Πανελλήνιες 2020: Στις 12 Ιουνίου η λήξη της χρονιάς για τη Γ’ Λυκείου

Πανελλήνιες 2020: Στις 12 Ιουνίου η λήξη της χρονιάς για τη Γ’ Λυκείου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την απόφαση για άνοιγμα των σχολείων υπεραμύνθηκε, σήμερα, η Νίκη Κεραμέως επαναλαμβάνοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην Γ’ Λυκείου λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σε σημερινές της ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων ήταν απόφαση της κυβέρνησης, με την ομόφωνη στήριξη της Επιτροπής των Ειδικών προσθέτοντας, μάλιστα, ότι υπήρχαν προτάσεις και για άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων, αλλά επιλέχθηκε το πιο συντηρητικό σχέδιο.

«Σε μία χώρα 10 εκατομμυρίων χθες είχαμε μόλις 10 νέα κρούσματα. Η χώρα πάει πολύ καλά και θα πρέπει με την καθοδήγηση των επιστημόνων και τη λήψη αυστηρών μέτρων να προχωρήσουμε μπροστά», σημείωσε, η κ. Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε τα αναλυτικά επιστημονικά δεδομένα που δικαιολογούν αυτή την σημαντική απόφαση», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως και τόνισε ότι η απόφαση για την προαιρετική χρήση της μάσκας από μαθητές στην τάξη ελήφθη καθώς η λανθασμένη χρήση της είναι πιθανόν να εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους.

«Ο καθένας, κάθε κόμμα,μπορεί να λέει ό,τι θέλει εδώ ακούμε τους ειδικούς… Είτε τους εμπιστευόμαστε από την αρχή της κρίσης, ή δεν τους εμπιστευόμαστε. Οι ειδικοί έχουν ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των εκπαιδευτικών δομών υπό προϋποθέσεις», σημείωσε η κ. Κεραμέως στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι η απόφαση για επαναλειτουργία των δημοτικών και νηπιαγωγείων θα ληφθεί στο τέλος Μαΐου και θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας που είναι απαραίτητα στα σχολεία αναφέροντας ότι είναι καθ οδόν αντισηπτικά σε όλα τα σχολειά με προτεραιότητα την τρίτη λυκείου, θα γίνεται εξαερισμός καθώς και καθαρισμός δύο φόρες την ήμερα. Παράλληλα, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι έχουν ληφθεί ειδικές μέριμνες για εκπαιδευτικούς και μαθητές με συγκεκριμένες παθήσεις.

Πανελλαδικές: Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα

Τέλος, μιλώντας στο Θέμα 104,6, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξει αναλυτικό πρόγραμμα και τοποθέτησε τη λήξη της χρονιάς για την Γ’ Λυκείου στις 12 Ιουνίου. Τέλος, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις, αφού δίνεται έμφαση στην κάλυψη της ύλης, ενώ προσδιόρισε τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων στον ένα μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X