Πόνος... βαρύς, που η «μισή» ΑΕΚ έμεινε κοντά στην κορυφή!

Πόνος... βαρύς, που η «μισή» ΑΕΚ έμεινε κοντά στην κορυφή!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο πρωτάθλημα ενώ έχει υστερόγραφα για μπάσκετ και χάντμπολ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν δεδομένο και μαθηματικά βέβαιο ότι θα ερχόταν και η στιγμή που ο κορονοϊός θα «χτύπαγε» και την ΑΕΚ. Ειδικά για τις ομάδες (σε όλα τα αθλήματα) που δεν γίνεται να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, είναι πολύ πιο εύκολη η μετάδοση του ιού. Όλα τα μέλη του τιμ που κόλλησαν, είναι καλά. Οι περισσότεροι ασυμπτωματικοί και κάνα-δυο με δέκατα.

Τα αγωνιστικά δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Ο κύκλος των αγώνων για την ΑΕΚ των πολλών απουσιών έκλεισε λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Θα έκλεινε υπό φυσιολογικές συνθήκες μετά το ματς με τον Άρη. Τελικά, έκλεισε πριν το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η ομάδα θα ξαναμπεί στο γήπεδο στις 22 του μήνα για να υποδεχτεί τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Τέσσερα βράδια αργότερα, στις 26 του μήνα, θα υποδεχτεί την Ζόρια. Τρία βράδια μετά, στις 29 Νοεμβρίου θα παίξει στην Τρίπολη και στις 3 Δεκεμβρίου, θα υποδεχθεί την Μπράγκα. Όλα αυτά βέβαια, Θεού θέλοντος και κορονοϊού επιτρέποντος!

Όλοι μέσα στις 22 του μήνα!

Αλλά, ας αφήσουμε στην άκρη τον ιό. Στις 22 του μήνα, λοιπόν, η ΑΕΚ κόντρα στην ΑΕΛ, θα είναι υπερπλήρης αφού θα έχουν γυρίσει όλοι οι τραυματίες. Αυτό σημαίνει ότι η πολύ δύσκολη περίοδος των απουσιών έκλεισε με την «Ένωση» να είναι σε τροχιά πρωταθλήματος. Κι αυτό είναι κάτι που… πονάει πολύ (όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις τους) τους ανταγωνιστές της, που πολύ θα ήθελαν, αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα που ήταν… μισή, να την άφηνε τουλάχιστον ένα -6 από την κορυφή.

Φυσικά, όπως πολλάκις έχουμε επισημάνει, η κατάσταση γενικότερα στο ποδόσφαιρο με τον κορονοϊό είναι εντελώς απρόβλεπτη. Το διαπιστώνουμε κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο. Με τα υπάρχοντα δεδομένα ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ με τις νίκες επί του ΠΑΣ και επί του ΟΦΗ, αλλά και με το επιβλητικό πέρασμα από την Ουκρανία κόντρα σε πολλά προβλήματα και με τα κρούσματα να την αφήνουν ανεπηρέαστη, απέδειξε σε όλους, μα κυρίως στον εαυτό της, ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και ότι μπορεί να το παλέψει, όσο δύσκολο κι αν είναι και στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ έχει…

Πήρε πάνω της σε ψυχολογία, έχει αυτοπεποίθηση, έχει ξανά τον Λιβάγια (αν και δεν πίστεψα ποτέ ότι τον είχε… χάσει), έχει δυνατό Τσιγκρίνσκι, έχει αρκετά σημεία αναφοράς, έχει περισσότερη ποιότητα από ποτέ, από το κέντρο και μπροστά. Έχει καινούργιους παίκτες, που της προσδίδουν στοιχεία που δεν τα είχε.

Ακόμα και ο πιο δύσπιστος οπαδός της, νομίζω ότι τα βλέπει. Από εκεί και πέρα, βέβαια, οι νίκες είναι αυτές που θα αυξάνουν τις πιθανότητες της ομάδας για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Σε ένα πρωτάθλημα που όπως και να το κάνουμε, θα έχει περίοπτη θέση στα βιβλία της ιστορίας του μέλλοντος, λόγω των συνθηκών που διεξάγεται.

Υ.Γ.: Τεράστια νίκη στο Περιστέρι σήμερα. Με καρδιά και με χαρακτήρα που έχουν οι ομάδες που βλέπουν μπροστά τους, μόνο τους τίτλους. Κόντρα στο ξύλο που έριξαν οι γηπεδούχοι και που ανέχτηκαν οι διαιτητές στις τρεις πρώτες περιόδους (στην τέταρτη έπαιξαν 50-50). Έφαγε πολύ ξύλο (και) ο Λάνγκφορντ, που έμεινε στους 11 πόντους, αλλά δεν υπολόγισαν τον Λοτζέσκι, που τους… σκότωσε! Η ΑΕΚ μετράει στην Ελλάδα σερί 19-0. Δεκαοχτώ νίκες στο πρωτάθλημα (15+3) συν τον τελικό Κυπέλλου με τον Προμηθέα. Σήμερα, μπορεί να έχανε. Κάποια στιγμή θα χάσει. Θα πρέπει να ισοπεδωθεί; Ή θα σημαίνει ότι δεν έχει ομάδα για ψηλά; Λίγη ψυχραιμία και λίγη πίστη, ρε παιδιά.

Υ.Γ.2.: Απίστευτη γκαντεμιά έχει η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο χάντμπολ. Θα έπαιρνε δεδομένα νταμπλ και μπορεί και ευρωπαϊκό τίτλο πέρυσι και την ανέκοψε ο κορονοϊός. Ξανά τώρα διακοπή, με την ομάδα να είναι… τρένο στην Ελλάδα και να έχει μπροστά της, ευρωπαϊκή πρόκληση. Και το «κερασάκι στην τούρτα» της γκαντεμιάς, η ρήξη χιαστού του Κριστιάν Ουγκάλντε, που θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες! Αν είναι δυνατόν δηλαδή… Δεν θα μασήσει βέβαια και θα δικαιωθεί σίγουρα με υπερκούπωση στο τέλος, η ομαδάρα που δημιούργησε ο Παπασταμάτης και που τελειοποιεί αγωνιστικά ο Δημητρούλιας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X