Πέτσας: «Η πορεία της πανδημίας είναι φυσιολογική»

Πέτσας: «Δεν υπήρξε ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η πορεία της πανδημίας είναι φυσιολογική. «Το «Ρ0» είναι πολύ χαμηλότερο απ’ όταν ήμασταν σε καραντίνα», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι μπορεί να μην χρειαστεί καθολικό lockdown αλλά ένας περιορισμός κινήσεων εντός συγκεκριμένων γεωγραφικών ορίων. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν κι άλλα μέτρα που μπορεί να ληφθούν, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Φτάσαμε ως εδώ γιατί δείξαμε ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα. Οι επαγγελματίες του κλάδου εστίασης είναι σύμμαχοί μας στην εικόνα που δείχνει η χώρα μας στο εξωτερικό», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι «η στρατηγική που θα εφαρμόσουμε για τα τεστ θα είναι τέτοια ώστε να έχουμε πολύ μεγάλη κάλυψη».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει επιπλέον μέτρα και μετά τις 15 Ιουνίου για τον τουρισμό αλλά και για την οικονομία «ώστε να παραμείνει στη θέση του ο κάθε εργαζόμενος και να έχουμε δυναμική επανεκκίνηση».
Πέτσας: Ιστορική η συμφωνία με Ιταλία για ΑΟΖ

Αναφορικά με τη συμφωνία για καθορισμό ΑΟΖ με την Ιταλία, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και θεωρείται πρόκριμα για άλλες συμφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς η Αγιά Σοφιά»

Κληθείς να σχολιάσει τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Αγιά Σοφιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι «ένα τεράστιο ζήτημα που δεν είναι διμερές, είναι παγκόσμιο, γιατί είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» και πως «οποιαδήποτε κίνηση της τουρκικής ηγεσίας θα επιφέρει ένα ψυχικό χάσμα ανάμεσα στην Τουρκία και το χριστιανικό κόσμο».

Τέλος, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας, υπογράμμισε ότι «άλλο ζήτημα είναι να είσαι προκλητικός και άλλο να είσαι ισχυρός, διευκρινίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί δύο φορές με την τουρκική ηγεσία και πως οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να ανοιχτοί σε ειδικά σε περιόδους κρίσεως, αλλά πρέπει να το επιθυμεί και η άλλη πλευρά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X