Στη ΓΑΔΑ οι χρυσαυγίτες -Προκλήσεις και επεισόδια από συγγενείς Μιχαλολιάκου (VIDEO)

Στη ΓΑΔΑ οι χρυσαυγίτες -Προκλήσεις και επεισόδια από συγγενείς Μιχαλολιάκου (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιστορική απόφαση από το δικαστήριο καθώς έστειλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή. Οι χρυσαυγίτες οδηγούνται ήδη στη ΓΑΔΑ και ακολούθως θα πάρουν το δρόμο για τα κελιά τους σε φυλακές της χώρας… Κατά την παράδοση Μιχαλολιάκου δεν έλειψαν οι προκλήσεις.

Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

Η Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι την απόφαση του δικαστηρίου: Εδωσε αναστολή σε μόνο 12 από τους 51 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα 38 χρυσαυγίτες να οδηγηθούν στη φυλακή ανάμεσα στους οποίους και 13 πρώην βουλευτές: Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή: Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα.

Επίσης στη φυλακή οδηγούνται οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Παραδίδονται οι χρυσαυγίτες

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις αναστολές που οδήγησε στη φυλακή τους χρυσαυγίτες πρώην βουλευτές, άρχισαν και οι συλλήψεις.

Πρώτος συνελήφθη ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ο οποίος βρισκόταν στο δικαστήριο την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. ‘Αλλοι εννιά συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια και θα οδηγηθούν κατευθείαν στο Τμήμα Μεταγωγών απ’ όπου θα μεταχθούν στις φυλακές.

Στη συνέχεια παραδόθηκαν ο Ηλίας Κασιδιάρης, που παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και ο Γιάννης Καζαντζόγλου που παραδόθηκαν στη Νίκαια, ο Γιώργος Τσακανίκας, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός στο Α.Τ. Περάματος. Επίσης ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο ΑΤ Ραφήνας, ενώ στο ΑΤ Δραπετσώνας ο Μάριος Αναδιώτης.

Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Επεισοδιακή παράδοση Μιχαλολιάκου

Πιο επεισοδιακή ήταν η παράδοση του Νίκου Μιχαλολιάκου καθώς η κόρη του Ουρανία και η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια συνεχίζοντας τις προκλήσεις έδωσαν το δικό τους σόου.

Συγκεκριμένα, πίσω από το αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, βρισκόταν ένα άλλο με την Ελένη Ζαρούλια και την Ουρανία Μιχαλολιάκου. Η καταδικασμένη, αλλά σε αναστολή, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να πατήσει δημοσιογράφους, ενώ η κόρη τους, Ουρανία, τους έβριζε.

Μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ

Όλοι οι καταδικασθέντες, που θα φυλακιστούν σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είτε παραδοθούν είτε συλληφθούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ, όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την κράτηση τους στον 7ο όροφο και στη συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανση τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας.

Αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών για τη μεταγωγή τους στις φυλακές.

Ηδη οκτώ από τους καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή έχουν ήδη οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ, ενώ και άλλοι δύο έχουν εμφανιστεί αυτοβούλως μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα στη ΓΑΔΑ έχουν ήδη μεταφερθεί Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπολος, ο Γιώργος Πατέλης και Γιάννης Καζαντζόγλου, Αναστάσιος Πανταζής, Μάρκος Ευγενικός, Τσακανίκας, Αναδιώτης.

Όλοι οι καταδικασθέντες που παρουσιάζονται ή θα συλληφθούν από τις ομάδες της Ασφάλειας, οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι την μεταγωγή τους στις φυλακές.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι χρυσαυγίτες
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Πάντως όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιος παράγοντας της ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση των συλλήψεων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X