«Βαριά» ήττα για την ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό (3-0), αλλά στον τελικό θα είναι αλλιώς!

«Βαριά» ήττα για την ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό (3-0), αλλά στον τελικό θα είναι αλλιώς!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πλήρωσε πανάκριβα τις απουσίες, τα πειράματα και κάθε λάθος της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με «βαριά» ήττα με 3-0 ολοκλήρωσε η ΑΕΚ το φετινό πρωτάθλημα.

Πληρώνοντας πανάκριβα κάθε λάθος και αστοχία που έκανε, η Ενωση ηττήθηκε με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την αδυναμία του ΠΑΟΚ να επιβληθεί ακόμα και του μισού Αρη, μένοντας στο 0-0. Η ήττα είναι βαριά και αναπάντεχη, με βάση και την εικόνα των ομάδων, κάτι που δείχνει πως στον τελικό του Κυπέλλου την επόμενη εβδομάδα, όλα θα είναι διαφορετικά.

Η επιλογή του Καρέρα να παίξει με πολλά νέα πρόσωπα σε μια ομάδα που δεν είχε εμφανιστεί ξανά, έκανε την ΑΕΚ αγνώριστη στο ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, εκμεταλλεύθηκε κάθε λάθος της ΑΕΚ και χτύπησε στις ελλείψεις και τις αδυναμίες της και βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ από νωρίς. Η ΑΕΚ έκανε την προσπάθεια της, ο Καρέρα διαχειρίστηκε το ματς, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» ήταν άτολμοι και δεν μπορούσαν να τελειώσουν φάσεις.

Η ΑΕΚ είχε δεδομένα προβλήματα. Την ψυχολογική φόρτιση που άφησε το ματς με τον ΠΑΟΚ, τις απουσίες των Τσιγκρίνσκι και Λόπες σε θέσεις που οι επιλογές είναι οριακές και μεγεθύνουν το πρόβλημα. Παρόλα αυτά, ο Καρέρα επέλεξε να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε με διάταξη 4-2-3-1, έχοντας στη δεξιά πλευρά Παουλίνιο και Βέρντε και στα αριστερά τους Μπακάκη και Αλμπάνη. Ωστόσο, το βασικό ζήτημα ήταν ο τρόπος που μπήκαν οι «κιτρινόμαυροι» στο γήπεδο.

Στο…καναβάτσο από νωρίς

Όπως είχε συμβεί και στο πρόσφατο ματς του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έδειχνε φοβισμένη και πλήρως άνευρη και άχρωμη μέσα στο γήπεδο. Δεν υπήρχε καθαρό μυαλό ανύπαρκτο, οι παίκτες πήγαιναν πάντα δεύτεροι στην μπάλα, υπήρχαν τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Αν στην προβληματική εικόνα της ΑΕΚ προσθέσετε και την ασφυκτική πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός – με τον Μαρτίνς μάλιστα να ρίχνει στο τερέν ό,τι καλύτερο διέθετε – τότε έχετε το εφιαλτικό ξεκίνημα στο ματς.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, έδινε εύκολα στατικές φάσεις στον Ολυμπιακό και είχε μια φοβική αντιμετώπιση του ματς. Ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει τη μία φάση μετά την άλλη. Βρήκε το πρώτο γκολ στο δεκάλεπτο με τον Βαλμπουενά να βρίσκεται αφύλαχτος μέσα στην περιοχή και να νικά τον Τσιντώτα. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκανε κάποιες σημαντικές επεμβάσεις, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ στο 20’, σε αντεπίθεση με τον Φορτούνη να βρίσκει τον Ρατζέλοβιτς και εκείνον να μη λαθεύει.

Ισορροπία, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό

Φάση μάλιστα, που ήρθε σε κόντρα επίθεση έπειτα από την πιο μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ ως εκείνη τη στιγμή, με τον Βέρντε να ανακόπτεται από τον Σα. Ο Καρέρα είδε τη φουρτούνα και αποφάσισε να μετατρέψει το σχηματισμό σε 4-4-2, με τον Αλμπάνη δεξιά και τον Μάνταλο αριστερά, αλλά και τον Βέρντε να παίζει σχεδόν δίπλα στον Αραούχο. Η ΑΕΚ ισορρόπησε, αλλά και πάλι έλειπαν οι σωστές επιλογές για να τελειώσει σωστά μια έστω από τις πολλές ευκαιρίες που βρήκε σε ανοιχτό χώρο.

Από το ημίωρο και έπειτα, ο Ολυμπιακός δεν είχε φάση και ό,τι καλό γινόταν στο γήπεδο έβγαινε από τα πόδια των «κιτρινόμαυρων». Η ΑΕΚ είχε πάρει το κέντρο, αλλά δεν μπορούσε να βρει ένα γκολ. Στο ημίχρονο, ο Καρέρα έριξε στο γήπεδο τον Κρίστισιτς και πλέον η ΑΕΚ πήρε απόλυτα τα ηνία του αγώνα. Πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, δεν άφηνε χώρους για να βγάλει αντεπιθέσεις ο Ολυμπιακός, ήταν εκείνη που απειλούσε σοβαρά για να σκοράρει, κυρίως με σουτ εκτός περιοχής και με εκφραστή τον Μάνταλο.

Μαγική εικόνα

Ο Καρέρα ρίσκαρε ακόμα περισσότερο, αλλάζοντας επιθετικό δίδυμο με τους Λιβάγια και Ολιβέιρα, με τον Μαρτίνς να απαντά με τη μετατροπή του δικού του σχήματος σε 4-3-3. Ο Καρέρα «θυσίασε» τον Σιμάνσκι για να παίζει στη δεξιά πλευρά, ώστε να μπορεί να ντουμπλάρει τον Παουλίνιο και έψαχνε τον τρόπο να μπει ξανά στο παιχνίδι. Αλλά έφτασε μια αδράνεια στην άμυνα, για να βρει και τρίτο γκολ ο Ολυμπιακός στην πρώτη φορά που πάτησε στην περιοχή της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η συνέχεια του ματς έδειχνε διαδικαστική. Η αδυναμία να σκοράρει και το φτηνό γκολ που δέχθηκε, προκάλεσε απογοήτευση στην ΑΕΚ, που δεν μπορούσε πια να βρει τρόπο για να επιτεθεί. Ο Ολυμπιακός από τη δική του πλευρά έψαχνε το γκολ και προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί το σάστισμα της ΑΕΚ, αλλά δεν βρήκε άλλη φάση όσο και εάν προσπάθησε. Η ΑΕΚ έκλεισε με βαριά ήττα το πρωτάθλημα, αλλά στον τελικό θα είναι αλλιώς.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 4-2-3-1): Σα, Γκασπάρ, Μπα (74’ Παπαδόπουλος), Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (74’ Τοροσίδης), Φορτούνης (89’ Χριστοδουλόπουλος), Ραντζέλοβιτς (62’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (62’ Μπουχαλάκης)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι, Βέρντε (61’ Λιβάγια), Μάνταλος (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (46’ Κρίστισιτς), Αραούχο (61’ Ολιβέιρα)

Ο Παπαπέτρου έβγαλε το ματς δίχως κάρτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X