Να δεις τι σου 'χει για την Κυριακή...

Να δεις τι σου 'χει για την Κυριακή...
Photo Credits: INTIME

Ο Χρήστος Τσάλτας γράφει για την εμφατική νίκη της ΑΕΚ και την προσμονή για τον μεγάλο τελικό

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν πως το παιχνίδι κόντρα στην Σαραγόσα ήταν το πιο δύσκολο και το πιο απαιτητικό της ΑΕΚ στο Final 8. Και αυτό έχει λογική. Η ισπανική ομάδα απέκλεισε με πειστικό τρόπο ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο (Τενερίφη) παίζοντας σε πολύ υψηλό τέμπο. Και έδειχνε ικανή να κάνει μία ακόμα ζημιά.

Η ΑΕΚ όμως δεν ήταν… Τενερίφη. Δεν έπεσε στην παγίδα του παιχνιδιού της ομάδας του Οκάμπο και αυτό το κατάλαβαν άπαντες από τα πρώτα λεπτά. Το γρήγορο 12-0 στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν το πρώτο μήνυμα για ένα παιχνίδι που ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Το γκολ-φάουλ του Ράις που έστειλε τη διαφορά στο +21 ήταν η χαριστική βολή για τους Ισπανούς και ταυτόχρονα το μήνυμα επιβεβαίωσης της αγωνιστικής κυριαρχίας της ΑΕΚ.

Η Ένωση έφτασε στη νίκη γιατί απλά ήταν ανώτερη. Σε όλους τους τομείς. Έδειξε εικόνα ανάλογη της περσινής. Τότε που όταν έβρισκε ρυθμό έκανε ένα πράγμα: έπνιγε τον αντίπαλο και δεν του έδινε περιθώριο. Μόνο που τώρα το έκανε ακόμα καλύτερα και με πιο πειστικό τρόπο, γιατί η ποιότητα του ρόστερ της είναι σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Μόνο και μόνο το γεγονός πως ο Ματ Λοτζέσκι αγωνίστηκε 6 λεπτά και έκανε τρομερή -αθόρυβη- δουλειά αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Πλέον απέμεινε ένα βήμα ακόμα. Απέναντι σε μια ομάδα που την αντιμετώπισε πέρυσι η ΑΕΚ και μέτρησε 1 νίκη (στο ΟΑΚΑ) και 1 ήττα (στην Ισπανία). Αυτή τη φορά τα δεδομένα είναι διαφορετικά, όπως και η κρισιμότητα του αγώνα. Στα 40 λεπτά της Κυριακής η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει ένα πράγμα: να εμφανίσει το καλό ευρωπαϊκό της πρόσωπο. Και στη συνέχεια θα είναι όλα πολύ πιο απλά και πολύ πιο όμορφα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, με την εικόνα της η ΑΕΚ κατάφερε και κάτι εξίσου σημαντικό: δημιούργησε τρομερή προσμονή στους φίλους της ομάδας για το επόμενο παιχνίδι της. Η εικόνα απέναντι στην Σαραγόσα ήταν χορταστική και οι πρώτες αντιδράσεις (έντονος ενθουσιασμός) ήταν ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί. Και τα υπόλοιπα, την Κυριακή!

ΥΓ. Υπήρχαν στιγμές που ο Ράις απλώς… δεν έβλεπε αντίπαλο. Τεράστια ποιότητα και έδειξε απόψε πως απολάμβανε κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ. Τεράστια τύχη να έχει η ΑΕΚ έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς.

ΥΓ1. M V Keith!

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X