ΕΠΟ: «Ποιο το νόημα της αδειοδότησης αν καταργήσουμε την αφαίρεση των βαθμών;»

Μαρτυράνε χωρίς ξύλο οι Γκρανκάσες...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το σκεπτικό της ΕΠΟ που δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Λίγκας και κατάργηση του -6 και τάχθηκε υπέρ του -3.

Η ΕΠΟ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Λίγκα, με την απόφαση της να ορίσει ως ποινή για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ, για το εγχώριο πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21, την αφαίρεση των τριών βαθμών και όχι την πλήρη κατάργηση του -6, όπως ζήτησε o Συνεταιρισμός.

Παράλληλα, έδωσε νέα παράταση στις ομάδες μέχρι τις 31/5 να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που ενδεχομένως έχουν στους φακέλους τους. Η προηγούμενη λήγει στις 30/4 ενώ η αρχική ημερομηνία ήταν 31/3.

Το σκεπτικό με το οποίο δεν έδινε δεκτό το αίτημα της Λίγκας έχει δύο παραμέτρους. Αφενός ειπώθηκε ότι δεν μπορούσαν να περάσουν και οι δύο προτάσεις (νέα παράταση μέχρι τις 31/5 και κατάργηση του -6), αφετέρου ότι με την πλήρη κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών θα ήταν σαν η Ομοσπονδία να επικροτούσε την ατιμωρησία. «Αν βγάλουμε τελείως την αφαίρεση βαθμών ποιο το νόημα της αδειοδότησης;» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του αρμόδιου τμήματος της ΕΠΟ που είχε χαρακτηρίσει με επιστολή του, στις αρχές του μήνα «αδιανόητη την αφαίρεση έξι βαθμών σε περίπτωση μη λήψης της άδειας υπό τις παρούσες συνθήκες», υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι… «η ΟΥΕΦΑ μας αφήνει να κάνουμε αλλαγές στον κανονισμό κατ’ εξαίρεση για τη φετινή περίοδο, αλλά δεν μας είπε ούτε να ελαφρύνουμε, ούτε να μεγαλώσουμε τις ποινές. Δεν είμαι σύμφωνος να κάνουμε δεκτά και τα δύο» και τάχθηκε υπέρ της παράτασης. «Δεν είπα να απαληφθεί η αφαίρεση των έξι βαθμών αλλά ότι είναι υψηλή ποινή με τα τωρινά δεδομένα» πρόσθεσε και ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ του -3.

Υπέρ της πλήρης κατάργησης του -6 ήταν και ο Μάκης Γκαγκάτσης αν και στη Λίγκα λίγη ώρα νωρίτερα, είχε ταχθεί υπέρ του -3. Όπως είπε όμως, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ συντάχθηκε με τη γραμμή του Συνεταιρισμού, από σεβασμό στις αποφάσεις του.

Με την ενέργεια του αυτή λειτούργησε σας εκπρόσωπος της Λίγκας και όχι της ομάδας του, όπως έχουν κάνει κατά καιρούς άλλοι εκπρόσωποι.

– Για το αίτημα της Λίγκας να πάνε στις ΠΑΕ τα 4.3 εκατ. ευρώ που μοιράζει η ΟΥΕΦΑ στις Ομοσπονδίες – μέλη της, για ενίσχυση λόγω κορωνοϊου, δεν έγινε κουβέντα. Και να γίνονταν όμως, πάρα πολύ δύσκολα η ΕΠΟ θα το αποδέχονταν.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

– Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10πμ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.

– Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. για να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο., με θέμα την τροποίηση άρθρων του καταστατικού, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού.

– Παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1.

– Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.

– Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Super League 2 και την Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.

– Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.

– Αναστέλλεται επίσης το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάζονται στην Super League 2.

– Ανανεώνεται έως τις 31.12.2020 η συνεργασία με το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Κ21, Γιάννη Γκούμα, Μιχάλη Ιορδανίδη και Νεκτάριο Πανταζή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X