Ο φίλος που έγινε... εχθρός: Η χειρότερη άμυνα της πενταετίας για την ΑΕΚ!

Ο φίλος που έγινε... εχθρός: Η χειρότερη άμυνα της πενταετίας για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο καλύτερος… φίλος της ΑΕΚ την χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν η άμυνα. Η στιβαρή αμυντική λειτουργία και η μαχητικότητα του συνόλου του Μανόλο Χιμένεθ ήταν κομβικά στοιχεία στην «μαγική» τότε πορεία. Τώρα ο φίλος της Ένωσης έγινε… εχθρός!

Το… κακό ξεκίνησε νωρίς

Ο Δικέφαλος έχει καταγράψει φέτος το χειρότερο παθητικό στις 8 πρώτες αγωνιστικές από τη χρονιά της επιστροφής στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την αρχή της σεζόν ήταν εμφανές πως η ΑΕΚ έχει μεγάλο θέμα στην άμυνα. Συγκεκριμένα από τα προκριματικά του Europa League -πέρα από τη συνολικά κάκιστη εικόνα με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο- η Ένωση έδειχνε πως αμυντικά ήταν ευάλωτη. Ακόμα κι αν το πρόβλημα στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων είναι χρόνιο, ο αριθμός των τελικών που δεχόταν ενέπνεε μεγάλο προβληματισμό.

Στο Καραϊσκάκη όλη η τετράδα της άμυνας πλην του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι βρέθηκε σε κάκιστη μέρα. Το πρόβλημα όμως ξεκίνησε από τον άξονα καθώς αμφότεροι οι αμυντικοί χαφ δεν έδωσαν μεγάλες βοήθειες. Το αποτέλεσμα ήταν η ΑΕΚ να φύγει με την ήττα με 2-0 από την έδρα του Ολυμπιακού και να μετράει πλέον 10 γκολ παθητικό στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές. Ένα παθητικό το οποίο είναι το χειρότερο που είχε στα οκτώ πρώτα ματς της Super League την τελευταία πενταετία.

Ήταν το μεγάλο της όπλο

Την πρώτη σεζόν μετά την επάνοδό της (2015-2016) η ΑΕΚ την αντίστοιχη περίοδο μετρούσε εννιά γκολ παθητικό, έχοντας στην πλάτη της το βαρύ 4-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Την αμέσως επόμενη σεζόν (2016-2017) η κιτρινόμαυρη άμυνα στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές δέχθηκε οκτώ γκολ, έχοντας πάλι και μια καθαρή ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ενώ είχε δεχθεί και τρία γκολ στην Τρίπολη στην ήττα με 3-2 από τον Αστέρα.

Την πρωταθληματική σεζόν (2017-2018) είχε ξεκινήσει δεχόμενη έξι τέρματα στα οκτώ πρώτα ματς πρωταθλήματος. Μάλιστα τότε δέχθηκε μόλις 12 τέρματα σε ολόκληρη τη σεζόν, με την άμυνά της να αποτελεί το μεγάλο της όπλο. Ακόμα και πέρυσι, όμως, η Ένωση την ίδια περίοδο είχε καταγράψει την καλύτερή της επίδοση ανασταλτικά από τη χρονιά της επιστροφής καθώς στα οκτώ πρώτα παιχνίδια μετρούσε παθητικό μόλις τριών τερμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X