Η ΑΕΚάρα ισοπέδωσε τον... ασεβή Προμηθέα και πάει φουλ για τελικό

Η ΑΕΚάρα ισοπέδωσε τον... ασεβή Προμηθέα και πάει φουλ για τελικό
Photo Credits: INTIME

Μια ΑΕΚ από… άλλο πλανήτη, έδειξε τι αξίζει και υπέταξε τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ με 88-60 και έβαλε πλώρη για τελικούς.

Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι έκανε το 2-1 στις νίκες και πλέον ετοιμάζεται για την Τετάρτη (05/06, 21:00) εκεί όπου θα πάει στην Πάτρα για να παλέψει για την τρίτη και τελευταία νίκη, η οποία θα της δώσει την πρόκριση στα Τελικά της Betshop Basket League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Παναθηναϊκό.

Τρομερή εμφάνιση από τον Γκέιμπ Γιορκ ο οποίος είχε 23 πόντους και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της «Βασίλισσας» στην αναμέτρηση, τρελαίνοντας τους πάντες.

Σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκαν οι Βινς Χάντερ, Ντελρόι Τζέιμς και Ντούσαν Σάκοτα.

Το ματς

Στο πλαίσιο του τρίτου αγώνα της ημιτελικής φάσης των Play Offs της Betshop Basket League, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ. Η ‘Ενωση ηττήθηκε στη δεύτερη αναμέτρηση στο «Δημήτρης Τόφαλος» με 74-65 πραγματοποιώντας μία κακή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τη σειρά να ισοφαρίζεται σε 1-1 στις νίκες. Στον αποψινό αγώνα, μοναδικός στόχος ήταν η νίκη αλλά και η βελτίωση της εικόνας της ομάδας προκειμένου οι «κιτρινόμαυροι» να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για πρόκριση στους Τελικούς του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2004-05.

Ο Λούκα Μπάνκι είχε αρκετούς «πονοκέφαλους» ενόψει της αποψινής «μάχης». Συγκεκριμένα, ο Ιταλός κόουτς είδε τους Τζόρνταν Θίοντορ και Βινς Χάντερ να μην προπονούνται χθες με τον 29χρονο γκαρντ να έχει θλάση στο δεξί χέρι και τον 24χρονο σέντερ να έχει ένα «σφίξιμο» στο δεξί πόδι. Αμφότεροι συμμετείχαν στη 12άδα δείχνοντας τη… δίψα τους να ενισχύσουν την προσπάθεια της Ένωσης. Παράλληλα, εκτός έμειναν οι Γιώργος Τσαλμπούρης και οι… μόνιμοι απόντες Βασίλης Καββαδάς και Γιόνας Ματσιούλις. Όσον αφορά στην αρχική πεντάδα, ο κόουτς Μπάνκι παρέταξε την ομάδα του ως εξής: Τζόρνταν Γκέιμπ, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Ντελρόι Τζέιμς και Βινς Χάντερ.

Το κλίμα στο κλειστό του ΟΑΚΑ ήταν… ηλεκτρισμένο από τους παρευρισκόμενους «Ενωσίτες» οι οποίοι ήθελαν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας του Λούκα Μπάνκι. Η «Βασίλισσα» πήρε… δύναμη από αυτό και μπήκε δυνατά στο παρκέ κάνοντας μία +5 (6-1, 2′), ωστόσο οι Πατρινοί βρήκαν δυνάμεις και ισοφάρισαν λίγο αργότερα (6-6, 4′). Το σύνολο του Ιταλού κόουτς βρήκε χώρους και… απαντήσεις και έκανε το +7 (13-6, 6′), με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν αρχικά στους 2 (13-11, 7′). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει το +8 (19-11, 10′) και να δείχνει τα… δόντια της.

Ο καταιγιστικός ρυθμός της «Βασίλισσας» συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο με ένα ωραίο καλάθι του Εμπάκουε να κάνει το +12 (23-11, 11′) και την ομάδα της Πάτρας να μην μπορεί να βρει λύσεις αφού είχε μείνει για πάνω από 4 λεπτά χωρίς πόντο! Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να μειώσουν φτάνοντας στο -8 (25-17, 15′), αλλά λίγα λεπτά μετά οι «κιτρινόμαυροι» μεγάλωσαν τη… ψαλίδα στο +15 (34-19, 17′). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ μπροστά στο +9, αφού ακολούθησε ένα μικρό «ξέσπασμα» της ομάδας του Μάκη Γιατρά.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια η «Βασίλισσα» επιχείρησε να «κλειδώσει» το ματς και το κατάφερε παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ. Η ΑΕΚ αρχικά είχε ένα δυνατό ξεκίνημα που άνοιξε τη διαφορά στο +15 (47-32, 23′) με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Σαντ-Ρος, ενώ λίγο αργότερα η «ψαλίδα» άνοιξε πάνω από τους 20 πόντους με τον εκπληκτικό Γκέιμπ Γιορκ (55-34, 25′). Το πάρτι στο ΟΑΚΑ συνεχίστηκε για τα καλά με την ΑΕΚ να φτάνει τη διαφορά στους 30 πόντους (67-37, 28′). Στο τέλος της τρίτης περιόδου σημειώθηκε το πιο εντυπωσιακό καλάθι της αναμέτρησης με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να σκοράρει από τα 17 μέτρα (!) και να κάνει τη διαφορά +32 (74-42, 30′) και να κλειδώνει τυπικά τη νίκη.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού το σύνολο του Λούκα Μπάνκι κρατούσε σφιχτά στην… αγκαλιά του το ροζ φύλλο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μαζέψουν τα… αμάζευτα κάνοντας ένα σερί 7-0, όμως η βραδιά άνηκε στην ΑΕΚ η οποία δεν άργησε να πάει τη διαφορά ξανά στο +33 (88-55, 38’) παίζοντας σαν σε προπόνηση. Τα πάντα είχαν κριθεί από αρκετά νωρίς, ωστόσο για την ιστορία το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 88-60.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 36-27, 74-42, 88-60.

ΑΕΚ (Λούκα Μπάνκι): Χάντερ 16 (7/11 δίποντα), Τζέιμς 10, Σαντ-Ρος 6, Θίοντορ 6 (2), Γιορκ 23 (4/5 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Μωραΐτης, Ξανθόπουλος 5 (1), Σάκοτα 11 (1), Λαρεντζάκης 9, Γιαννόπουλος, Ρογκαβόπουλος, Εμπάκουε 2.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Μάκης Γιατράς): Κασελάκης, Κατσίβελης 6 (1), Τσαϊρέλης 13, Λίποβι 6 (1), Ελις 5 (3 τάπες), Σαλούστρος 11 (4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Γκίκας, Μέιερ, Γερομιχαλός 5 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Χολ 11 (3), Παρκς, Μπράουν 3 (1).

Δείτε ΕΔΩ πως μετέδωσε το enwsi.gr την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X