ΑΕΚ από άλλο...πλανήτη, τελείωσε από σήμερα την πρόκριση!

Εικόνες από το ΑΕΚ-Πρίστινα
Photo Credits: INTIME

Δεν παίζεται αυτή η ΑΕΚ που νίκησε και την απραξία διαλύοντας την Πρίστινα με 37-19

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του EHF European Cup έκανε η ΑΕΚ που συνέτριψε την Πρίστινα με 37-19 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια επιβεβαίωσε περίτρανα με το …καλημέρα τον τίτλο του φαβορί και θέλει αύριο στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» να διπλασιάσει τις νίκες της και να εξασφαλίσει πανηγυρικά το εισιτήριο της για την επόμενη φάση. Η «Ένωση» δεν νίκησε μόνο την ομάδα του Κοσόβου αλλά και την αγωνιστική της απραξία καθώς είχε σχεδόν δύο μήνες να δώσει επίσημο παιχνίδι ενώ παράλληλα για ένα σημαντικό διάστημα απείχε και από τις προπονήσεις. Τίποτα ωστόσο δεν φαίνεται ικανό για να σταματήσει την φετινή πορεία της ΑΕΚ που είχε την ατυχία να στερηθεί και τον Κρίστιαν Ουγκάλντε λόγω του τραυματισμού του.

Ο Αραμπατζής άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με την Πρίστινα να προσπαθεί να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά, αποκτώντας δύο φορές προβάδισμα σε 1-2 και 2-3. Αραμπατζής και Μόγια ισοφάρισαν και τις δύο φορές με την ΑΕΚ να βελτιώνει στη πορεία αισθητά τον ρυθμό της και την άμυνα της. Το εντυπωσιακό γκολ του Αραμπατζή στο 4-3 της έδωσε ξανά το προβάδισμα ενώ τα δύο τέρματα του Λέμος την έφεραν για πρώτη φορά στο +2.

Οι δύο παίκτες ήταν και οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο με τον Μόγια επίσης να δίνει σημαντικές βοήθειες τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού με την μπάλα να περνάει συνεχώς από τα χέρια του. Μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια είχε επιβάλλει τον ρυθμό της μέσα στο γήπεδο ενώ με δύο γκολ του Μόγια και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζηρά έφτασε την διαφορά στο +6 (12-6). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Πρίστινα φαινόταν να μη μπορεί να βρει λύσεις και να σταματήσει τον επιθετικό πλουραλισμό της ΑΕΚ που πέτυχε δύο τέρματα στον αιφνιδιασμό με τους Αραμπατζή και Λέμος για το 15-10 για να έρθουν τρία ακόμα τέρματα από τους Τζηρά, Παπαδιονυσίου και Ρέινα τα οποία και διαμόρφωσαν το 18-11 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Τυπική διαδικασία

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά με την ΑΕΚ να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα προσπαθώντας παράλληλα να αποδώσει και όμορφο χάντμπολ. Με τα γκολ των Τζηρά, Κεδέρη και Αραπακόπουλο έφτασε στο +11 (25-14) με την διαφορά ποιότητας στο ρόστερ των δύο ομάδων να είναι παραπάνω από εμφανής. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας έκανε και αρκετές αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τους Αραπακόπουλο, Δομπρή, Νικολαϊδη και Καλόμοιρο. Όσο περνούσε η ώρα η αντίπαλη ομάδα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των «κιτρινόμαυρων» που έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κεδέρης πέτυχε δύο ακόμα πολύ όμορφα γκολ για το 29-16 στα μισά του δευτέρου μέρους. Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικά με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με 37-19.

ΑΕΚ-Πρίστινα 37-19

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 7-4, 9-5, 12-7,18-11 (Ημχ) 21-13, 24-14, 28-15, 31-16, 37-19

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 6 , Τζηράς 7, Δομπρής, Λέμος 4, Νικολαΐδης 1, Ρέινα 1, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Πλάθα 1, Φλορίδο 4, Παπαδιονυσίου 3, Αραπακόπουλος 1, Καλόμοιρος 1, Μπουνέτα 2, Κεδέρης 7

Πρίστινα (Καμπάσι): Μπεκιράι, Ραμαντάνι 2, Ντουγκολί, Κουλέτα, Αμπάζι 1, Μπαϊκινόφκι 1, Γιούκα, Σαμπάνι, Κούρι, Σούλα 3, Αντέμι, Αγκούσι, Κιούνι, Μπεσίρι 6, Βισόκα, Μουσταφά 6

Δίλεπτα: 7-5    Πέναλτι: 2/3-4/5     Διαιτητές: Μανέα- Ιλιέσκου

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X