Ας συνέλθουμε όλοι, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ άμεσα

Ας συνέλθουμε όλοι, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ άμεσα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για τις άμεσες λύσεις που όλοι προσδοκούν και τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη ψυχραιμίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γελάω και κλαίω μαζί, όταν διαβάζω κι ακούω να γίνεται συζήτηση για το τι χωρίζει την ΑΕΚ από τον ΟΣΦΠ ή τον ΠΑΟΚ και τι πρέπει να κάνει για να τους ξεπεράσει. Φέτος κιόλας …

Συγκρίνουμε την ΑΕΚ όπως είναι σήμερα, με μια ομάδα που πλησιάζει στο Champions League μετά από δύο μεγάλες προκρίσεις με Μπεσίκτας και Μπενφίκα, τις οποίες τις πέτυχε με τέσσερις παίκτες από τις Ακαδημίες της, όχι απλά στην ενδεκάδα, αλλά σημεία αναφοράς.

Μια ομάδα που η γενική της ισορροπία από πλευράς χαρακτηριστικών της επέτρεψε να πάρει την πρόκριση χθες, παίζοντας 3-4-2-1, με τον Κρέσπο δεξί μπακ χαφ! Όλη την πλευρά, θεωρητικά τουλάχιστον. Γιατί ο άνθρωπος τέταρτο στόπερ έπαιζε στην πραγματικότητα.

Για να μην πω για τον ΟΣΦΠ που τις προάλλες τα λέγαμε πάλι, τι έχει με τα ίδια λεφτά με την ΑΕΚ και τι έχει σε αυτά τα λεφτά η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή έχει 37-38 παίκτες στα Σπάτα

Και διαβάζω κι ακούω, θέλουμε ένα δεξί μπακ, ένα στόπερ, ένα αμυντικό χαφ, να μας αλλάξουν επίπεδο, να πάμε γι΄αυτό κι εκείνο. Και δεν είναι πράγματα που λέγονται μόνο από τον κόσμο. Κυριαρχούν οι σκέψεις σε μεγάλο βαθμό και στον περίγυρο της ΑΕΚ, ακόμη κι εντός της.

Η ΑΕΚ που αυτή την στιγμή έχει 37-38 παίκτες στα Σπάτα, από τους οποίους η καλύτερη ενδεκάδα που μπορούσε να προκύψει, έστω χωρίς τους τραυματίες Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο, μέχρι την απόκτηση του Γκαρσία τουλάχιστον, ήταν αυτή που είδαμε στον τελικό. Από τους 37-38 παίκτες που όλο αυτό το διάστημα προπονούνται στα Σπάτα, το Σάββατο το βράδυ η ΑΕΚ παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, άντε με μια δυο προσθαφαιρέσεις. Και με την οποία έχει το συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ, που δεν έχει σχέση με τον ρυθμό και την ένταση των αντιπάλων της.

Χωρίς να λέω πως έχουν οι άλλοι δύο κάποιον σπουδαία ψαγμένο ποδοσφαιρικό μηχανισμό, σε κάθε περίπτωση αυτά που τους κάνουν να δείχνουν πιο πάνω από την ΑΕΚ, δεν δημιουργήθηκαν σε μια μεταγραφική περίοδο. Και όποιον μηχανισμό και να διαθέτουν, εκτός από όσα χρήματα έχουν ξοδέψει, σε κάθε περίπτωση την διαφορά την κάνει το ποσοστό επιτυχίας των επιλογών τους. Ειδικά στον ΟΣΦΠ, αλλά και ο ΠΑΟΚ βλέπουμε πως έχει την δυνατότητα να καλύπτει λάθη με δικά του προϊόντα.

Εκεί πάσχει η ΑΕΚ την τελευταία διετία κι αυτό ακόμη είναι το βασικό που πρέπει να διορθώσει.

Η πρόοδος των ανταγωνιστών δημιουργεί πίεση στην ΑΕΚ

Η πίεση από την πρόοδο των άλλων, είναι εξαιρετικά κακός σύμβουλος αυτή την περίοδο. Που περισσότερο μπορεί να οδηγήσει στο να χειροτερέψουν τα πράγματα, παρά να καλυτερέψουν. Η ΑΕΚ πρέπει να κοιτάει μέσα της σε αυτή την φάση. Κι από εκεί θα έρθει η όποια βελτίωση μπορεί να έρθει και θα δούμε αν και πόσο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την σεζόν που ξεκίνησε.

Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ισορροπίας στο ρόστερ σε μια ομάδα με τρεις ντουζίνες ποδοσφαιριστές διαθέσιμους αυτή την στιγμή! Αν είναι δυνατόν δηλαδή …

Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με συμβόλαια που θα έχουν άμεση επίδραση στην οικονομική ισορροπία, αν δεν λυθούν με τον καλύτερο τρόπο για τον σύλλογο. Με τους παίκτες τους οποίους αφορούν να μένουν στην ομάδα ή όχι.

Τι σημαίνει η απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία

Η ΑΕΚ υπό την πίεση και του τελικού, δεν έκανε πίσω για τον Γκαρσία και ολοκλήρωσε αυτή την πολύ ακριβή μεταγραφή. Δεν λέω πως δεν έκανε καλά, αλλά θα πρέπει να έχουμε επίγνωση. Αυτή η μεταγραφή θα παίξει σημαντικό ρόλο περισσότερο μακροπρόθεσμα κατά την άποψη μου κι εφόσον γύρω από αυτόν κι άλλους που θα επιλεγούν στην τρέχουσα και στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους, χτιστεί ένα σύνολο με περισσότερα σύγχρονα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά.

Αν δούμε τον Λέβι Γκαρσία, σαν αυτόν που θα μπει μέσα και θα καθαρίζει για όλες τις παθογένειες της υπόλοιπης ομάδας, όπως το περιμένουμε κι από τον Λιβάγια, ο παίκτης θα καεί και πολύ γρήγορα μάλιστα.

Ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει για τις απόψεις που εκφράζω, αλλά θεωρώ αστείο να συζητάμε για άμεσες λύσεις που θα καλύψουν τα λάθη μιας ολόκληρης διετίας. Δεν είναι έτσι. Η διετία αυτή δεν ξεπερνιέται έτσι εύκολα. Η ομάδα έχει κι άλλες δυσκολίες να περάσει, το ποδόσφαιρο τιμωρεί τα λάθη και δεν στο κάνει εύκολο να τα αφήσεις πίσω σου.

H AEK χρειάζεται καθαρό μυαλό

Θέλει καθαρό μυαλό αυτή την στιγμή στην ΑΕΚ, για το συμμάζεμα εντός της και για την προσεκτική διαδικασία αλλαγών, με άξονα και το υπόλοιπο του τωρινού «παράθυρου», αλλά και τα δύο επόμενα.

Μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστική φέτος, προφανώς θα χρειαστεί και λίγη τύχη στην αρχή, μαζί με την καλύτερη δυνατή διαχείριση των δυνατοτήτων που υπάρχουν τώρα. Αλλά δεν έχει περιθώριο να ζει με τον στόχο αυτόν ως θέσφατο, όταν πίσω της έχει μια διετία που δημιούργησε τεράστια ποδοσφαιρικά προβλήματα.

Ψυχραιμία κυρίως θέλει. Δύσκολο γιατί έχει συσσωρεύσει μεγάλη πικρία αυτή η διετία, δεν υπάρχουν αποθέματα ψυχολογίας, αλλά είναι και μονόδρομος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X