Τούρκογλου: «Δράση στο τουρκικό πρωτάθλημα μέχρι και τον Αύγουστο εφόσον χρειαστεί»

Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση στη γειτονική χώρα, με αφορμή τις… πορτοκαλί εξελίξεις, μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Τούρκογλου δεν έδειξε να σκέφτεται την προοπτική της οριστικής διακοπής και έκανε λόγο για ένα σενάριο που θα έχει μπασκετική δράση στο εγχώριο πρωτάθλημα μέχρι και τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η θέλησή μας είναι να επιστρέψουμε στο παρκέ και να τελειώσουμε όλα τα πρωταθλήματα. Όμως, η ανθρώπινη υγεία έρχεται πρώτη. Από τότε που αναλάβαμε την ομοσπονδία προσπαθούμε να διοικούμε με διαφάνεια. Λέμε πως η θέλησή μας είναι να προσπαθήσουμε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, όταν τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται φυσιολογικά. Η διαδικασία είναι διαφορετική από αυτή που πρέπει να ακολουθηθεί στο ποδόσφαιρο. Πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές έμειναν στην Τουρκία. Όμως, οι ξένεοι μπασκετμπολίστες, ειδικά οι Αμερικανοί, επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Θα έχουμε μια σίγουρη κατάσταση τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Ίσως λίγο πιο νωρίς, ίσως λίγο πιο πριν. Όταν όλα επανέλθουν στο φυσιολογικό, θέλω να παίξουμε τα πρωταθλήματα τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο. Μετά θα οργανώσουμε την νέα σεζόν» και συνέχισε λέγοντας:

«Προς το παρόν, οι περισσότεροι ξένοι παίκτες έχουν επιστρέψει στις χώρες τους. Όταν αρχίσει αυτό το ταξίδι, θα τους φέρουμε πίσω στην Τουρκία. Θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα; Όλα αυτά θα γίνουν πιο ξεκάθαρα όταν έχουμε σίγουρο πλάνο. Ύστερα θα σχεδιάσουμε για τη σεζόν 2020-2021. Φυσικά, πάντα σκεφτόμαστε και το χειρότερο σενάριο και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό, αλλά δεν θέλουμε να μιλάμε για το συγκεκριμένο τώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X