OAKA: «Ξήλωμα» στον χλοοτάπητα, με νέο στο ΑΕΚ-Λάρισα

OAKA: «Ξήλωμα» στον χλοοτάπητα, με νέο στο ΑΕΚ-Λάρισα
Photo Credits: INTIME

Νέα έργα στο ΟΑΚΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα τέλη Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας στο ΟΑΚΑ, όμως μετά από έναν μήνα δημιουργείται η ανάγκη να… ξηλωθεί ξανά.

Λόγω της τραγικής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου θα χρειαστεί… ξήλωμα και έτσι το γήπεδο θα είναι ξανά διαθέσιμο σε ένα διάστημα 10 – 12 ημερών από τότε που θα τελειώσουν οι απαιτούμενες εργασίες και η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Λάρισα στις 22 Νοεμβρίου με νέο χορτάρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες κυρίως δύο εταιρείες κατέθεσαν πρόταση για αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ. Υπήρχε πρόταση από γνωστή εταιρεία με εμπειρία στα ελληνικά γήπεδα αλλά και εγκατάσταση χλοοτάπητα σε γήπεδα στα Βαλκάνια και δη, επιπέδου Champions League, που έδωσε  προσφορά για χλοοτάπητα ειδικών προδιαγραφών ώστε να διεξαχθούν αγώνες σε 10 μέρες από την εγκατάσταση, όμως δεν έγινε αποδεκτή. Η δουλειά δόθηκε σε άλλη εταιρεία, όμως εν τέλει οι απαιτούμενες εργασίες δεν έγιναν κρίνοντας από το αποτέλεσμα.

Δηλαδή η σωστή ισοπέδωση του γηπέδου  με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΟΑΚΑ να ζητήσει από τοπογράφο την υψομετρική αποτύπωση του αγωνιστικού χώρου. Ο χλοοτάπητας άρχισε να χαρακτηρίζεται σχεδόν ακατάλληλος και να υπάρχει πρόβλημα και παράπονα από τις ομάδες.

Το εδαφικό υπόστρωμα του απαρτίζοταν από 23% άμμο αντί για 85-95% που πρέπει να έχει το  υπόστρωμα για ποδοσφαιρικό γήπεδο, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρντς. Το 76% αποτελούνταν από άργιλο και πηλό (συστατικά που απαντώνται / συναντούνται σε προϊόντα πλινθοποιίας όπως τούβλα & κεραμίδια).

Το αποτέλεσμα ήταν η υγρασία να κρατιέται στο ανώτερο υπόστρωμα του χλοοτάπητα, δημιουργώντας συνθήκες μεγάλης πλαστικότητας, λακκούβες και καταστρέφοντας την επιπεδότητα του αγωνιστικού χώρου. Αυτό με την σειρά του έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει ομαλή, στρωτή κύλιση η μπάλα, ενώ παράλληλα είναι πολύ επικίνδυνο  για τραυματισμούς στους ποδοσφαιριστές.

Το ασβέστιο στο υπόστρωμα θα έπρεπε να είναι 60-100mg/kg και του χλοοτάπητα που τοποθετήθηκε είναι 2.380mg. Κοινώς αυτό σημαίνει είναι δύσκολο να ριζώσει  και να αναπτυχθεί κανονικά διότι δεν μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που του παρέχονται. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ξεριζώνονται συνεχώς υπερβολικά κομμάτια γρασιδιού  από τα τάκλιν και σε περίπτωση αγώνα με βροχή, να κινδυνεύει να καταστραφεί πλήρως το γήπεδο.

πηγη Gazzetta

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X