Εγινε λάθος, πάμε τώρα για να βρούμε τον τρόπο να σταθούμε όρθιοι

Εγινε λάθος, πάμε τώρα για να βρούμε τον τρόπο να σταθούμε όρθιοι
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για την πολύ δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται με τους τραυματισμούς στην ΑΕΚ και ορισμένες καταστάσεις που χρήζουν διαχείρισης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον τραυματισμό του Σιμόες τα πράγματα γίνονται πραγματικά πολύ άσχημα για την ΑΕΚ. Ήταν δύσκολα με την απώλεια του Γκαρσία και τα πολλά προβλήματα που μαζεύτηκαν στις αρχές της εβδομάδας πριν τον ΠΑΟΚ, τώρα έγιναν πραγματικά πολύ άσχημα.

Δεν μπορείς να κάνεις κρίσεις για ζητήματα τα οποία δεν γνωρίζεις, αλλά ορισμένα πράγματα σε βοηθούν να βγάλεις συμπεράσματα. Όταν δηλαδή το τεχνικό τιμ πρώτα ακυρώνει την διπλή προπόνηση της Τετάρτης και αφήνει μόνο την απογευματινή και όταν τρεις μέρες πριν από αγώνα με τον ΠΑΟΚ, δίνεται ρεπό(!) στην ομάδα, γεγονός πρωτοφανές πραγματικά, καταλαβαίνεις ορισμένα πράγματα.

Το βασικό που καταλαβαίνεις είναι πως έχουν στοιχεία στα χέρια τους που τους κάνουν να θεωρούν ότι είναι επείγουσα η ανάγκη να πέσουν οι ρυθμοί. Και πως επίσης τα ίδια στοιχεία τους δείχνουν πως αν η ομάδα δεν χαλάρωνε σε βαθμό ακόμη και πλήρους απραξίας σήμερα, τότε υπήρχε κίνδυνος και για νέα προβλήματα. Όπως για παράδειγμα έγινε με τον Λιβάι Γκαρσία, που πλέον όλοι έχουν καταλάβει πως δεν έπρεπε να ξεκινήσει βασικός και στο Περιστέρι. Τρίτο ματς βασικός δηλαδή σε οκτώ μέρες, με το ενδιάμεσο να είναι το απίστευτα απαιτητικό με την Βόλφσμπουργκ. Βεβαίως η ομάδα είχε ξεμείνει από ακραίους, χωρίς και Μαχαίρα και Αλμπάνη κι έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του.

Λάθος προγραμματισμός στην ένταση των προπονήσεων

Υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση εδώ. Ξεκινάς με το πρόγραμμα σου την Τετάρτη, μετά και την Δευτέρα, να προβλέπει διπλή προπόνηση και φτάνεις Πέμπτη, να μην κάνεις καθόλου προπόνηση. Νομίζω γίνεται αυτονόητο πως ο Καρέρα και οι συνεργάτες του στην πράξη δείχνουν να έχουν καταλήξει, πως έκαναν λάθος προγραμματισμό στην ένταση των προπονήσεων αυτή την εβδομάδα.

Πάει αυτό όμως, έγινε και δεν αλλάζει. Το θέμα είναι τι κατάσταση έχεις να αντιμετωπίσεις από δω και πέρα. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να μπει στις «διαβολοβδομάδες» μέχρι την επόμενη διακοπή, με επιλογές στα κεντρικά χαφ μόνο τους Κρίστιτσιτς – Σάκχοφ και εναλλακτική τον Σαμπανάτζοβιτς. Από αυτούς υπό κανονικές συνθήκες και αν πάρουμε ως βάση το 4-3-3 ή το 4-2-3-1 πρέπει να παίζουν σχεδόν πάντα οι δύο. Οτιδήποτε άλλο δούμε, όπως για παράδειγμα είδαμε στο Αγρίνιο τον Βασιλαντωνόπουλο θα είναι πειραματικό.

Τα δεδομένα στα χαφ

Ο Κρίστιτσιτς έχει κι εκείνος παρελθόν και πρόσφατο πολύ μάλιστα με θέματα, ενώ και ο Σάκχοφ παρά το γεγονός πως έχει μπει πάρα πολύ καλά, σίγουρα δεν είναι ακόμη στο 100%. Αυτοί λοιπόν οι παίκτες θα πρέπει να πιεστούν για να βγάλουν όλο αυτό το απίστευτα βαρύ και απαιτητικό πρόγραμμα. Με μια πρώτη ματιά, οι πιθανότητες δεν φαίνονται και πολύ καλές …

Ο Σαμπανάτζοβιτς δεν φαίνεται εδώ και καιρό πλέον να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Καρέρα και θα δούμε αν και κατά πόσο οι συνθήκες θα το αλλάξουν αυτό στο προσεχές διάστημα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως στην κατηγοριοποίηση, ας την πούμε, των παικτών όπως την έχει στο μυαλό του ο Ίλια Ίβιτς, βασική θέση του Σαμπανάτζοβιτς θεωρείται το «6».

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν παίκτη που προς το παρόν δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προπονητή κι αυτό είναι το πρώτο δεδομένο ως προς την εκτίμηση για το αν θα αποκτήσει τώρα ρόλο. Μένει, λέω ξανά, να δούμε αν υπάρχει περιθώριο να αλλάξει αυτό κι αν το παιδί βέβαια μπορεί να ανταποκριθεί.

Μετά από αυτό, το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες που έρχονται, πιστεύω θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί και με πειραματισμούς. Όπως για παράδειγμα χρησιμοποίηση κάποιου από τα στόπερ ως καθαρού «κόφτη». Προς το παρόν ας κάνουμε τον σταυρό μας να αντέξουν στις θέσεις που υπάρχει το πιο χοντρό πρόβλημα, όσο το δυνατό περισσότεροι, για όσο το δυνατό περισσότερο.

Βεβαίως μιλάμε με αυτά τα δεδομένα, χωρίς να υπολογίζουμε νέα προβλήματα, τα οποία μακάρι να μην έρθουν ποτέ. Ένα ακόμη πρόβλημα σοβαρό, αποτελεί το γεγονός πως αποδεδειγμένα για την Ένωση θέμα είναι και οι διαδικασίες της αποκατάστασης σε αρκετές περιπτώσεις και οι εκτιμήσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης κάποιων προβλημάτων.

Ο Γαλανόπουλος εξακολουθεί να είναι εκτός και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από εκτίμηση πως θα μπορέσει να μπει στο κανονικό πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα. Όπως υπήρχε την προηγούμενη για την τρέχουσα. Η εκτίμηση στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, για την διαχείριση που έπρεπε να γίνει με το Σιμάνσκι, κατέληξε στο να αφήσει την ομάδα χωρίς τον Πολωνό, ως τα τέλη Νοεμβρίου τουλάχιστον.

Ο Λάτσι που αρχικά εκτιμήθηκε πως θα χρειαζόταν περίπου δέκα μέρες, έμεινε έξω ένα μήνα. Ο Μπακάκης που επίσης είχε θεωρηθεί πως θα προλάβαινε και τα ματς της Εθνικής, τελικά δεν μπορεί να παίξει ούτε με τον ΠΑΟΚ. Λέω ξανά, πως ειδικός δεν είναι κανένας μας, ωστόσο τα γεγονότα σου επιτρέπουν διαπιστώσεις. Και διαπιστώσεις μπορούμε να κάνουμε.

Κι εφόσον κάνεις διαπιστώσεις, μετά μπορείς να πεις και κάτι άλλο. Πως το εξαιρετικά βαρύ πρόγραμμα της ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν και την με ιδιαιτερότητες λόγω της πανδημίας και των δεδομένων που δημιούργησε προετοιμασίας, περιορίζει πολύ τα περιθώρια για αστοχίες στην διαχείριση αυτών των προβλημάτων.

Σώζει το βάθος του ρόστερ

Το μόνο θετικό είναι πως λόγω του βάθους φέτος τόσο από τις μεταγραφές, όσο κι από τους παίκτες που έχει φέρει στο προσκήνιο ο Καρέρα …εκ των έσω, η ΑΕΚ είναι ακόμη σε θέση να παρουσιάσει αξιόμαχα σχήματα. Αλλά η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη προς το παρόν. Και πρέπει να κουνήσουμε και λίγο το κεφάλι μας λέω επίσης.

Για παράδειγμα, καλοί και χρυσοί οι καινούργιοι, θα προσφέρουν πολλά σίγουρα, αλλά όταν μιλάμε για το πρώτο επίσημο ματς κάποιων από αυτούς γενικά στην Ελλάδα και να είναι και ματς με τον ΠΑΟΚ, τότε πρέπει να είμαστε λίγο συγκρατημένοι.

Φαίνεται εξαιρετικά οξύμωρο και ελαφρώς κι εκτός πραγματικότητας, να φανταζόμαστε πως υπό αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ειδικά, θα μπορούσε να μην έχει πρωτεύοντα ρόλο στα πλάνα εν όψει της Κυριακής, ο Μάρκο Λιβάγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE -ΚΑΝΤΕ SUBSCRIBE ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X