Μεγάλη ανατροπή η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ (2-1) με…θωρηκτό Σάκχοφ!

Μεγάλη ανατροπή η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ (2-1) με…θωρηκτό Σάκχοφ!
Photo Credits: INTIME

Τεράστια νίκη της Ενωσης σε ματς που στράβωσε από νωρίς, με φοβερό τον Ουκρανό και τρομερό τον Μάνταλο, γύρισε το παιχνίδι και επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τεράστια νίκη πέτυχε η ΑΕΚ επί του ΟΦΗ με 2-1.

Με εντυπωσιακή ανατροπή, η Ενωση ανέτρεψε το παιχνίδι που στράβωσε από νωρίς και πήρε πολύτιμο τρίποντο που την κρατά για τα καλά στην κούρσα του πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ΑΕΚ ο Σάκχοφ, που με υπέροχο γκολ που θύμιζε πορεία…θωρηκτού, κατέβαλε την αντίσταση του ΟΦΗ. Σπουδαίο ματς ο Μάνταλος, υπερπροσπάθεια από την Ενωση, κόντρα σε εχθρική διαιτησία από τον Κουτσιαύτη.

Ο Καρέρα στο ξεκίνημα του παιχνίδι έκανε τη (μίνι) έκπληξη με την παρουσία του Μαχαίρα στο αρχικό σχήμα. Κίνηση που προφανώς ήρθε από την ανάγκη η ΑΕΚ να ανοίξει το γήπεδο και παίζοντας με ακραίους (τον Τάνκοβιτς και τον μικρό) να βρει λύσεις στην – απρόσμενα σφιχτή – αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ, που έπαιξε με πεντάδα στην άμυνα και ενισχυμένο κέντρο. Ωστόσο, το μέγα ζήτημα της Ενωσης αποδείχθηκε η έλλειψη φρεσκάδας στη μεσαία γραμμή και η «τρύπα» στην αριστερή πλευρά, με τα προβλήματα που είχε ο Λόπες.

Ζημιά στις αδυναμίες της ΑΕΚ

Ο ΟΦΗ χτύπησε την αδυναμία της ΑΕΚ στα χαφ. Κατάφερε να εμφανιστεί στιβαρός στο κέντρο, να πάρει όλες τις πρώτες μπάλες και παράλληλα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Τσιντώτα με τα συνεχή ρήγματα που δημιουργούσε. Το πρόβλημα μεγεθυνόταν, από τη στιγμή που η άμυνα της ΑΕΚ δεν κατάφερνε να καθαρίζει δύσκολες καταστάσεις και σε μια τέτοια δεύτερη ευκαιρία, ο Στάρτζεον εκτέλεσε τον Τσιντώτα (6’).

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν κομμένη στα δύο. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν μπλοκαρισμένοι στην αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ, δεν είχαν λύσεις και περιορίζονταν σε ατομικές προσπάθειες δίχως ουσία. Ο ΟΦΗ φαινόταν πως είχε μελετήσει σωστά τις αδυναμίες των «κιτρινόμαυρων» και χτυπούσε σε σημείο που δεν υπήρχε τρόπος αντίδρασης. Η ΑΕΚ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, αλλά σε τέτοιες συνθήκες η λύση δίνεται από τους πρωτοκλασάτους παίκτες, όπως ο Μάνταλος.

Την πήρε στην πλάτη του ο Μάνταλος

Μετά το ημίωρο της αναμέτρησης, ο αρχηγός της ΑΕΚ πήρε την ομάδα στην πλάτη του. Αρχισε να παίρνει περισσότερες μπάλες, να μοιράζει παιχνίδι και ήταν εκείνος που με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ, οδήγησε στο γκολ της ισοφάρισης με την κεφαλιά του Νεντελτσεάρου (34’). Η πλάστιγγα άρχισε πλέον να γέρνει υπέρ της ΑΕΚ, που πήρε ξανά ψυχολογία. Ο Σάκχοφ ανέβηκε κατακόρυφα, ακολούθησε και ο Κρίστισιτς και η ΑΕΚ μπορούσε να κάνει την ανατροπή και πριν την ανάπαυλα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι από το σουτ του Μαχαίρα (43’).

Η Ενωση μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο για να καθαρίσει το παιχνίδι. Με ακρογωνιαίο λίθο τον Μάνταλο στρίμωξε τον ΟΦΗ στα σχοινιά και έψαχνε το γκολ της ανατροπής. Πίεζε ψηλά, η μεσαία γραμμή πλέον έκοβε και έραβε, συνδέοντας όλη την ομάδα. Υπήρξε νέα κλασική ευκαιρία με τον Μαχαίρα, όπου αντέδρασε εξαιρετικά ο Βάστερμαν, αλλά η ΑΕΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ. Ο Καρέρα έριξε στο ματς και τον Λιβάγια, μεταφέροντας τον Τάνκοβιτς στη δεξιά πλευρά.

Ανατροπή με σούπερ Σάκχοφ

Οσο περνούσε η ώρα πάντως, ο ΟΦΗ κατάφερε πάλι να ισορροπήσει το παιχνίδι, να ανέβει κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο και να υπενθυμίσει στην ΑΕΚ, πόσο επικίνδυνος είναι στις αντεπιθέσεις. Ο Καρέρα έριξε στο ματς και τον Ολιβέιρα για να τονώσει την επίθεση. Η Ενωση χρειαζόταν κάτι ξεχωριστό και αυτό το έδωσε ο Σάκχοφ. Ο Ουκρανός, σε μια ενέργεια που θύμισε…Μέσι, απέφυγε με υπέροχες ντρίπλες δύο αντιπάλους και με συρτό πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ (74’).

Επειτα από την υπερπροσπάθεια, ήταν εμφανές στο γήπεδο πως η ΑΕΚ είχε ξεμείνει από δυνάμεις. Ο Καρέρα γύρισε γρήγορα το σχηματισμό σε 3-5-2, με τον Σβάρνα τρίτο στόπερ και τον Ινσούα να αντικαθιστά τον Λόπες που είχε πολλά προβλήματα στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το παιχνίδι στη συνέχεια και δεν είχε τελικά πρόβλημα να πάρει τους βαθμούς της νίκης.

ΑΕΚ-ΟΦΗ: 2-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Λόπες (80’ Ινσούα), Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μαχαίρας (56’ Λιβάγια), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (80’ Σβάρνας), Ανσαριφάρντ (67’ Ολιβέιρα)

ΟΦΗ (Γ. Σίμος, 5-4-1): Βάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκης, Βαφέας, Διαμάντης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (87’ Στάικος), Μπαλογιάννης (62’ Ντε Γκουζμάν), Στάρτζεον (87’ Νοικοκυράκης), Γιάννου (83’ Γκαργκαλατζίδης)

Ο Κουτσιαύτης έδωσε κίτρινη κάρτα στον Κρίστισιτς (84’).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X