Τα επιχειρήματα του ΟΣΦΠ για το VAR στα Γιάννινα, απευθύνονται αποκλειστικά σε λοβοτομημένους

Τα επιχειρήματα του ΟΣΦΠ για το VAR στα Γιάννινα, απευθύνονται αποκλειστικά σε λοβοτομημένους
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr σημειώνει πως μόνο κάποιος που δεν έχει ιδέα από κανονισμούς και λειτουργία του VAR, θα μπορούσε να μασήσει στην εξοργιστική προπαγάνδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα πάρω το ρίσκο να σχολιάσω εν μέρει την απολογία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΣΦΠ στο δικαστήριο, αν και διακεκριμένος συνάδελφος μου πρόσφατα, τον προέτρεψε να κυνηγήσει μέχρι …να σβήσει ο ήλιος, όσους δημοσιογράφους έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Δηλαδή ο συγκεκριμένος συνάδελφος θεωρεί πως δεν είχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον το πόρισμα του εισαγγελέα Κορέα και πως δεν υπήρχε λόγος ο κόσμος να μάθει το περιεχόμενο των νόμιμων υποκλοπών της ΕΥΠ. Με βάση τις οποίες άλλωστε, έγινε και η απολογία του αφεντικού των «ερυθρολεύκων» χθες, καθώς του έγιναν ερωτήσεις με βάση τους διαλόγους, απ’ότι διάβασα.

Η άποψη του δε, δείχνει ακριβώς το σε ποιο σημείο σημείο έχουμε φτάσει και τι ρόλο βαράνε όλοι αυτοί πλέον.

Το αφεντικό του Ολυμπιακού παρουσιάζει πράγματα ως φυσιολογικά

Για να είμαι πιο ακριβής δεν θα σχολιάσω την απολογία, καθώς όσα δημοσιεύθηκαν είναι ξεκάθαρα. Θα πω μόνο το εξής. Παρουσίασε το αφεντικό του ΟΣΦΠ ως φυσιολογικά, διάφορα για τα οποία τώρα υποστηρίζει πως συμβαίνουν και χαλάει η επικοινωνία της ομάδας του τον κόσμο γι΄αυτά.

Αν και βέβαια ούτε στο ένα εκατοστό δεν υπάρχουν έστω και σε επίπεδο καταγγελιών περιπτώσεις σαν κι αυτές που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο της συγκριμένης υπόθεσης. Αλλά τουλάχιστον μας λέει πως τον ενδιέφερε τι θα ψήφιζαν οι Ενώσεις, ναι οι Ενώσεις. Τον ενδιέφερε επίσης ποιος θα ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ, καθώς όπως είπε δεν ήθελε τον Πιλάβιο, αλλά «κάτι νέο». Τον Σαρρή. Στήριξε κάτι νέο, όπως είπε.

Επίσης συμφώνησε – ως τι αλήθεια;- πως θα έπρεπε τα ματς των play offs της Β΄Εθνικής, θα έπρεπε να τα σφυρίξουν οι καλύτεροι διαιτητές της Super League. Γενικώς υπήρχαν πολλά όπως προκύπτει απ όσα είπε, που ήταν μέσα στο πεδίο του ενδιαφέροντος του, πέρα από την ομάδα του, τον ΟΣΦΠ.

Τα περί πακιστανικών τηλεφώνων δεν θα μπω σε διαδικασία να τα σχολιάσω. Να ευχόμαστε μόνο να μη βρεθεί ποτέ στα χέρια μας κανένα τέτοιο, χωρίς να το γνωρίζουμε ή να το καταλάβουμε κι έχουμε κι εμείς μπλεξίματα από το πουθενά. Αυτό.

Δόθηκαν ερμηνείες από το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης δημόσια

Γενικώς νομίζω πως ήταν η πιο σημαντική μέρα από τότε που βγήκε στην δημοσιότητα αυτή η ιστορία, γιατί δόθηκαν ερμηνείες από το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης δημόσια. Ερμηνείες που μπορεί να τις κρίνει ο καθένας πλέον και να βγάλει τα προσωπικά του συμπεράσματα.

Έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία, καθώς σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν διάφορες «ναυαρχίδες» του συστήματος επικοινωνίας της χώρας μας, τίποτα απ όλα αυτά δεν υπάρχει και η Επιτροπή Δεοντολογίας είπε πως είναι όλοι αθώοι για όλα.

Δεν έχει καμιά σημασία πως στην Επιτροπή Δεοντολογίας πήγε μόνο η υπόθεση του ΟΣΦΠ – Ατρόμητος και μέρος μόνο των 28 κατηγορουμένων στο ποινικό δικαστήριο. Στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις, ακούς πως έκλεισε συνολικά η υπόθεση. Οπότε τι να πεις από κει και πέρα …

Ειχαμε… πάρτι και στον σχολιασμό των διαλόγων που δημοσίευσε ο Κλάτενμπεργκ

Πάρτι είχαμε όμως και στον σχολιασμό χθες των διαλόγων που δημοσίευσε ο Κλάτενμπεργκ. Καθώς όπως μας ενημέρωσαν τα Μέσα επιρροής του ΟΣΦΠ και πρόσωπα που παίζουν τον ρόλο του μέσου που βγάζει προς τα έξω τις απόψεις του ΟΣΦΠ, οι διάλογοι αυτοί απέδειξαν πως το σύστημα είναι… χειροκίνητο. Δηλαδή από μόνοι τους αποφασίζουν οι διαιτητές στο VAR που θα βάλουν τις γραμμές!

Επί ώρες χθες και στον ραδιοφωνικό αέρα, άκουγες τέτοιου είδους απίστευτες απόψεις, που πραγματικά απευθύνονται αποκλειστικά σε λοβοτομημένους. Ο φανατισμός δε με τον οποίο γίνονταν αυτά τα σχόλια και το πάθος που έβγαινε, ήταν εντυπωσιακά.

Οι διαιτητές στο VAR φυσικά ρυθμίζουν τις γραμμές ανάλογα με τα μέρη του σώματος που παίζουν ρόλο στο να θεωρηθεί ή να μη θεωρηθεί κάποιος οφσάιντ, αλλά για τους κατ’ επάγγελμα βιαστές της αλήθειας αυτό δεν έχει καμιά απολύτως σημασία. Οι VARίστες έλεγαν, λέει, βάλτο στην μασχάλη. Δεν έλεγαν φυσικά πως η μασχάλη είναι σημείο αναφοράς για τα οφσάιντ, όσον αφορά το μέρος του χεριού που παίζει ρόλο στο να κριθεί αν είναι ή δεν είναι.

Δεν πειράζει. Από τους χιλιάδες που ακούν και διαβάζουν, πόσοι άραγε μπορούν να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αυτοί που μιλάνε και γράφουν δεν απευθύνονται σε αυτούς φυσικά. Δεν απευθύνονται στους λίγους που μπορεί να γνωρίζουν, άρα και να καταλαβαίνουν, αλλά μόνο σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, άρα μπορείς να κατευθύνεις θαυμάσια αυτό το οποίο θα καταλάβουν.

Το θέμα είναι βέβαια πως ο Κλάτενμπεργκ και τους εξευτέλισε και έδειξε πως δεν έχει έρθει στην Ελλάδα …για πικ-νικ. Κάτι που φυσικά δεν τους αρέσει.

Οι παρατηρητές έχουν μια προϊστάμενη αρχή. Την Super League

Επίσης με αγωνία περιμένω να ακούσω ένα σχόλιο απ’ όλους αυτούς για τον διαιτητή Καραντώνη που ακούγεται να ζητάει προστασία από τους παρατηρητές, καθώς κάποιος μη δηλωμένος μάλιστα παράγοντας τον βρίζει, όπως λέει κι όπως έγραψε και μετά στο φύλλο αγώνα.

Τι έκαναν εκείνη την ώρα οι παρατηρητές της Super League; Οι επαγγελματίες παρατηρητές της Super League. Που ήταν; Πουθενά φυσικά, αφού κι αυτοί όπως όλος ο κόσμος τρέμουν. Στην καλύτερη περίπτωση.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Οι παρατηρητές έχουν μια προϊστάμενη αρχή. Την Super League. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι δικές τους εκθέσεις συμπίπτουν με όσα γράφει και ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, αν δηλαδή έχουν καταγράψει κι εκείνοι όλα όσα έχει καταγράψει ο Καραντώνης. Αν δεν έχει συμβεί αυτό, τότε κάποιο μεγάλο λάκκο έχει η φάβα. Πολύ μεγάλο και θα πρέπει να δούμε αν και με ποιο τρόπο θα ελέγξει η Λίγκα το αν κάνουν σωστά την δουλειά οι παρατηρητές της. Από τους οποίους έχουν προέλθει ένα κάρο τιμωρίες για την ΑΕΚ, να θυμίσω εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X