Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Δημήτρης Κατσίμης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1935 και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία από τη δεκαετία του ’60, όπου άφησε το στίγμα του σε σημαντικές δημοσιογραφικές υποθέσεις της εποχής όπως η δολοφονία Λαμπράκη.

Εργάστηκε σε έντυπα όπως «Ελευθερία», «Καθημερινή», Απογευματινή» και ως διευθυντής σύνταξης στην ημερίδα «Έθνος» μετά τη μεταπολίτευση.

Από το 1981 έως το 1983 υπήρξε διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ, όπου την επόμενη χρονιά ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή.

Επίσης, άφησε το στίγμα του και στα ερτζιανά ως σχολιαστής και αρχισυντάκτης στον «Αθήνα 9.84» και των «ΕΡΑ1» και «ΕΡΑ2» τη δεκαετία του ’90. Ακόμη, μακρά ήταν και η πορεία του και σε περιοδικά όπως τα «Γυναίκα» και «Penthouse».

Ο Δημήτρης Κατσίμης παντρεύτηκε την Έλλη Στάη και μαζί απέκτησαν τον γιο τους, Μάρκο, ενώ είχε ακόμα δύο παιδιά, από τον πρώτο του γάμο, την Έλενα και τη Μελίνα.

Για το θάνατο του Δημήτρη Κατσίμη εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Δημήτρη Κατσίμη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 85 ετών.

Ο Δημήτρης Κατσίμης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1935. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το 1962 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Συνέχισε στην επιμέλεια ύλης της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» έως το 1974, ενώ διετέλεσε υπεύθυνος ύλης της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» από το 1974 έως το 1980. Την περίοδο 1980-81 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στο «ΕΘΝΟΣ», ενώ αργότερα διευθυντής στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» και αρθρογράφος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και το «ΕΘΝΟΣ».

Άλλοι σταθμοί στην μακρά πορεία του ήταν τα περιοδικά «ΓΥΝΑΙΚΑ» και «PENTHOUSE» και οι εφημερίδες «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΕΞΟΡΜΗΣΗ». Λαμπρή ήταν και η πορεία του στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ως διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ1 από το 1981 έως το 1983, ενώ ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή την επόμενη χρονιά. Στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» παρουσίασε πολιτική εκπομπή το 1989 ενώ άφησε το στίγμα του και στα ερτζιανά ως σχολιαστής και αρχισυντάκτης του Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» και των «ΕΡΑ1» και «ΕΡΑ2» τη δεκαετία του 1990. Πολυπράγμων και πολυσχιδής, υπήρξε σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Λισαβόνα από το 1983 έως το 1986 και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέπειτα.

Ο Δημήτρης Κατσίμης υπήρξε ένας καθ’ όλα καταρτισμένος συνάδελφος, ο οποίος διακρίθηκε στο δημοσιογραφικό στίβο και ανέλαβε πλήθος διευθυντικών θέσεων. Ήταν ένας συνάδελφος ευγενής, πρόσχαρος, καλλιεργημένος, με παιδεία και πολιτισμό. Υπήρξε άνθρωπος ανώτερος με προοδευτικές ιδέες και ελεύθερο πνεύμα, που υπερπηδούσε τις μικρότητες και τις κακοήθειες με αρχές και σαφείς προσανατολισμούς.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τα παιδιά και τα εγγόνια και αποχαιρετά τον λαμπρό συνάδελφο, ο οποίος υπήρξε παράδειγμα και πρότυπο για τους νεότερους συναδέλφους.

Η κηδεία του Δημήτρη Κατσίμη θα τελεστεί εκτός Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X