ΑΕΚ: «Ανοιξε» θέμα και κουβέντα για Οικονόμου

ΑΕΚ: «Ανοιξε» θέμα και κουβέντα για Οικονόμου
Photo Credits: INTIME

Ο Μάριος Οικονόμου έχει μεν συμβόλαιο, αλλά καθόλου ασφαλή θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μάριος Οικονόμου έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2022, αλλά η θέση του στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ κάθε άλλο παρά είναι ασφαλής.

Η Ενωση έχει δώσει τα χέρια με τον Ογκνιεν Βράνιες για συμβόλαιο 3 ετών με 600.000 ευρώ και περιμένει τις εξελίξεις με την Αντερλεχτ. Μάλιστα, ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός είναι στην Αθήνα από την Κυριακή, είχε επαφές με «κιτρινόμαυρους» και απομένει να βρει την οριστική λύση με την Αντερλεχτ για να αποχωρήσει. Πως θα γίνει αυτό και πότε, είναι τα δύο βασικά ερωτηματικά.

Με το συμβόλαιο που του δίνει η ΑΕΚ για τα επόμενα 3 χρόνια, ουσιαστικά καλύπτει το 1,8 εκατ. ευρώ που χάνει αν φύγει από την βελγική ομάδα. Μένει να φανεί όμως αν πάρει ένα μικρό ποσό αποζημίωσης ο Βόσνιος στόπερ για να αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα από τις Βρυξέλλες. Πάντως, στόχος της ΑΕΚ είναι να στηρίξει τον βασικό Βράνιες με ακόμη έναν δυνατό και έτοιμο στόπερ, παράλληλα με την παραμονή για ακόμη ένα χρόνο του έμπειρου Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Εν ολίγοις η ΑΕΚ θέλει εκτός του Βράνιες ακόμη ένα στόπερ από τους… έτοιμους για την 11αδα. Με δεδομένη την εμπιστοσύνη που υπάρχει σε Σβάρνα και Λάτσι και τον στόχο να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους τη νέα σεζόν (ο πρώτος είναι πιο μπροστά στην ιεραρχία), αυτός που δείχνει… αδύναμος κρίκος είναι ο Μάριος Οικονόμου.

Με τα 28 φετινά του ματς σε 1.900 λεπτά και τα 36 πέρυσι με 3.200 λεπτά, έδειξε ότι δεν είναι ο στόπερ που… ονειρευόντουσαν στην ΑΕΚ όταν τον απέκτησαν το καλοκαίρι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου όταν πωλήθηκε ο Βράνιες. Η Ενωση είχε πληρώσει 700.000 ευρώ στην ιταλική ομάδα για τον Ελληνα στόπερ, ενώ ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 και αμοίβεται με περισσότερα από 300.000 ευρώ ετησίως.

Οι δεύτερες σκέψεις της ΑΕΚ για Οικονόμου

Στην ΑΕΚ προφανώς και κάνουν δεύτερες σκέψεις για τον Οικονόμου.

Με τις φετινές εμφανίσεις του προφανώς και δεν μπορεί να δελεάσει ξένες ομάδες για να τον αγοράσουν. Οπότε η Ενωση ερευνά την αγορά αν μπορεί να βρει ομάδα να τον δώσει που να του καλύψει το συμβόλαιο και να υπάρχει και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Αυτή φαίνεται να είναι η πιο… βατή διαδρομή για να καταφέρει η ΑΕΚ να φέρει άλλον αμυντικό και να αδειάσει θέση στόπερ ο Οικονόμου.

Ο Μάσιμο Καρέρα εξ’ αρχής επιθυμούσε διακαώς την επιστροφή του Βράνιες (το είχε δηλώσει και επίσημα), η επιθυμία του γίνεται πράξη και πλέον προχωράει για την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού, αν τελικά βρει λύση με τον Οικονόμου.

Πάντως, όπως τελικά συμφώνησαν στην ΠΑΕ ΑΕΚ αυτός δεν θα είναι ο Πλάνιτς της Στεάουα Βουκουρεστίου, μιας και η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν επιθυμεί δικαστικά μπλεξίματα με τον Μπεκάλι στην UEFA με το ρίσκο να επιδικαστεί αργότερα ένα ποσό να πληρωθεί η ρουμανική ομάδα. Για αυτό και στην ΑΕΚ ψάχνουν και άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που απασχολούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X