έχει στο μυαλό του.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ΑΕΚ κοιτάζει για δύο παίκτες τον Γενάρη. Στόπερ και δεξί μπακ. Αλλά προέχουν οι αποχωρήσεις. Συμφωνώ ότι θα είναι κωμικό να πάρεις και πέμπτο δεξί μπακ, αλλά είναι υπεραπαραίτητο. Και προσωπικά εμένα δε με απασχολεί αν έχουμε ήδη τέσσερα που έναν Μπορμπόκη ή έναν Κοπιτσή, ή έστω ένα… Γκάλο ή Γεωργέα δεν κάνουν. Ας φωνάξουν όποιον δεν τους κάνει καθόλου, ας τον αποζημιώσουν αντί να τον πληρώσουν μέχρι το τέλος και είναι δώρο άδωρο και ας φέρουν κάποιον καλύτερο.

Όσο για τα στόπερ, είναι γνωστή η ιστορία. Αν μείνει ελεύθερος ο Βράνιες θα έρθει να αποτελέσει τη βασική τριπλέτα με Νεντελτσιάρου και Τσιγκρίνσκι. Σβάρνας και Χνιντ στην κατάσταση που είναι δε καλύπτουν κανένα. Ωστόσο επιμένω ότι το ρόστερ της ΑΕΚ είναι πάρα πολύ καλό.

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός για το β’ γύρο και την «Αγιά Σοφιά»

Για μένα στην ιστορία με τα συμβόλαια των Ολιβέιρα, Λιβάια, αλλά και την παρουσία του Μάνταλου στο ρόστερ, όλα είναι ξεκάθαρα. Καταρχάς θεωρώ και τους τρεις πολύ καλούς παίκτες. Το λάθος είναι ότι στην ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν καλούς παίκτες χωρίς ποδοσφαιρική λογική. Για αυτο και παρατηρούμε ακόμα και τώρα το μπέρδεμα.

Ο Λιβάια δεν είναι ο αριστερός εξτρέμ που θα κουράσει το αντίπαλο μπακ. Ειδικά το μπακ μιας μεγάλης ομάδας. Τη χρονιά του τίτλου έπαιζε πίσω από το φορ. Και όλοι είδαμε τι μπορούσε να κάνει. Τότε που ο Μάνταλος έπαιζε αριστερά και μετά τραυματίστηκε. Η καλή θέση του Μάνταλου όμως είναι πίσω από τον επιθετικό με διαφορετικό ρόλο από αυτόν του Λιβάια. Ο οποίος μέσα στην περιοχή είναι ο καλύτερος killer που έχει η ΑΕΚ.

Με την παρουσία και του Ανσαριφάρντ η θέση του σέντερ φορ καλύπτετα από τον Ιρανό και τον Πορτογάλο. Αν βάλεις πίσω του τον Λιβάια, μπορείς να έχεις τον Τάνκοβιτς και τον Γκαρσία στα άκρα. Και ο Μάνταλος; Μπορεί να παίξει στα εύκολα ματς ως 8άρι, αλλά τότε «ακυρώνεις» έναν εκ των Σάκχοφ, Κρστίτσιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλο και Σιμάνσκι. Στα σπουδαία ματς, όμως αυτό δε γίνεται. Ειδικά στα ντέρμπι για παράδειγμα ο Σιμόες δεν γίνεται να λείπει.

Εδώ λοιπόν έρχεται η επιλογή της διάταξης. 4-2-3-1 ή 4-3-3; Στην πρώτη χωράνε περισσότεροι καλοί. Στη δεύτερη όχι. Αν παίξεις 3-5-2 ή 3-4-3 ακυρώνεις τα εξτρέμ που έφερες και τόσο καιρό φωνάζαμε, ότι είναι απαραίτητα.

Η ΑΕΚ λοιπόν πρέπει να πάρει μία κομβική απόφαση για το παρόν και το μέλλον της. Που θα χρησιμοποιήσει τον Λιβάια. Όταν το αποφασίσει για να μην «χαλάει» τον ίδιο και τον κόσμο, πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον Ολιβέιρα. Και αφού το κάνει και αυτό να αποφασίσει πως θα πορευτεί με τον Μάνταλο.

Αυτοί οι τρεις παίκτες κοστίζουν σχεδόν 2,5 εκατ. Ευρώ χωρίς την εφορία. Βάλτε και τους παίκτες που… δεν (όπως για παράδειγμα ο Σιμάο των 450 χιλ. ευρώ το χρόνο, ή τον Αλμπάνη που είναι εδώ μέχρι να… φύγει) και μπορείτε εύκολα να καταλάβετε πως μπορεί η ομάδα χωρίς να χρειαστεί να τινάξει τη μπάνκα μπορεί να γίνει καλύτερα.

Απίστευτη γελοιότητα

Στην Ελλάδα οι δηλώσεις κερδίσουν τις εντυπώσεις. Μετά το τέλος του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακού και την ΑΕΛ ο Αλέξης βγήκε να κράξει τον Μαρτίνς. Επειδή συνέχισε για να βάλει 5 και δε σταμάτησε. Στην Τούμπα δε, ο Πάμπλο θυμήθηκε ξανά τον κρυμμένο επαναστάτη, ασχέτως αν την προηγούμενη εβδομάδα κρύφτηκε. Κέρδισε έναν Παναθηναϊκό που ξεκίνησε το ματς χωρίς Διούδη, Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο και Ζαγαρίτη. Σε ένα ματς που για το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ δεν είδαμε ποτέ γραμμή, αλλά από την αίσθηση που έχω είναι ότι ο Γιαννούλης καλύπτεται. Θα μπορούσε φυσικά να φάει κόκκινη ο Βιεϊρίνια, ή ακόμα και ο Σβαμπ, αλλά αν αυτό δεν ενοχλεί τους «πράσινους», εμένα μου περισσεύει. Ο Γκαρσία λοιπόν βρήκε αυτό το ματς να πει ότι τους πολεμάνε! Μιλάμε για τον τύπο που μετά την ήττα από τον Άρη δεν πήγε να κάνει δηλώσεις και έστειλε το βοηθό του. Αυτός λοιπόν σήμερα μιλούσε για ψηλά κεφάλια και κατσαρίδες και μας είπε πάλι το γνωστό ποίημα. Αλήθεια όλα αυτά γιατί δεν βγήκε να τα πει μετά από την αδικία που ένιωσε και βγήκε απόψε; Και μέσα σε όλα δάκρυσε κιόλας! Ένα χαρτομάντιλο ρε παιδιά!

Τέλος πάντων. Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι. Εγώ βεβαίως θα ήθελα να μην έχουμε μία αστεία δικαιοσύνη που αθωώνει ενόχους λόγω παραγραφής και να εκδικάζει όλες τις υποθέσεις μέσα σε χρόνο dt. Όλες! Το Noor1, τον ξυλοδαρμό του Τζήλου, τη μπούκα με το όπλο, τα στημένα, την πολυϊδιοκτησία, τις καταγγελίες για στημένους διαιτητές και για παίκτες που δωροδοκούνται. Ευτυχώς σε όλη αυτή τη γελοιότητα η ΑΕΚ δεν εμπλέκεται, πολύ καλά κάνει και δε συμμετέχει και δε χρειάζεται να ασχοληθεί. Άλλωστε στην ΑΕΚ όπως έγραψα και σε προηγούμενο blog ποτέ δεν έψαξε κανένας για δικαιολογίες.

Διότι υπήρχαν και μάλιστα πολλές. Θέλετε ένα απλό παράδειγμα; Οι μετρήσεις των «κιτρινόμαυρων» μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό, ήταν στα Τάρταρα. Για αυτό και έγραφα ότι δε με νοιάζει πως θα κερδίσουμε, ας είναι 1-0 και με γκολ στα χασομέρια. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να το κάνει σημαία, ότι «μας γονάτισε» ο Covid-19. Δεν το έπραξε όμως και ΜΑΓΚΙΑ της. Γιατί υπάρχουν απαιτήσεις και φιλοδοξίες. Και ναι έχουν γίνει λάθη και θα γίνουν ξανά. Όμως η προοπτική υπάρχει. Και αν τα λάθη θα διορθωθούν, τότε όλα θα στρώσουν.

ΥΓ: Ο Κολοσσός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με αντικανονική επαναφορά από τον Μάλκολμ Γκρίφιν. Περιμένω με αγωνία την ομάδα της Θεσσαλονίκης που θέλει να κερδίζει δίκαια τα παιχνίδια στο γήπεδο να καταθέσει ο ίδιος ένσταση και να γίνει ξανά το παιχνίδι στη Ρόδο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X