Το δρομολόγιο Νέα Φιλαδέλφεια – Ριζούπολη

Χρήστος Αρδίζογλου. Πόσο εύκολα μπορεί να περιγράψει κάποιος μέσα σε λίγες λέξεις μια σπάνια ποδοσφαιρική ευφυΐα; Έναν παίκτη από άλλες εποχές.

Δίχως καλούπι στο παιχνίδι του, με ένα μοναδικό αέρινο στυλ, με τη δική του ποδοσφαιρική «τρέλα». Ενας απρόβλεπτος παίκτης, που μπορούσε να κάνει το ξεχωριστό, το εντυπωσιακό, το ανεπανάληπτο, έστω και αν κάποιες φορές αυτό στοίχιζε στην ΑΕΚ. Οσο και εάν πέρασαν τα χρόνια, ο Χρηστάρας δεν βγήκε ποτέ από τις Ενωσίτικες καρδιές.

Οι παραστάσεις του που είναι σωσμένες από το φτωχό τηλεοπτικό αρχείο, έδειχναν μέρος των ικανοτήτων. Θεωρείται μια από τις σπάνιες ποδοσφαιρικές ιδιοφυΐες του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς διέθετε φοβερά χαρίσματα τεχνικής κατάρτισης, ταχύτητας και φυσικής κατάστασης. Οσοι τον παρακολούθησαν έχουν να θυμούνται στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας, στις οποίες μπορούσε να ντριπλάρει πέντε και έξι αντιπάλους! Κάπως έτσι, ο Χρήστος Αρδίζογλου έγινε η δική σας επιλογή για τη θέση του δεξιού χαφ εξτρέμ, συγκεντρώνοντας το 39% των ψήφων.

Ο «κουμπάρος»

Η πρωτιά του Αρδίζογλου, μόνο εύκολη δεν ήταν. Βλέπετε, ο άλλος παίκτης που κέντρισε τις επιλογές σας, ήταν ο Γιώργος Σαββίδης. Ο «κουμπάρος», που έκανε τους ΑΕΚτζήδες να διατηρήσουν τους δεσμούς που είχαν ανοίξει με το κυπριακό ποδόσφαιρο από τα χρόνια του μεγάλου Τάσου.

Ο Σαββίδης, ηγετική μορφή και αρχηγός της ΑΕΚ από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, έλαβε το 25% των ψήφων σας. Ισως εάν είχε συνεχίσει στην ΑΕΚ και μετά το 1992, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο, θα ήταν μέλος της Ενωσης στα χρυσά χρόνια και θα είχε ακόμα περισσότερες ψήφους.

Μαλαδένης, Λάκης και ο μύθος Σταματιάδης

Στην 3η θέση των επιλογών σας, ο Χρήστος Μαλαδένης. Πολυσύνθετος άσος, που μπορούσε να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ισως, ότι πιο κοντινό στον Αρδίζογλου στη νεότερη εποχή, τόσο από πλευράς ικανοτήτων, όσο και από απρόβλεπτο χαρακτήρα.

Ο Μαλαδένης έφτασε στο 13% και τον ακολούθησε ο Βασίλης Λάκης, πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα και κυπελλούχος με την ΑΕΚ, που έφτασε στο 9%. Εντυπωσιακό, πως αμέσως επόμενη επιλογή, υπήρξε ο ζωντανός μύθος της ΑΕΚ, ο μοναδικός Ανδρέας Σταματιάδης, μολονότι ελάχιστοι έχουν αγωνιστικές παραστάσεις από την καριέρα του.

Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης, πως άπαντες έλαβαν ψήφους, δείχνοντας πως παρά τις αντιρρήσεις, υπάρχει σεβασμός σε όσους τίμησαν τη φανέλα της ΑΕΚ. Δείτε πως ψηφίσατε στη θέση του δεξιού χαφ εξτρέμ.

 

[poll id=”360″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X