Δεν είναι περίοδος για να μιλάμε για το νυν δυναμικό

Η ΑΕΚ ήταν πρωταγωνίστρια στην προσπάθεια να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Super League.

Ήταν από τις ομάδες που έδωσαν μάχη, για να μείνει ζωντανή η οικονομία του ποδοσφαίρου, όσο εφικτό είναι αυτό και για όποια τέλος πάντων οικονομία μιλάμε στην Ελλάδα.

Πέρασε σε όλη την ομάδα, αυτή η επιθυμία, αυτή η προσήλωση. Είδαμε μέσα στην καραντίνα, τα μηνύματα των παικτών, των μελών του τεχνικού τιμ.

Τώρα, με την ευχή η πορεία της υγειονομικής κατάστασης να το επιτρέψει ως το τέλος, έχουμε πια μπει στην πορεία για την επανέναρξη.

Επανέναρξη για την ΑΕΚ, σημαίνει δύο πολύ μεγάλοι αγωνιστικοί στόχοι. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είμαστε σε «off season», αυτή τη στιγμή. Δεν έχει τελειώσει η σεζόν και εργαζόμαστε αποκλειστικά για την καινούργια.

Αντίθετα, ετοιμαζόμαστε να μπούμε στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Σε αυτό που σε πολύ δύσκολα ματς, για την ΑΕΚ θα κριθούν η δεύτερη θέση και το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League και η κατάκτηση του κυπέλλου.

Πλεονέκτημα

Η ΑΕΚ έχει ένα πλεονέκτημα. Είναι η ομάδα που πίστεψε στην δυνατότητα της συνέχειας και μπολιάστηκε ολόκληρη πως αυτή είναι εφικτή. Υπάρχουν άλλες ομάδες που η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στα play offs, που ακόμη και σήμερα δεν πιστεύουν πως θα παιχθεί ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο, θα το δείξει ο χρόνος. Αλλά το σίγουρο είναι πως αυτή τους η ψυχολογία, αφορά και το ποδοσφαιρικό δυναμικό τους. Οπότε εφόσον παιχθεί ποδόσφαιρο, πιστεύω αυτό θα φανεί και θα μετρήσει.

Αυτό το πλεονέκτημα η ΑΕΚ μπορεί να το χάσει, αν δεν διαχειριστεί σωστά την ιδιαιτερότητα αυτής της περιόδου. Δηλαδή είμαστε μέσα Μαΐου που υπό κανονικές συνθήκες να κυριαρχεί στα ρεπορτάζ ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου, δεν είναι παράλογο.

Μόνο που αυτά τα …μέσα Μαΐου, είναι σαν μέσα Φλεβάρη ή αρχές Μάρτη. Κι αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι. Η ΑΕΚ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αφεθεί να ζήσει τις μέρες της σε ατμόσφαιρα περιόδου διακοπών, ανάμεσα στο τέλος μιας σεζόν κι αρχής της επόμενης.

Όλοι οι παίκτες πρέπει να νιώθουν απαραίτητοι. Όλοι οι παίκτες πρέπει να νιώθουν ενεργά μέλη της ομάδας. Και το «πρέπει» δεν το λέω, στο στυλ να το κάνουμε για τα μάτια του κόσμου.

Βγαίνει κι από την συνάντηση του Μελισσανίδη με τον Καρέρα χθες βράδυ, πως δεδομένο για το νυν δυναμικό δεν είναι τίποτα. Οπότε θα είναι λάθος και μάλιστα λάθος χωρίς καμιά αφορμή, το να καλλιεργείται αντίθετη εικόνα αυτή την περίοδο.

Να διαχωρίσουμε στον σχεδιασμό, ειδικά τον τομέα της ενίσχυσης, που είναι μια δυναμική διαδικασία και κανονικά σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, δεν πρέπει να σταματάει ποτέ. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εκεί.

Αλλά ό,τι αφορά το νυν δυναμικό, αυτή την περίοδο δεν είναι σωστό να βρίσκεται στο προσκήνιο. Φυσικά δεν το λέω για μας τους ρεπόρτερ, που εφόσον έχουμε οποιαδήποτε πληροφορία που την πιστεύουμε, υποχρέωση μας είναι η αξιολόγηση και η δημοσίευση της. Δεν είμαστε εμείς η ΑΕΚ.

Μιλάω για την υποχρέωση της ομάδας, να μη τροφοδοτεί αυτή την περίοδο με ενδείξεις για το μέλλον οποιουδήποτε. Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος τώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X