Αυγενάκης: «Πιστός» στη... γραμμή του Ολυμπιακού

Αμετανόητος παραμένει ο Λευτέρης Αυγενάκης θέλοντας να γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ με διαφορετικό σύστημα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, αψηφά το… τελεσίγραφο των FIFA και UEFA για διακοπή των πολιτικών εμπλοκών στο ποδόσφαιρο και συνεχίζει να πιέζει να γίνουν οι εκλογές με διαφορετικό εκλογικό σύστημα.

Οι FIFA – UEFA απείλησαν με Grexit τους αρμόδιους φορείς αν συνεχιστεί η πολιτική εμπλοκή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένος να βγει από την… γραμμή του Ολυμπιακού. Στη σημερινή του συνάντηση με τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο Αυγενάκης ζήτησε να γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου και όχι στις 9 Οκτωβρίου όπως έχει ήδη αποφασίσει η ΕΠΟ.

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Αθλητισμού, επανέλαβε στον Γραμμένο ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συναίνεσης ώστε να διευρυνθεί το εκλογικό σώμα της ΕΠΟ. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε επίσημα να καταπατηθεί το αυτοδιοίκητο έτσι ώστε να γίνουν οι εκλογές όποτε θέλει το… Υπουργείο και με άλλο εκλογικό σύστημα. Αν σας… θυμίζει κάτι αυτό, είναι η θέση που «φωνάζει» ο Ολυμπιακός καιρό τώρα. Η αναβολή δηλαδή των εκλογών και αλλαγή εκλογικού συστήματος.

Υπενθυμίζουμε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει εξαιρέσει την ΕΠΟ από τις διατάξεις του νέου νόμου που προβλέπουν ότι στις αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών θα ψηφίζουν τα αναγνωρισμένα σωματεία.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ για τη συνάντηση Αυγενάκη-Γραμμένου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Ο κ. Αυγενάκης, όπως και στην εκτενή συνεργασία της περασμένης Παρασκευής με τον Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς και άλλα στελέχη της UEFA, ενημέρωσε τον κ. Γραμμένο για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ:

Ζήτησε «σεβασμό στους νόμους» και στη διάταξη που προσδιορίζει τις αρχαιρεσίες και των 49 αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας για το προσεχές δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου (άρθρο 143, ν. 4714/2020).

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι επιθυμία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η επίτευξη ευρείας συναίνεσης για την αναγκαία διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε και στη δέσμευση των FIFA/UEFA πως την «Ολιστική Μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτάσεις από βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, πρόκειται να την παραδώσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε παραπάνω από μία ώρα σε άριστο κλίμα, έγινε επίσης αναφορά:

– στο υπό ψήφιση αθλητικό σχέδιο νόμου με τις συζητήσεις των νομικών επιτελείων ΓΓΑ-ΕΠΟ, όσο και σε αυτό που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, με ρυθμίσεις (μεταξύ άλλων) για την προπονητική, τους προπονητές και το Ψηφιακό τους Μητρώο στη ΓΓΑ, τις Λέσχες Φιλάθλων, αλλά και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού,

– στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, όπου αναμένονται οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου επί προσφυγών, αλλά και η τελική πρόταση της διοργανώτριας αρχής SL2-FL,

– στην ολοένα και ταχύτερη πρόοδο εργασιών στο «Παγκρήτιο Στάδιο» και την ετοιμότητά του, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού για πλήρη χρηματοδότηση σε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να επιλεχθεί από την UEFA η υποψηφιότητα του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του Europa Conference League Final 2022-2023.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ για τη συνάντηση Αυγενάκη-Γραμμένου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελ. Αυγενάκη είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, σε υλοποίηση σχετικής προτροπής των FIFA και UEFA, όπως αυτή περιλαμβάνεται στην επιστολή τους της 18ης Αυγούστου 2020, αναφορικά με την Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο., η οποία έχει οριστεί για την 9η Οκτωβρίου 2020.

Ο κ. Γραμμένος υπογράμμισε στον κ. Αυγενάκη ότι εν λόγω απόφαση ελήφθη στις 27 Ιουλίου 2020 με την θετική ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (16-1) και με απόλυτη συμμόρφωση προς τις διατάξεις, τόσο του ισχύοντος καταστατικού της Ομοσπονδίας, όσο και του νομοθετικού πλαισίου για τον Αθλητισμό, όπως αυτό ίσχυε στη χώρα εκείνη την περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. επανέλαβε επίσης τη ρητή θέση των FIFA και UEFA στην επιστολή της 18ης Αυγούστου 2020 να «συζητηθεί με τις αρχές η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της Ε.Π.Ο. σε πλήρη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο της Ε.Π.Ο και με σεβασμό στην ανεξαρτησία της Ε.Π.Ο.», καθώς και για την αταλάντευτη θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για διενέργεια των εκλογών της Ομοσπονδίας με απόλυτο σεβασμό στο υπάρχον καταστατικό της πλαίσιο και με απόλυτη προσήλωση στο Αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου και την Αυτονομία του Αθλητικού Κινήματος.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε τον κ. Γραμμένο για τη δέσμευση των FIFA/UEFA πως η «Ολιστική Μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτάσεις από βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, πρόκειται να παραδοθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X