Ανοίξαμε μόνοι μας την «τρύπα» που βγάζει τους Χρυσαυγίτες από την φυλακή

Ανοίξαμε μόνοι μας την «τρύπα» που βγάζει τους Χρυσαυγίτες από την φυλακή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την σημερινή του παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επανέφερε στην ατζέντα ένα θέμα που θα το βρούμε όλοι απέναντί μας τις επόμενες μέρες και χρόνια. Το ενδεχόμενο, δηλαδή, όχι μόνο τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής να πέσουν στα μαλακά από άποψη ποινών, αλλά και να διατηρήσουν και τα πολιτικά δικαιώματά τους που θα τους επιτρέψει να είναι ξανά υποψήφιοι για δημόσια αξιώματα.

Ο πρώην υπουργός ήταν ένας από τους πολλούς που είχαν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους ή έστω ενστάσεις με τον τελευταίο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε το 2019 και «διαφημίστηκε» ως προοδευτικός και ως ένα βήμα προς τον εκσυγχρονισμό των ποινών καθώς οι εμπνευστές του θεώρησαν αναχρονιστικό και εκδικητικό το προηγούμενο πλαίσιο.

Προφανώς και στο σχέδιο που τελικά έγινε και νόμος του κράτους υπάρχουν διατάξεις οι οποίες υπηρετούν αυτή την λογική, αλλά αυτό το γεγονός δεν μπορεί να σκεπάσει τα δομικά προβλήματα που πολλοί προέβλεψαν ότι θα δημιουργηθούν. Άνθρωποι που εναντιώθηκαν στην νομοθετική πρόταση αντιμετωπίστηκαν σχεδόν ως… οπισθοδρομικοί, αν και ανάμεσα σε αυτές τις φωνές υπήρχαν μερικές που μόνο έτσι δεν θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X