Νίκες που σε ατσαλώνουν και σε κάνουν πρωταθλητή

Νίκες που σε ατσαλώνουν και σε κάνουν πρωταθλητή
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για τις μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν πολλά κόντρα στον ΟΦΗ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ όμορφο άθλημα, γιατί είναι αλήθεια πως οι αναγνώσεις που μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα ματς είναι πάντα πολύ διαφορετικές. Στην περίπτωση της ΑΕΚ και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αρκετοί μπορεί να σταθούν στην ανατροπή της ΑΕΚ. Κάποιος μπορεί να δυσανασχετεί με την συνολική εικόνα της ομάδας, αλλά εγώ θα έλεγα πως αυτές οι νίκες είναι που αλλάζουν όλη την πορεία μιας ομάδας στο πρωτάθλημα.

Είναι από τις νίκες που σε ατσαλώνουν, που σε κάνουν να βγαίνεις πολύ πιο δυνατός. Να αποκτάς νοοτροπία νικητή. Είναι από τα ματς που δεν παίρνεις μόνο τους βαθμούς της νίκης, αλλά παίρνεις και πάρα πολύ μεγάλο αέρα για να αντέξεις στην πίεση που υπάρχει και να προχωρήσεις ως το τέρμα. Εκτιμώ μάλιστα, πως είναι από τις νίκες που σε βάθος χρόνου χαρακτηρίζουν και μία ομάδα που μπορεί στο τέλος της σεζόν να αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Απροετοίμαστη και με αδυναμίες

Η εικόνα του ματς ήταν απρόσμενη, κυρίως επειδή ο ΟΦΗ – μία ομάδα που όλοι συζητούν για το πόσο επιθετικά παίζει μέσα στο γήπεδο – εμφανίστηκε με πάρα πολύ σφιχτή αμυντική λειτουργία. Ηταν μία ομάδα που φάνηκε να έχει δουλέψει πάρα πολύ το παιχνίδι. Ηθελε και χτύπησε στην αδυναμία της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή, επένδυσε πάνω στις αμυντικές αδυναμίες που έχει ο Λόπες και κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα λάθη που κάνει η άμυνα της ΑΕΚ ακόμα. Ετσι, πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Το παιχνίδι έδειχνε να στραβώνει από πολύ νωρίς. Η ΑΕΚ ήταν μπλοκαρισμένη, κομμένη στα δύο και έδειχνε σοκαρισμένη από το γκολ που δέχτηκε. Σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζεται κάτι διαφορετικό για να μπορέσει να αλλάξει η ροή του ματς. Στην περίπτωση της φετινής ΑΕΚ, υπάρχει μία πάρα πολύ σημαντική παράμετρος που αφορά την παρουσία πολλών πρωτοκλασάτων παικτών με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία, που μιλούν όταν πρέπει.

Οι μεγάλοι παίκτες κάνουν τη διαφορά

Στο χθεσινό ματς, ο παίκτης κλειδί για την ΑΕΚ ήταν ξανά ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός ήταν εκείνος που σήκωσε την ΑΕΚ στην πλάτη του. Ηταν εκείνος που σήκωσε τη σημαία για την αντεπίθεση και που κατάφερε τελικά να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ο Μάνταλος είναι εκείνος που δίνει επί της ουσίας ασίστ στο γκολ που πετυχαίνει η ΑΕΚ, είναι εκείνος που αναστατώνει όλη την άμυνα του ΟΦΗ και την απορρυθμίζει από τον τρόπο που είχε που την είχε στήσει ο Σίμος. Η ΑΕΚ θα μπορούσε όχι απλά να ισοφαρίσει, αλλά ακόμα και να κάνει την ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο.

Αυτό ήταν το πρώτο σημείο που δείχνει, ότι η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει ψυχικά αποθέματα στο γήπεδο. Υπάρχει και ένα δεύτερο, που αφορά τον τρόπο, με τον οποίο αντέδρασε, όταν δεν βρήκε το γκολ της ανατροπής στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στην ασφυκτική πίεση που άσκησε στην άμυνα του ΟΦΗ. Οι δύο χαμένες ευκαιρίες του Μαχαιρά, στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο, θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να ρίξουν ψυχολογικά την ΑΕΚ.

Πρέπει να συνυπολογίσουμε, πέραν της απογοήτευσης που φέρνουν οι χαμένες ευκαιρίες, ότι υπάρχει και η φυσιολογική κόπωση για μία ομάδα που σε συγκεκριμένες θέσεις παίζει συνεχώς στα…κόκκινα. Ωστόσο, εκεί είναι το πλέον σημαντικό και το δεύτερο στοιχείο που δείχνει πως η ΑΕΚ έχει αλλάξει κατά πολύ. Στην κρίσιμη στιγμή, η ΑΕΚ βρήκε ξανά παίκτες που τράβηξαν ψηλά την ομάδα. Ηταν το θωρηκτό Σάκχοφ, ο παίκτης που όργωνε τη μεσαία γραμμή και βρήκε με μία κίνηση που θύμισε…Μέσι στα καλά του, το γκολ που έκανε την ανατροπή.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X