Γκίκας: «Έναν τίτλο με την ΑΕΚ, θέλουμε τη στήριξη του κόσμου»

Επίσημο: Παίκτης της ΑΕΚ μέχρι το 2022 ο Γκίκας!
Photo Credits: INTIME

Ξεκάθαροι φαίνεται πως είναι οι στόχοι του Νίκου Γκίκα ενόψει της νέας σεζόν.

Ο 28χρονος γκαρντ ήταν η πρώτη -χρονικά- μεταγραφή της ΑΕΚ που ανακοινώθηκε από τη «Βασίλισσα», με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στο τιμόνι τη ομάδας.

Ο έμπειρος αθλητής παραχώρησε μία συνέντευξη στο sdna.gr, εκεί όπου μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του με τη «Βασίλισσα», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο στόχος του είναι η κατάκτηση ενός τίτλου.

Έπειτα, ο διεθνής άσος αναφέρθηκε στον Ηλία Παπαθεοδώρου τον οποίο συναντά ξανά μετά από το κοινό πέρασμά τους στην Κηφισιά, ενώ υπογράμμισε πως θα ήθελε ο «κιτρινόμαυρος» λαός να γεμίζει συνεχώς το γήπεδο και να δείχνει στήριξη στην ομάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Νίκος Γκίκας, έχουν ως εξής:

Νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου η ΑΕΚ, άρα και νέα πρόκληση;

«Θεωρώ πως είναι νέα πρόκληση η ΑΕΚ Η ομάδα προέρχεται και από την περσινή σεζόν, η οποία στα μάτια του κόσμου δεν ήταν καλή. Οπότε αυτό βάζει έξτρα πίεση στην ομάδα. Νομίζω ότι φτιάχνεται κάτι καινούργιο. Με προσέγγισε ένας κόουτς που εκτιμάω πολύ, όπως και οι άνθρωποι της ΑΕΚ, των οποίων η προσέγγιση ήταν πολύ καλή και ήταν πολύ εύκολο να υπογράψω και να αποδεχτώ την όποια ευθύνη ή ρόλο θα έχω τη νέα σεζόν».

Επειδή αναφέρθηκες στον τρόπο προσέγγισης, όλα έγιναν εύκολα με την περίπτωσή σου;

«Ναι όλα έγιναν εύκολα και γρήγορα. Όταν πειστώ από κάτι δεν χρειάζομαι πολλά λόγια για να υπογράψω. Δεν είπαμε πολλά πράγματα. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ μου εξήγησαν, από την πλευρά τους, το πλάνο τους, αλλά και τι έχουν στο μυαλό τους. Τα άκουσα, συμφώνησα και υπέγραψα στην ομάδα».

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε και τι σε εξιτάρει στην ΑΕΚ;

«Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, η οποία θέλει να κάνει κάτι σπουδαίο και θέλει να είμαι μέρος σε αυτό. Ήταν καιρός να κάνω και εγώ κάτι καινούργιο στην καριέρα μου, μετά την τριετία στον Προμηθέα».

Μαζί με εσένα η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση των Βασίλη Τολιόπουλου και Δημήτρη Κακλαμανάκη και μαζί με τους υπάρχοντες «χτίζει» έναν δυνατό ελληνικό κορμό. Θεωρείς πως αυτή θα είναι η βάση της ομάδας για τη νέα σεζόν;

«Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που πάντα έχει απαιτήσεις, καλώς ή κακώς. Ο ελληνικός κορμός πρέπει να ανταποκριθεί για να μπορεί να παίξει, όποιος κι αν είναι αυτός. Από τώρα δεν μπορεί να πει κάποιος ποια θα είναι η βάση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Πρέπει να δημιουργηθεί όλη η ομάδα, να αποκτηθούν όλοι οι παίκτες για να υπάρχει μια εικόνα του τι χρειάζεται ο καθένας για να κερδίζει η ομάδα. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ νωρίς να πούμε αν θα στηριχτεί η ΑΕΚ στον ελληνικό κορμό της».

Ένας από τους λόγους που καθόρισαν την συμφωνία σου με την ΑΕΚ ήταν η συζήτηση που είχες με τον προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου. Είχατε συνεργαστεί και στην Κηφισιά πριν μερικά χρόνια. Ένιωθες πως ήταν μια… ασφαλής επιλογή για σένα, από τη συνεργασία σας παλιότερα;

«Τον κόουτς τον εκτιμάω πάρα πολύ και νομίζω με εκτιμάει και αυτός. Σίγουρα ήταν ένα τεράστιο συν ότι έκλεισε στην ΑΕΚ και ότι με ήθελε στην ομάδα. Έχω ξανασυνεργαστεί μαζί του και είχαμε κάνει μια πολύ καλή σεζόν στην Κηφισιά. Άλλο Κηφισιά, όμως και άλλο ΑΕΚ. Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και νομίζω ότι οι καταστάσεις θα είναι τελείως διαφορετικές».

Η νέα σεζόν θα έχει και μια νέα κατάσταση για την ΑΕΚ, καθώς η ομάδα αναμένεται να μπει στο νέο της γήπεδο στα Λιόσια. Αυτομάτως οι προσδοκίες αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Σου δίνει επιπλέον κίνητρο όλο αυτό;

«Απ’ όσο μίλησα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ μου είπαν για το καινούργιο γήπεδο στα Λιόσια κάποια πράγματα. Είπαν πως φέτος θέλουν να μπουν κάποια στιγμή στο νέο γήπεδο. Μου είπαν ότι φτιάχνεται ένα πραγματικό κόσμημα. Όλοι στην ΑΕΚ το βλέπουν διαφορετικά, όταν έχεις ένα γήπεδο-κόσμημα, είναι ένα τεράστιο συν. Και αυτό λειτούργησε στα υπέρ του να υπογράψω στην ΑΕΚ».

Αντιμετώπισες την ΑΕΚ ως παίκτης του Άρη, στη δεύτερη σεζόν σου στην ομάδα, ως παίκτης της Κηφισιάς και ως παίκτης του Προμηθέα. Βλέποντας την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια περίμενες πως θα έφτανε σε αυτά τα επίπεδα που βρίσκεται τώρα;

«Από τη στιγμή που μπήκε ο κύριος Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ έδειξε πως τα πράγματα αλλάζουν αμέσως. Έδειξε πως μπαίνει για να πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Μέσα σε τρία χρόνια η ομάδα πήρε αυτούς τους τίτλους και να δείξει ότι πατάει γερά στα πόδια της. Όμως δεν πέφτω από τα σύννεφα, γιατί η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και εφόσον βρέθηκε ο συγκεκριμένος κύριος και αποφάσισε να επενδύσει στην ομάδα τα ποσά που επένδυσε ήταν αναμενόμενο, με τις σωστές κινήσεις που έγιναν, να υπάρχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα».

Για τον Νίκο Γκίκα είναι στόχος ένας τίτλος με την ΑΕΚ;

«Για όλους τους παίκτες είναι στόχος ένας τίτλος, γενικότερα. Πόσω μάλλον με την ομάδα που θα αγωνίζομαι τώρα. Προφανώς είναι στόχος όλων μας στην ομάδα και όλοι μας θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Για σένα προσωπικά τι θα είναι επιτυχία τη νέα σεζόν και τι θα σε γέμιζε περισσότερο με το πέρας της σεζόν;

«Ένα Final Four του Champions Leauge. Είναι νωρίς αλλά σίγουρα η παρουσία στο Final Four είναι στόχος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ξέρουμε ακόμα ποιες θα είναι οι ομάδες, οπότε για την ώρα δεν θα μπω σε αυτή την κουβέντα».

Ως παίκτης του Προμηθέα είχες χτίσει μια καλή παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ, βάζοντας πολλά μεγάλα σουτ. Επειδή είχες πει στις δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου σου, πως «ήταν της μοίρας γραφτό», σε έκανε να νιώθεις πιο άνετα κάθε φορά που έπαιζες αντίπαλος της ΑΕΚ;

«Είπα πως ήταν της μοίρας γραφτό γιατί ήταν να έρθω πριν 6 χρόνια στην ΑΕΚ. Και δεν ήρθα τότε, όταν μου έκανε πρόταση στην Α2 και ήρθα στην Α1. Δεν είχα πάρει μεταγραφή τότε γιατί είχα πάει στον Άρη. Είχα παίξει ήδη Α2 με τον Φιλαθλητικό, μου έκανε πρόταση ο Άρης που ήταν στην Α1 και πήγα εκεί. Γι αυτό είπα πως ήταν της μοίρας γραφτό να παίξω στην ΑΕΚ. Δεν πιστεύω πάντως στη μοίρα. Τα παιχνίδια του Προμηθέα με την ΑΕΚ ήταν πάντα ντέρμπι γιατί -στο μυαλό το δικό μου- ήμασταν ίσες ομάδες στο αγωνιστικό κομμάτι. Οπότε, όταν παίζεις με μια μεγάλη ομάδα και είναι ντέρμπι τα ματς, θες περισσότερο να κερδίσεις και νομίζω ότι πήγε καλά το κομμάτι αυτό γιατί στα παιχνίδια εκείνα κέρδιζε ο Προμηθέας».

Στην ΑΕΚ υπέγραψες συμβόλαιο μέχρι το 2022. Αυτό σου δίνει ασφάλεια να δείξεις ακόμα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με την τριετία στον Προμηθέα;

«Ασφάλεια δεν μου δείχνει, μου δείχνει κίνητρο. Αν νιώσεις ασφαλής, τελείωσες, την επόμενη μέρα θα έχεις φάει το κεφάλι σου. Το μόνο που μου δίνει είναι κίνητρο. Υπάρχει ένα περιβάλλον που με εμπιστεύεται και εγώ με τη σειρά μου θα πρέπει να δουλέψω παραπάνω για να πετύχω κάτι παραπάνω από όσα έχω μέχρι ώρας».

Προέρχεσαι από μια άλλη τριετία, στον Προμηθέα. Τι απολογισμό θα έκανες για τα χρόνια στην ομάδα;

«Με τον Προμηθέα περάσαμε φανταστικές στιγμές. Η ομάδα τρύπησε το ταβάνι της πολλαπλές φορές. Αμέτρητα συναισθήματα χαράς, λύπης, αλλά κυρίως χαράς. Δέθηκα με πάρα πολλά άτομα και θα έχω πάντα φίλους στην ομάδα. Εύχομαι πάντα το καλύτερο στον οργανισμό αυτό, γιατί με βοήθησε πάρα πολύ, όπως και όλα τα παιδιά και ελπίζω να πετύχει τους στόχους του στο μέλλον».

Το γεγονός πως δεν θα είσαι στο ίδιο δωμάτιο με τον Χρήστο Σαλούστρο, μετά από δύο χρόνια, πώς είναι για σένα;

«Θα είμαι με τον Κακλαμανάκη! Θα μου λείψει ο «Σαλού», αλλά θα είμαι στην Αθήνα, θα είναι και αυτός στην Αθήνα. Θα βρισκόμαστε αυτό είναι το μόνο σίγουρο και για το μόνο που δεν αγχώνομαι να σου πω την αλήθεια».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Να έχουμε στήριξη στο νέο εγχείρημα της ΑΕΚ. Όλοι θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και θα μας βοηθήσουν με την παρουσία τους».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X