ΑΕΚ: Το 1991 με την Σπαρτάκ Μόσχας, τώρα με την Βόλφσμπουργκ! (VIDEO)

ΑΕΚ: Το 1991 με την Σπαρτάκ Μόσχας, τώρα με την Βόλφσμπουργκ! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είχε κάνει παρόμοια ανατροπή τη σεζόν 1991/92 στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έκανε μια τρομερή ανατροπή κόντρα στην Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ του Europa League.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 0-1, όμως κατάφεραν τελικά να φέρουν τούμπα το ματς και να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Και όλα αυτά σε άδειο γήπεδο, σε νοκ άουτ αγώνα.

Μάλιστα, αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ καταφέρνει τέτοια ανατροπή σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Τι έγινε το 1991 στο ΑΕΚ-Σπαρτάκ Μόσχας

Συγκεκριμένα κάτι παρόμοιο είχε πετύχει και στον αγώνα με την Σπαρτάκ Μόσχας τη σεζόν 1991-92 σε ματς που έγινε για τη φάση των «32» του τότε Κυπέλλου UEFA. Μια τεράστι ανατροπή με Μπατίστα-Δημητριάδη στην… φλεγόμενη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Σταύρο Τσώχο που μετέδιδε για τον ΑΝΤ1 στο τέλος να ξεσπά σε κλάματα.

Το 0-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου και παρέμεινε για σχεδόν ένα εικοσάλεπτο, αν και η ΑΕΚ πήρε αμέσως πρωτοβουλία. Στο 64’, όμως, στην εξέλιξη ενός κόρνερ της ΑΕΚ και με το ματς να δείχνει «παγωμένο» στο 0-1, ο Ντανιέλ Μπατίστα ισοφάρισε. Προηγήθηκε σουτ του Σταύρου Σταματή (στο ημίχρονο είχε αντικαταστήσει τον Αλεξανδρή) στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ντανιέλ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και μετά, το γήπεδο… έγειρε! Η ΑΕΚ έκανε επιθέσεις κατά κύματα και όλα έδειχναν ότι η ανατροπή ήταν απόλυτα εφικτή. Το 75ο λεπτό, ήταν το λεπτό της λύτρωσης και της αποθέωσης:  ο αρχηγός Γιώργος Σαββίδης (που μετά τον αγώνα είχε αποκαλύψει ότι από την υπερπροσπάθεια είχε χάσει τέσσερα κιλά!) εκτέλεσε ένα ακόμα κόρνερ, ο Μπατίστα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Βασίλης Δημητριάδης πρόλαβε τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα Τσερτσέσοφ και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Η μεγάλη ανατροπή ήταν γεγονός!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος (66’ Παπαϊωάννου) Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Κούτουλας, Αλεξανδρής (46’ Σταματής) Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Μπατίστα, Σαββίδης.

Δείτε video από τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Βόλφσμπουργκ την Πέμπτη: 

Δείτε video από τον αγώνα της ΑΕΚ με την Σπαρτάκ Μόσχας το 1991: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X