Η δική του ΑΕΚ!

Η δική του ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βαθιά φιλοσοφημένος. Γεμάτος αυτοπεποίθηση. Πεπεισμένος για τις ικανότητες του, απόλυτα διαβασμένος για όσα θα συναντήσει στην ΑΕΚ. Από τις λίγες στιγμές που βρέθηκα απέναντι στον Μιγκέλ Καρντόσο, κατάλαβα καλά, για ποιον λόγο στην ΑΕΚ είχαν κατασταλάξει στην επιλογή του εξ αρχής. Γιατί αυτόν ήθελαν και κανέναν άλλον και ήταν όλοι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο Πορτογάλος είναι αυτός που ανέλαβε τα ηνία.

Δεν είναι και μικρό πράγμα δα, να υποδέχεται ο Μελισσανίδης τον προπονητή. Δεν το έχει ξανακάνει ποτέ. Φανταστείτε, πως για χάρη του Καρντόσο το έπραξε. Δεν ήταν απλά στην ΠΑΕ, αλλά έβγαλε και φωτογραφίες μαζί του. Κάθισε για ώρα, συζήτησαν επί μακρόν, έδειξε να είναι απόλυτα πεπεισμένος για την επιλογή του.

Στα χαρτιά, δεν έχει άδικο. Ο Καρντόσο είναι επικοινωνιακός, σε κερδίζει εύκολα. Μιλά για το ποδόσφαιρο με σιγουριά, δίχως να κομπιάζει. Δεν αποπνέει μιζέρια, αλλά αποφασιστικότητα. Είναι εντυπωσιακό για κάποιον που έφτασε πρώτη φορά στη χώρα, να ξέρει τόσο καλά ποια είναι η ιστορία της ΑΕΚ, από πού κατάγεται, πως έφτασε ως εδώ και που θέλει να πάει.

Ο Καρντόσο έδειξε πολύ βέβαιος για τον εαυτό του. Ακόμα και όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για όσα συνέβησαν πέρυσι στη Ναντ και στη Θέλτα, δεν άνοιξε κατηγορώ. Όπως είπε, δεν φτύνεις στο πιάτο που τρως. Ο Πορτογάλος είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ξέρει να προσαρμόζεται. Αντιλαμβάνεται, ότι η ΑΕΚ τον διάλεξε για την ποδοσφαιρική πρόταση που μπορεί να καταθέσει.

Από όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, εγώ στάθηκα κυρίως στο κομμάτι για την ταυτότητα που θέλει να δώσει στην ομάδα. «Αυτό που θέλω να καταλάβετε είναι ότι θα βλέπετε την ΑΕΚ να παίζει και θα λέτε ότι αυτή είναι η ΑΕΚ». Τεράστια υπόθεση εάν μπορεί να γίνει πράξη. Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ έβγαζε μια συγκεκριμένη ταυτότητα;

Για εμένα, σημείο αναφοράς ήταν πάντα η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς. Μια ομάδα που έπαιζε το δικό της ποδόσφαιρο, που άνοιξε νέους δρόμους, που ο καθένας καταλάβαινε ποια ήταν με την πρώτη ματιά. Κάθε χρόνο καλύτερη, με τρομερούς αυτοματισμούς. Ταυτότητα είχε δώσει στην ΑΕΚ και ο Σάντος, προσπάθησαν ο Φερέρ και ο Δέλλας, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στο επίπεδο που πρέπει να είναι η ΑΕΚ.

Ο Καρντόσο έθεσε συντεταγμένες για τον τρόπο που θα κάνει την ΑΕΚ να βελτιωθεί. Μένει όσα εντυπωσιακά είπε να γίνουν πράξεις. Να υπάρξουν οι κατάλληλες κινήσεις ενίσχυσης, αλλά και οι αποχωρήσεις. Ο Πορτογάλος μίλησε με σαφήνεια, για ρόστερ που θα περιλαμβάνει 20 πρωτοκλασάτους παίκτες. Εδειξε, ότι δεν θέλει να δουλέψει με παίκτες που κουβαλούν αμφιβολίες.

Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει μεταγραφές ουσίας. Πρώτιστα, να «σπάσει αυγά» και να μην συνεχίσουν παίκτες που έχουν κλείσει τον κύκλο τους ή κρίνεται, ότι δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις. Ο Καρντόσο έδειξε πεπεισμένος, ότι όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Οι κινήσεις της ΑΕΚ δείχνουν διάθεση να στηρίξει τον προπονητή. Αλλά τα πάντα, θα κριθούν στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ δείχνει με σαφή τρόπο, ότι έχει λάβει μηνύματα και προχωρά με βάθος σε αλλαγή κατεύθυνσης. Ο Καρντόσο έχει όλο το πακέτο. Εάν καταφέρει να έχει με τους παίκτες την επαφή που έδειξε να έχει με τα ΜΜΕ και τους παράγοντες της ΑΕΚ, μπορεί ο καθένας να έχει υψηλές προσδοκίες. Το ζήτημα είναι να έχει λίγη τύχη στο ξεκίνημα και να δούμε στην πράξη τη νέα πρόταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X