Η νύχτα είναι…γκαστρωμένη!

Η νύχτα είναι…γκαστρωμένη!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οριακές καταστάσεις. Μήπως είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά, που η ΑΕΚ βρίσκεται στον ίδιο παρονομαστή; Δυστυχώς για όλους, πολλές φορές βρισκόμαστε στην ίδια αφετηρία. Ετσι και τώρα, ώρες πριν από ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στην ΑΕΚ, οποιαδήποτε απώλεια στην Κρήτη, φαίνεται πως θα προκαλέσει εξελίξεις. Δύσκολα πράγματα. Όπως είναι σχεδόν πάντα για την ΑΕΚ το θέμα του προπονητή.

Δεν είναι παράλογο. Η ΑΕΚ είναι ιδιαίτερος οργανισμός, όπου ο προπονητής έχει παραδοσιακά πολύ μεγαλύτερη σημασία από όσα συμβαίνουν σε άλλους συλλόγους. Δεν είναι ψέμα, πως στη νέα εποχή, ο Μελισσανίδης ψάχνει απεγνωσμένα να βρει το νέο Μπάγεβιτς. Δύσκολες διαδικασίες. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπομονή και το πλάνο είναι εξαιρετικά θολό. Η ΑΕΚ σε πολλές από τις κινήσεις της, φαίνεται να συγχέει την πραγματικότητα με την επιθυμία.

Δεν αδικήθηκε κανείς παίκτης

Δείτε πως αντιμετωπίζει κάποιους εκ των παικτών. Μακάρι να είμαι εγώ λάθος, αλλά δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να συμβεί για να πειστούμε, πως ορισμένοι παίκτες απλά δεν «κόλλησαν» με την ομάδα ή ακόμα πιο απλά, δεν είναι οι μεταγραφές που θέλει η ΑΕΚ. Λίγοι από το δυναμικό της ΑΕΚ εκτιμώ πως έχουν την προσωπικότητα, κάποιοι περισσότεροι τις ικανότητες, για να σταθούν στις απαιτήσεις που προστάζει ο σύλλογος και τους στόχους που θέτει.

Πριν επιστρέψω στο θέμα του προπονητή, μια κουβέντα ακόμα για τους παίκτες. Είναι αναγκαίο στην Κρήτη να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Όποιος βρίσκεται στα αποδυτήρια και θεωρεί πως αδικήθηκε ή…κακοποιήθηκε από τον Κωστένογλου, τότε μάλλον δεν παίρνει μυρωδιά. Ενδεχομένως κάποιοι να μη συνειδητοποίησαν που ήρθαν. Να πίστευαν, πως θα ήταν βασιλιάδες και δεν θα τους ενοχλούσε κανείς. Αλλά εδώ σε αυτήν τη γωνιά του ποδοσφαιρικού πλανήτη, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ας μπουν να παίξουν και τα υπόλοιπα μετά το ματς.

Για τον πάγκο, ο Ιβιτς εμφανίζεται έτοιμος σε κάθε ενδεχόμενο. Βέβαια, το ευκταίο για την ΑΕΚ θα ήταν να μη χρειαστεί να υπάρξει άμεσα αλλαγή στον πάγκο. Κυρίως, επειδή οι προπονητές που είναι τώρα διαθέσιμοι, δεν εμφανίζονται να είναι μεταξύ εκείνων που εμπνέουν για το μέλλον. Ο καθείς μέσα στο γήπεδο δείχνει βέβαια όσα μπορεί και όσα δεν μπορεί, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ κρίνω ως σημαντικό να έρθει προπονητής με θετική αύρα που θα του δώσει χρόνο.

Να κερδίσει και άλλο χρόνο

Όσο πιο άνετα και απαλλαγμένα από πίεση γίνει η επιλογή, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Φοβάμαι τις κινήσεις στην…τούρλα του Σαββάτου. Κάποιοι υποστηρίζουν, πως πρέπει να έρθει ένας προπονητής για να συμμαζέψει την κατάσταση και να συμβάλει στην αγωνιστική ανάκαμψη. Λάθος κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη προσέγγιση. Ενας προπονητής που θα έρθει τώρα, έχει να προσφέρει λίγα σε επίπεδο διαχείρισης.

Ο Κωστένογλου έχει την ικανότητα της γνώσης του ελληνικού πρωταθλήματος. Ξέρει ποιες είναι οι απαιτήσεις. Αντιλαμβάνεται, πόσα σημαίνουν για την ΑΕΚ τα επερχόμενα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, η διεκδίκησης της θέσης για το Champions League, η κατάκτηση του κυπέλλου. Μπροστά μας είναι αυτά, γι’ αυτό είμαι πολύ επιφυλακτικός σε μια αλλαγή προπονητή που απλά θα «προκύψει» από τις εξελίξεις.

Γιατί υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση της κατάστασης. Γιατί φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση; Πόσο στήριξε πραγματικά η ΑΕΚ την επιλογή του Κωστένογλου; Πως συνέβαλε για την επιβολή του μέσα στα αποδυτήρια, αλλά και την αφαίρεση της ταμπέλας του «υπηρεσιακού» προς τον κόσμο; Δεν έκανε τίποτα. Αναλογιστείτε, με ποιον τρόπο ο Νικολαϊδης επέβαλε τον Κωστένογλου – εντελώς άπειρο και απλά συνεργάτη του Φερέρ ως τότε – σε πιο δύσκολα αποδυτήρια, με Ριβάλντο, Μπλάνκο, Εντίνιο, Καλόν και άλλους.

Γυρίζει το χαρτί

Όπως και να έχει, με όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν, η ουσία δεν αλλάζει. Ο Κωστένογλου βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Μπορεί να γυρίσει το χαρτί; Κατά τη γνώμη μου, ναι. Λίγη τύχη χρειάζεται, αλλά και συναίσθηση από τους παίκτες για όσα διακυβεύονται. Θεωρώ θεμιτό για την ΑΕΚ, θα έλεγα ως την καλύτερη προοπτική, να υπάρχει παράταση στη σημερινή κατάσταση, ωσότου βρεθεί ο προπονητής που θα «γεμίζει» τον Ιβιτς και θα «ψήσει» τη διοίκηση.

Λέμε πολλές φορές, πως δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Ετσι είναι. Αλλά αυτήν τη φορά, πρέπει ο προπονητής να έχει ξεκάθαρο πεδίο. Θα πρέπει να ξέρει ποιο σχέδιο έρχεται να υπηρετήσει, ποιες είναι οι συνθήκες για να το επιβάλει. Οι προπονητές που μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, απέχουν παρασάγγες μαζί τους σε ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Άλλος είναι φουλ επιθετικογενής, άλλος δεν έχει εμπειρία πρωταθλητισμού, άλλος ποντάρει στο βαθμολογικό κίνητρο. Η ΑΕΚ επιλέγει και αυτό το κάνει σαφές.

Στα δικά μου μάτια, επιτυχημένος είναι εκείνος που φέρνει τίτλους. Οσες διαφωνίες και αν είχα με τον Χιμένεθ, δεν μπορώ να αρνηθώ την προσφορά του. Επίσης, ξέρω πως ειδικά στην Ελλάδα, τους τίτλους τους φέρνει η άμυνα. Ποδόσφαιρο, μπαλάρα και θέαμα, έπειτα από χρόνια και αφού πρώτα δημιουργηθεί ανταγωνιστικός κορμός. Αλλά τη στρατηγική της ΑΕΚ, δεν τη χαράσσω εγώ. Το μόνο που μπορώ να περιμένω είναι όσα θα βγάλει η νύχτα που φαίνεται…γκαστρωμένη.

Ο…συμπαθής Προμηθέας

Να μη λησμονήσω, το ματς του μπάσκετ που προηγείται. Καλός και άγιος ο Προμηθέας, η καλτ προσωπικότητα του Γιατρά, το πολυδιαφημισμένο πρότζεκτ του Λιόλιου, αλλά να κρατήσουμε τα μεγέθη. Δεν μπορεί ποτέ να φτάσει ο Προμηθέας την ΑΕΚ. Αλλά επειδή ανήκει στους ασεβείς που βγάζουν γλώσσα, θεωρώ σημαντικό από τον Παπαθεοδώρου και τους παίκτες του να την «κόψουν» αγωνιστικά. Είναι μια ομάδα που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει προφίλ, της δεύτερης σημαντικότερης στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή.

Ο Προμηθέας φλερτάρει ακόμα και με την Ευρωλίγκα, προσπαθεί να φτάσει σε μεγέθη πολύ μεγαλύτερα από το δικό του. Μια νίκη επί της ΑΕΚ θα τους δώσει ξανά δικαιώματα να σπεκουλάρουν, όπως έπραξαν πέρυσι μετά τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Σε μια εβδομάδα που δεν υπήρξε και καταπόνηση με ευρωπαϊκό ταξίδι, θεωρώ κομβικό για την ΑΕΚ να νικήσει. Θα έχει κόσμο, έχει θέληση, να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X