Αντιδράσεις για την υπόθεση του 14χρονου μαθητή που απολογείται σήμερα στον ανακριτή - Κρατείται 4 μέρες στη ΓΑΔΑ

Αντιδράσεις για την υπόθεση του 14χρονου μαθητή που απολογείται σήμερα στον ανακριτή - Κρατείται 4 μέρες στη ΓΑΔΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την υπόθεση του 14χρονου μαθητή που έχει συλληφθεί μετά από τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης.

Ο μαθητής από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου κρατείται για τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ και σήμερα Δευτέρα παραπέμπεται στον ανακριτή, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως αναφέρεται από το περιβάλλον του, ο μαθητής μετά από τις κινητοποιήσεις πήγε για φαγητό και συνελήφθη όταν βγήκε από το κατάστημα εστίασης.

Στον έλεγχο που τον υπέβαλαν οι αρχές δεν βρέθηκε κάτι.

Η μητέρα του 14χρονου μαθητή δήλωσε πως έχει να δει το παιδί της 4 μέρες, ενώ επικοινωνεί μόνο μέσω δικηγόρου.

«Θεωρώ ότι ήταν μια άτυχη στιγμή, εκεί που βρέθηκε» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως θέλει να γυρίσει το παιδί στο σπίτι του. «Πλέον, λόγω Covid, δεν υπάρχει δυνατότητα σε καμία μάνα να δει το παιδί της» πρόσθεσε.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», το μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χαλανδρίου και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Λάμπρου, διέκρινε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κράτηση του 14χρονου σχολιάζοντας πως: «Δεν ξέρουμε γιατί κρατείται  ο μαθητής. Κρατείται γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους μαθητές ώστε να μην διεκδικούν και να μην ακούγεται η φωνή τους» σημείωσε, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να κρατείται στη ΓΑΔΑ για τέσσερις μέρες «ένα ανήλικο παιδί χωρίς να έχει κάνει τίποτα».

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, στην ΓΑΔΑ, κρατούνται ακόμα τέσσερις ανήλικοι μαθητές.

Στο σχολείο του, γονείς και μαθητές έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις και παραστάσεις, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Δήμος Χαλανδρίου: «Μαζί με τους συμμαθητές του»

Θέση για το περιστατικό πήρε και ο Δήμος Χαλανδρίου που με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Την Πέμπτη 15/10 στη διάρκεια τού μαθητικού συλλαλητηρίου συνελήφθη ο Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του. Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα  δίκαια αιτήματα πού έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια  με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο πού του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του  έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει εκφράσει με το ψήφισμά του στις 9/10 την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών.

Την Δευτέρα 19.10, και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές τού Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον τού ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του».

πηγή reader

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X