«Να βγει άμεσα η απόφαση για Ολυμπιακό, φοβούνται...»

Μαρινάκης σε παίκτες: «Θέλω τον λόγο σας ότι θα κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γρήγορα θα πρέπει να εξεταστεί η εισήγηση της Παναγιώτας Σπανού και να παρθεί μια απόφαση σύμφωνα με όσα είπε ο νομικός, Ανδρέας Μαλάτος, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά σχολίασε: «Είναι κάτι δυσάρεστο. Βλέπετε ότι δεν ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο αλλά ενδιαφερόμαστε για διατάξεις, δικαστήρια και επιτροπές. Έχει ξεφύγει το πράγμα από αυτό που αγαπάμε. Αυτό είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη».

Για την καθυστέρηση της δικαστικής διαδικασίας: «Οι παράγοντες που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί. Η βραδύτητα στη δικαιοσύνη είναι ένας αλλά υπάρχουν και άλλοι. Δυστυχώς, αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο δεν το αγαπούν αλλά προσπαθούν να προωθήσουν τα συμφέροντα τους μέσω αυτού. Όσοι διοικούν το ποδόσφαιρο, το κάνουν αποκλειστικά και μόνο για δικό τους όφελος».

Για τις επενδύσεις που γίνονται στο ποδόσφαιρο: «Γίνονται για όφελος τους. Ακόμη και το πρωτάθλημα να πάρεις ή το Champions League, το κάνεις για δικό σου όφελος και όχι γιατί αγαπάς την ομάδα. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το πώς το κάνει ο καθένας και ποια όρια είναι διατεθειμένος να υπερβεί είναι δικό του θέμα. Στην Ελλάδα έχουμε υπερβεί κάθε όριο».

Για την εισήγηση της Παναγιώτας Σπανού: «Όπως προκύπτει είναι σε εξέλιξη μια υπόθεση που είναι στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία οφείλει άμεσα να επιληφθεί. Έπρεπε ήδη να είχαν συζητηθεί μήνες πριν. Έχει αργήσει πολύ. Πρέπει πλέον να βγάλει μια απόφαση όσο γρήγορα γίνεται».

Για τα πολιτικά δικαστήρια: «Είναι διαφορετικά τα κριτήρια και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Άλλα είναι τα κριτήρια που θα κρίνει ο ποινικός δικαστής και άλλα εκείνα που θα κρίνει ο αθλητικός δικαστής. Μπορεί να βγουν δύο διαφορετικές αποφάσεις. Μπορεί να αθωωθεί στο ένα και να τιμωρηθεί στο άλλο. Το σύστημα αποδείξεων είναι διαφορετικό στο ποινικό και πειθαρχικό σύστημα. Στην ποινική διαδικασία ο κατηγορούμενος μπορεί να αθωωθεί εάν υπάρχουν αμφιβολίες. Αυτό αντιστρέφεται στην πειθαρχική διαδικασία. Εκεί αρκείται σε μεγάλο βαθμό πιθανολόγησης».

Για το ότι δεν συμπεριλαμβάνεται το παιχνίδι Ολυμπιακός – Βέροια: «Είναι καθαρά αρμοδιότητα της Επιτροπής Δεοντολογίας. Εάν έχουν έρθει νέα στοιχεία για την υπόθεση, δεν μπορεί να επιληφθεί. Το ζήτημα που πρέπει να δούμε είναι ότι δεν μπορούν να παραμένουν ατιμώρητα τα αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί. Μια λύση είναι για τέτοιες περιπτώσεις να επιληφθεί η πειθαρχική επιτροπή. Το λέω αυτό με κάθε επιφύλαξη».

Για το εάν είναι ευκαιρία να μπει μια τάξη στην δικαιοσύνη με αφορμή την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CΑS: «Θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνο. Εκείνοι που διοικούν το ποδόσφαιρο θέλουν να υπάρχει ένα νεφέλωμα».

Τέλος, σημείωσε για την καθυστέρηση της δικαστικής διαδικασίας και την επιρροή της περιρρέουσας ατμόσφαιρας: «Είδαμε και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ η Κυβέρνηση έτρεξε να αλλάξει το νόμο για να μην υποβιβασθεί στην περίπτωση που ήταν ένοχος. Θα πρέπει να βλέπουμε την επικρατούσα ατμόσφαιρα. Το ότι ένας δικαστής το πηγαίνει πίσω, δεν οφείλετε στο δικαστή αποκλειστικά και μόνο αλλά και στην πίεση που δέχεται από αριστερά και δεξιά. Μην κάνεις κακό στον ΠΑΟΚ, μην κάνεις κακό στον Ολυμπιακό. Για παράδειγμα, μελετάω το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Είναι εξωφρενικό. Οι άνθρωποι προσπαθούν να μην έρθουν οι ίδιοι να αποφασίσουν. Φοβούνται ότι όπως και να αποφασίσουν θα είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Επανέρχομαι λοιπόν στο ότι δεν αγαπάνε οι άνθρωποι που διοικούν το ποδόσφαιρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X