Για αυτό έπρεπε να «γεμίσει» η ΑΕΚ

Για αυτό έπρεπε να «γεμίσει» η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο blog του στο enwsi.gr τι έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ νωρίτερα, τι έκανε και πόσο καλό αποδείχθηκε αυτό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πολύ δύσκολος κύκλος αγώνων έκλεισε για την ΑΕΚ.

Ισοπαλία εντός με τον ΠΑΟΚ σε αποτέλεσμα που την κολακεύει. Ηττα από την Μπράγκα με πολύ άσχημο σκορ που ενδεχομένως να παίξει ρόλο στον όμιλο, άμεση αντίδραση με σημαντική νίκη μέσα στα Ιωάννινα κόντρα στον πολύ καλό φετινό ΠΑΣ και τη διαιτησία, ήττα από την ανωτέρου επιπέδου Λέστερ μέσα στο ΟΑΚΑ, νίκη με τον ΟΦΗ με άγχος και κόντρα διαιτησία ξανά και ένα εμφατικό διπλό μέσα στην Ουκρανία επί της Ζόρια με 4 γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι εγώ θα βάλω θετικό πρόσημο σε αυτό τον κύκλο των αγώνων. Που θα ήταν πιο… συν αν γινόταν το ματς στο Χαριλάου και κέρδιζε.

Ουσιαστικά εκεί που η ΑΕΚ δεν είχε καλή εικόνα ήταν συνολικά στο ματς με τον ΠΑΟΚ που έδειξε φοβική έχοντας και πολλές απουσίες και στο πως τελείωσε το ματς της Πορτογαλίας με το 3-0. Από εκεί και πέρα έδειξε συνέπεια, και νομίζω ότι η εικόνα της φορμαρισμένης Λέστερ στην Premier League (με νίκες εκτός με Σίτι-Αρσεναλ-Λιντς) τελειώνει την κουβέντα για το τι μπορούσε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σε ματς που η ομάδα του Βάρντι είχε ακόμη κίνητρο.

Πολλά ματς με κάθε λογής-λογής απουσίες

Σε αυτό τον κύκλο των αγώνων η ΑΕΚ σε όλες τις γραμμές είχε απουσίες. Κάθε λογής. Οι Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Ινσούα, Μπακάκης, Βασιλαντωνόπουλος, Ολιβέιρα, Μάνταλος, Αλμπάνης έλειψαν ο καθένας τους σε παιχνίδι ή παιχνίδια και προστέθηκαν στις ήδη σημαντικές απουσίες των Λιβάι Γκαρσία, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλου που δεν έπαιξαν κανένα (ο τελευταίος μπήκε για 5 λεπτά στην Ουκρανία).

Ο Μάσιμο Καρέρα προσπάθησε να κάνει μία σωστή διαχείριση, δίχως να επιβαρύνει όλους πολύ. Ο Τσιντώτας με τον Νεντελτεάρου έπαιξαν σε όλα βασικοί. Διότι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει πολύ καλά την σεζόν και χρειαζόταν τα ματς και τον ρυθμό για να νιώσει καλύτερα, ενώ ο Ρουμάνος είναι παίκτης που χρειαζόταν επίσης παιχνίδια στο ξεκίνημα του. Και έδειξε ότι είναι στόπερ επιπέδου που μπορεί να δώσει πολλά. Σε αυτούς προσθέστε και το δίδυμο Σάκχοφ-Κρίστιτσιτς που έβγαλε τα… κάστα από τη φωτιά σε όλα τα ματς και πήρε «άριστα» για ότι έδωσαν, για το πόσο βοήθησαν και περισσότερο για το ότι δεν… κλάταραν. Διότι από πίσω δεν υπήρχε χαφ εμπιστοσύνης, από την στιγμή που ο Καρέρα έχει αποφασίσει Σαμπανάτζοβιτς-Μπότος να μην εξελιχθούν και να μην τυγχάνουν της εμπιστοσύνης τους ούτε όταν λείπουν 3 χαφ (Σιμάνσκι, Σιμόες, Γαλανόπουλος).

Για αυτό έπρεπε να γεμίσει και ως ένα βαθμό το έκανε πολύ καλά

Μετά την κακή εικόνα της ΑΕΚ στον τελικό που είναι αποκλειστικά ευθύνη του προπονητικού τιμ και της νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών, η διοίκηση ενεργοποιήθηκε. Έλαβε τα μηνύματα. Ηρθε άμεσα ο Λιβάι Γκαρσία με ένα πολύ σημαντικό ποσό για τα δεδομένα της ΑΕΚ. Εξτρέμ υψηλού επιπέδου. Ηρθε ο Γεβγιέν Σάκχοφ για τα χαφ και νομίζω ότι μετά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου μπορούμε να πούμε ότι είναι η πιο value for money μεταγραφή έχοντας δώσει πολλά ήδη. Αποκτήθηκε ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου για το κέντρο της άμυνας, για ένα κενό που… φώναζε καιρό ακόμη και με τον Οικονόμου στην ομάδα. Ο Ρουμάνος μπήκε, έπαιξε σε όλα βασικός και αυτό δείχνει πόσο ανάγκη τον είχε η ΑΕΚ. Για το τέλος ήρθε ο πολύτιμος Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Έπρεπε να είχε έρθει από πέρυσι. Έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα το καλοκαίρι. Τελικά ήρθε στο… και πέντε των μεταγραφών και έχει αποδείξει ήδη πόσο σημαντικός είναι για την λειτουργία της επίθεσης. Παίκτης που ξεκινά από αριστερά, παίκτης που παίζει άνετα στην περιοχή, των λίγων επαφών και της γρήγορης σκέψης και εκτέλεσης. Θυμηθείτε την ασίστ στον Ανσαριφάρντ με τον ΠΑΟΚ, το γκολ με την Λέστερ, το γκολ με την Ζόρια και την ασίστ στον Μάνταλο στο ίδιο ματς.

Η ΑΕΚ όλους αυτούς τους χρειαζόταν. Και τους πήρε. Και δεν θα καθίσω να μετρήσω αν τα φωνάζαμε και ποιοί πριν και μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Κρατώ ότι η ΑΕΚ τα έκανε και… τέλος. Οπως επίσης κρατώ ότι δεξιά στην άμυνα έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ να κάνει μία κίνηση υψηλότερου επιπέδου για την θέση του Παουλίνιο, όπως και αντίστοιχα αριστερά σε σχέση με την μεταγραφή Ινσούα για την οποία εξ’ αρχής είχα επιφυλάξεις και μακάρι να καταφέρει περισσότερα ο Αργεντίνος αναφορικά με ότι (δεν) δείχνει μέχρι τώρα.

Σύντομα η ΑΕΚ θα έχει όλο το ρόστερ στη διάθεση της. Στα… δύσκολα αποδείχθηκε όμως γιατί έπρεπε να γεμίσει η ΑΕΚ με ποιότητα και ετοιμότητα το ρόστερ της. Και τώρα που όλοι θα είναι διαθέσιμοι και γεροί, μετά τη διακοπή, θα μπορεί να δουλέψει καλύτερα ο Καρέρα και οι συνεργάτες του. Για τον Ιταλό θα την πω την αλήθεια μου. Φέτος περίμενα και περιμένω περισσότερα σε σχέση με ότι έχει στα χέρια του πλέον. Η αλήθεια είναι ότι σποραδικά έχουμε δει κάποια καλά ματς σε επίπεδο προετοιμασίας και επεμβάσεων. Διότι εκτός του ρόστερ και το κεφάλαιο Καρέρα είναι συνθήκη που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σεζόν.

Και επειδή λόγω lockdown υπάρχει πλέον χρόνος, δείτε τις 2 περσινές επισκέψεις της ΑΕΚ στο Χαριλάου όπου σκόραρε 6 γκολ και πήρε πρόκριση, σε μία χρονιά που δεν ήταν στα καλά της και ο Αρης ήταν πολύ καλός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X