Αυτά πήγαν στραβά και έτσι το... έσωσε!

«Η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή στο ντέρμπι γιατί ο Κωστένογλου την στήριξε όταν έπρεπε»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το αποτέλεσμα στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ έχει δύο «αναγνώσεις». Εξαρτάται το πως θέλει να το διαβάσει κανείς. Αν δηλαδή θέλει να δει το ποτήρι μισογεμάτο, ή μισοάδειο!

Το «Enwsi.gr» θα επιχειρήσει να αναλύσει τι ακριβώς έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» λάθος και τι διόρθωσαν στην πορεία του ματς και θα αποκαλύψει τι τους είχε ζητήσει να μην κάνουν, αλλά έκαναν λανθασμένα.

Ωστόσο είναι γεγονός πως οι παίκτες του «Δικεφάλου» προσπάθησαν αρκετά, δεν παράτησαν το παιχνίδι και πάλεψαν για να φτάσουν δύο φορές στην ισοφάριση!

Η αρχική εντολή που πέρασε στο ντούκου

Κάποιες από τις τελευταίες οδηγίες που έδωσε ο Νίκος Κωστένογλου στα αποδυτήρια της ΑΕΚ πριν τη σέντρα, ήταν η ακόλουθη: «Μπαίνουμε δυνατά στο ματς. Δεν πρέπει να αιφνιδιαστούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό». Ωστόσο όπως φάνηκε από το πρώτο σφύριγμα μέχρι τη στιγμή που έχασε το πέναλτι ο Μπίσεσβαρ, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν… αλλού για άλλου!

Η ρητή απαγόρευση που δεν εισακούστηκε

Μία απαράβατη εντολή που είχε δώσει ο Έλληνας τεχνικός του «Δικεφάλου» ήταν να μην επιχειρούν ψηλές σέντρες οι παίκτες του. Είχε εξηγήσει τόσο στον Παουλίνιο, όσο και στον Λόπες, ότι δεν έχει νόημα να κάνουν γεμίσματα στην περιοχή, διότι Βαρέλα και Κρέσπο θα τα «καθάριζαν» εύκολα, όπως και έγινε στις περισσότερες περιπτώσεις! Ειδικά τα γεμίσματα του Παουλίνιο ήταν απογοητευτικά.

Η δυσλειτουργία του 3-5-2

Παρότι είχε φανεί και στο Αγρίνιο και όλοι έλεγαν πως ο Λιβάια λειτουργεί καλύτερα όταν έχει κάποιον άλλο στην κορυφή να τρώει ξύλο, ο Κωστένογλου προτίμησε τον Αλμπάνη στην αρχική ενδεκάδα. Αυτό μπλόκαρε τον Κροάτη και ο Έλληνας ακραίος δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα. Όταν άλλαξε η διάταξη, ο Κροάτης που έπαιζε αναγκαστικά στην κορυφή εξακολουθούσε να είναι εγκλωβισμένος, αλλά τουλάχιστον η ΑΕΚ απέκτησε πλάτος στο γήπεδο και σταμάτησε να δέχεται φάσεις στην πλάτη της. Το θετικό είναι ότι ο Κωστένογλου προχώρησε στη διορθωτική κίνηση όταν δεν ήταν… αργά!

Οι εντολές στο ημίχρονο

Η ΑΕΚ κατάφερε διότι πρόκειται περί κατορθώματος να πάει στα αποδυτήρια όντας μόλις ένα γκολ πίσω στο σκορ. Εκεί ο Κωστένογλου μίλησε σε ήρεμους τόνους στους «κιτρινόμαυρους». «Πρέπει να ηρεμήσουμε και να έχουμε καθαρό μυαλό. Μπορούμε να το γυρίσουμε το ματς. Χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια», ήταν τα λόγια του. Οι παίκτες του είναι αλήθεια πως στο β’ σαρανταπεντάλεπτο εμφανίστηκαν αισθητά βελτιωμένοι.

Η μερική ικανοποίηση

Αν μπορεί να πει κανείς ότι υπήρξαν πράγματα για τα οποία οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να είναι ικανοποιημένοι, αυτό είναι κυρίως η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα στο β’ ημίχρονο. Είναι δεδομένο πως επί Καρντόσο η ΑΕΚ δε θα είχε «επιστρέψει» ποτέ στο ματς, όμως τώρα, το πείσμα, το πάθος και η εξέδρα βοήθησαν σημαντικά για να αποτραπεί η ήττα. Ίσως ήταν ένα από τα λίγα ματς που η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα, έχοντας μάλιστα τόσα πρωτοκλασάτα στελέχη της σε κακή βραδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X