Κλειστά κέντρα και μεταφορά ατόμων περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Κλειστά κέντρα και μεταφορά ατόμων περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας και Ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής, παρουσίασαν το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.

Αντισταθμιστικά μέτρα θα δοθούν στις τοπικές κοινωνίες όπου φιλοξενούνται ή θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ θα αυξηθούν τα μέτρα φύλαξης των συνόρων.

Στο πλαίσιο των προβλέψεων του κυβερνητικού σχεδίου, ενισχύονται οι δυνάμεις της Frontex, επιταχύνονται οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου αλλά και επιστροφής των μη δικαιούχων στις χώρες προέλευσης, προκειμένου να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στη χώρα μας.

Παράλληλα, δημιουργείται ενιαίος φορέας επιτήρησης και ένας εθνικός συντονιστής εποπτείας ασυνόδευτων ανηλίκων μέσω της Προεδρίας της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση των νησιών που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος, ανακοινώθηκαν μέτρα τόνωσης των τοπικών κοινωνιών στο φορολογικό, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ωφέλεια, ενώ ως τις αρχές του χρόνου προωθείται η μετακίνηση 20.000 ανθρώπων στην ενδοχώρα.

Σε ό,τι αφορά τις δομές φιλοξενίας, κλείνουν ή μετατρέπονται σε κλειστά κέντρα οι εγκαταστάσεις στη Μόρια, στη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο και παράλληλα ενισχύονται με 500 προσλήψεις οι υπηρεσίες ασύλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X